Που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ακόμη και το 2025


Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το Vision Pro, το πρώτο VR/AR headset της εταιρείας που φαίνεται πως αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Αμερικανικό κολοσσό έπειτα από τα άκρως επιτυχημένα smartphones του. Μέχρι στιγμής, οι εντυπώσεις από τον τεχνολογικό Τύπο γύρω από το προϊόν μοιάζουν να είναι θετικές, η τιμή των $3,499 για αυτό το καθιστούν ωστόσο απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Ο αναλυτής του Bloomberg, ωστόσο, Mark Gurman, πρόσφατα μετέδωσε αναφορές για μία ακόμη VR/AR συσκευή από την εταιρία, η οποία θα είναι μάλλον προσιτή για το ευρύτερο κοινό.

Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple ετοιμάζει ήδη μια πιο οικονομική version του Vision Pro που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2025. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple σχεδίαζε αρχικά να μην αποκαλύψει την τιμή του Vision Pro, όμως προτίμησε την τελευταία στιγμή να τη γνωστοποιήσει, για να δώσει σε όλους «9 μήνες για να το συνηθίσουν».

Το πιο φθηνό VR/AR headset που ακούγεται τώρα πως θα δούμε στη συνέχεια, φαίνεται πως θα ονομάζεται Vision ή Vision One, με την Apple να προσπαθεί να διατηρήσει ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του “Pro” μοντέλου. Όλα αυτά με πιο αδύναμο chip, κάμερες και οθόνες και απαίτηση χρήσης των AirPods της εταιρείας για το spatial audio.

Για να δούμε λοιπόν, πότε θα έχουμε τελικά στα χέρια μας το εν λόγω μοντέλο αν ισχύει το δημοσίευμα;