Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία εγκαινιάζει συνδρομή για την υπηρεσία παραγωγής εικόνων με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης;


Με τον κόσμο να «καίγεται» το τελευταίο διάστημα με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν περιεχόμενο (βλ. ChatGPT), η εταιρεία παραγωγής του Midjourney, του πιο εξελιγμένου δηλαδή AI εργαλείου παραγωγής εικόνων, φαίνεται πως βάζει τέλος στη δωρεάν χρήση του.

Ο τερματισμός της δωρεάν διάθεσης του Midjourney έρχεται καθώς διαπιστώθηκε κατάχρηση των δυνατοτήτων του για την παραγωγή deepfake εικόνων δημοσίων προσώπων, από τον Donald Trump μέχρι προσφάτως τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο, με μια εικόνα του ίδιου να φορά ένα μοδάτο λευκό puffer μπουφάν να γίνεται το ξεκαρδιστικό viral των ημερών.

Ο CEO του Midjourney, David Holz, δήλωσε στο Discord πως η εταιρεία του τερματίζει πρόωρα τη δωρεάν δοκιμή του προγράμματος εξαιτίας της «εξωφρενικής ζήτησης και κατάχρησης» που σημειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο αυτό, καθώς οι δικλείδες ασφαλείας που υιοθέτησαν δεν κατέστησαν αρκετές για να αποτραπεί η εν λόγω κατάχρηση του προγράμματος στο free trial. Το συνδρομητικό μοντέλο των $10 το μήνα παραμένει φυσικά ως έχει αν θέλετε να πειραματιστείτε κι εσείς.