Η δημόσια πρόσβαση στην εφαρμογή είναι πλέον ανοιχτή για να τη δοκιμάσετε


Την απάντηση της Google στο δημοφιλέστατο πλέον ChatGPT της OpenAI θα έχει την ευκαιρία το κοινό να δοκιμάσει, αφού το Google Bard ξεκίνησε και επίσημα να διατίθεται ανοιχτά σε αυτό προς ελεύθερη χρήση. Το Bard ήταν προηγουμένως προσβάσιμο μόνο από ερευνητές, όμως πλέον οι χρήστες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να το δοκιμάσουν, μπαίνοντας ωστόσο σε πρώτη φάση σε μια λίστα αναμονής για την πρόσβασή τους.

Ο Jack Krawczyk της Google δήλωσε πως η εφαρμογή θα χρησιμοποιείται από τους χρήστες για να «ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους, να επιταχύνουν τις ιδέες τους και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους».

Ως προς τις βασικές διαφορές του Bard από το ChatGPT, αυτό διαφέρει στον τρόπο που παράγει τις απαντήσεις του, αφού εν αντιθέσει με τον αντίζηλό του προσφέρει αμέσως ένα σώμα κειμένου, αντί για απαντήσεις λέξη-λέξη σε μία ερώτηση του χρήστη.

Επιπλέον, η εφαρμογή ενσωματώνει ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει τρεις εναλλακτικές εκδοχές του ίδιου κειμένου με το πάτημα ενός πλήκτρου, ενώ προσφέρει στους χρήστες και τη δυνατότητα “Google it”, στην περίπτωση που είναι θεμιτά τα αποτελέσματα αναζήτησης στο διαδίκτυο για μία ερώτηση.

Ως προς τα αρνητικά του Bard, αυτό δεν είναι αποτελεσματικό στην παραγωγή κώδικα, ενώ διαθέτει και περιορισμένη μνήμη όσον αφορά τις προηγούμενες συνομιλίες στο chat. Η ακρίβεια των απαντήσεών του παραμένει επίσης επερωτώμενη για την ώρα, με την Google να ξεκαθαρίζει πως «το Bard δε θα τα λέει πάντα σωστά».