Το αναβαθμισμένο Bing έρχεται στα Windows μαζί με πληθώρα επιπλέον χαρακτηριστικών και λειτουργιών


Κυκλοφόρησε η νέα μεγάλη ενημέρωση της Microsoft για τα Windows 11, το λεγόμενο Moment 2 update της 22H2 έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, η οποία και φέρνει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT στον υπολογιστή μας.

Η νέα αυτή ενημέρωση της εταιρείας αναβαθμίζει την γραμμή εργασιών με ένα πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο βασίζεται στην AI τεχνολογία του Bing. Η τελευταία αυτή έκδοση της μέχρι τώρα όχι ιδιαίτερα δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, κάνει χρήση της ίδιας τεχνολογίας της εταιρείας OpenAI, που αξιοποιεί το φαινόμενο των τελευταίων μηνών, την πλατφόρμα ChatGPT. Κάπως έτσι, όλοι οι χρήστες των Windows 11 θα έχουν άμεση πρόσβαση σε μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει αναζήτηση, συνομιλία, απαντήσεις σε ερωτήσεις και δημιουργία περιεχομένου, απευθείας από τη γραμμή εργασιών.

Η συγκεκριμένη είναι μόλις μία από τις νέες προσθήκες της πολλά υποσχόμενης ενημέρωσης, καθώς τα Windows 11 θα μπορούν πλέον να επικοινωνούν καλύτερα με smartphone μέσα από την Phone Link εφαρμογή. Πιο συγκεκριμένα, το app θα μπορεί πλέον να συνεργαστεί και με iOS συσκευές, τοποθετώντας τα μηνύματα του iMessage και τις κλήσεις, απευθείας στην επιφάνεια εργασίας.

Επιπρόσθετα, η ενημέρωση βελτιώνει και τα Windows Studio Effects με σύγχρονα AI χαρακτηριστικά, δίνοντας δυνατότητα στο λειτουργικό σύστημα να θολώσει για παράδειγμα το background για τις βίντεο κλήσεις και να απομονώσει της φωνής μας από τον background θόρυβο.

Τέλος, η ενσωμάτωση του Microsoft Teams βελτιώνεται με την ενημέρωση, το Quick Assist app διαθέτει νέο σχεδιασμό, το μενού των Widgets αποκτά δυνατότητα επέκτασης, ενώ το Snipping Tool εμπλουτίζεται με δυνατότητα καταγραφής και βίντεο όσων φαίνονται στην οθόνη.

Στα συν της νέας ενημέρωσης, οι χρήστες θα απολαμβάνουν και διάφορα νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, όπως και λειτουργία για καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας των συσκευών.

Περισσότερα για την αναβάθμιση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, πατώντας εδώ.