Οι υπηρεσίες του YouTube πρόκειται σύντομα να αναβαθμιστούν μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης


To AI treatment είναι από ό,τι φαίνεται έτοιμο να λάβει το YouTube για να σπάσει για τα καλά τα γλωσσικά σύνορα. Η εταιρεία, εν μέσω της VidCon, ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια της ΑΙ πρόκειται να κάνει ευκολότερη την μεταγλώττιση των βίντεο της πλατφόρμας σε άλλες γλώσσες, επιστρατεύοντας την ομάδα της Aloud, η οποία είναι μια υπηρεσία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών μεταγλώττισης μέσω τεχνητής νοημοσύνης και προέρχεται από την Area 120 της Google.

Αυτού του είδους η μεταγλώττιση του YouTube βρίσκεται αυτή την περίοδο σε δοκιμαστικό στάδιο, με εκατοντάδες content creators να συμμετέχουν σε αυτό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aloud, το εργαλείο της πραγματοποιεί ένα σκανάρισμα στο βίντεο για να το απομαγνητοφωνήσει, προσφέροντας στους χρήστες ένα αρχείο με την μαγνητογράφηση το οποίο μπορεί να ελεγχθεί και να τροποποιηθεί. Το πρόγραμμα στη συνέχεια μεταφράζει το transcript αρχείο και παράγει στη συνέχεια την μεταγλώττιση.

Το Aloud υποστηρίζει για την ώρα περιορισμένες μόνο γλώσσες, δηλαδή τα Αγγλικά, τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Στο μέλλον η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει σε ακόμη περισσότερες.

Δείτε πως λειτουργεί το εργαλείο AI μεταγλώττισης του YouTube:

Η ΑΙ μεταγλώττιση αναμένεται να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι, προσφέροντας σε κανάλια και content creators ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του κοινού τους, άρα και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Στόχος του YouTube σε μελλοντικό χρόνο είναι να κάνει τα μεταφρασμένα αρχεία ήχου να ακούγονται με τη φωνή του εκάστοτε YouTuber, ποντάροντας επίσης στο απαραίτητο lip sync.