Ποιες αλλαγές ετοιμάζει το Netflix και πώς θα επηρεάσουν τους χρήστες που μοιράζονται λογαριασμούς.


Τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα για όλους όσους μοιράζονταν μέχρι πρότινος κωδικούς στη δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix, μιας που ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε πως θα αρχίσει την απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης το πρώτο κιόλας τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Όλα αυτά, μετά την παρουσίαση στους μετόχους των μειωμένων κερδών της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, γεγονός που σημαίνει ότι Netflix and chill no more για πολλά άτομα που… τσιγκουνεύονταν το να ανοίξουν τη δική τους συνδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, η πρακτική της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης με άτομα εκτός του νοικοκυριού του συνδρομητή θα γίνει πιο σύνθετη και είναι πιθανό να συνεπάγεται πρόσθετη χρέωση για την κοινή χρήση μιας συνδρομής σε διαφορετικές τοποθεσίες.

«Καθώς επεκτείνουμε την επί πληρωμή κοινή χρήση, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν στο ίδιο σπίτι. Όπως ήδη συμβαίνει, όλα τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθούν από κινητή συσκευή ενώ ταξιδεύουν», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του Netflix προς τους μετόχους.

Το Netflix δεν έχει γίνει για την ώρα πιο συγκεκριμένο ως προς το πότε ακριβώς θα αρχίσει η εν λόγω απαγόρευση, ωστόσο ο διευθυντής καινοτομίας της εταιρείας, Τσένγκι Λονγκ, μίλησε για το πώς θα μπορούσε να λειτουργεί το νέο σύστημα της πλατφόρμας. Ο ίδιος δήλωσε ότι σε κάθε λογαριασμό Netflix θα επιτρέπεται μόνο ένα σπίτι, όμως η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλές συσκευές. Για την προσθήκη περισσότερων νοικοκυριών θα ισχύει ένα επιπλέον μηνιαίο τέλος (στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου και δοκιμάστηκε αρχικά η ιδέα, η χρέωση είναι +2,99 δολάρια). Στην περίπτωση που ο χρήστης της υπηρεσίας ταξιδεύει, ο λογαριασμός θα είναι προσβάσιμος μόνο από tablet, φορητό υπολογιστή ή κινητό. Οι συνδρομητές θα μπορούν επίσης να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα νοικοκυριά από τον λογαριασμό τους.

«Η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών μεταξύ νοικοκυριών υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε την υπηρεσία μας», δήλωσε ο κ. Λονγκ. «Γι’ αυτό και διερευνούμε προσεκτικά διαφορετικούς τρόπους ώστε οι άνθρωποι που θέλουν να μοιράζονται τον λογαριασμό τους να πληρώνουν λίγο παραπάνω».

Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν!