Το hashtag που ανάγκασε την εταιρεία τεχνολογίας να βγάλει επίσημη ανακοίνωση


Το hashtag που ανάγκασε την εταιρεία τεχνολογίας να βγάλει επίσημη ανακοίνωση

Την προηγούμενη κιόλας βδομάδα η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να απαγορεύσει το hashtag #curvy με την επίσημη δικαιολογία να είναι πως οι χρήστες του μέσου το χρησιμοποιούσαν για να ποστάρουν φωτογραφίες που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του Instagram. Με λίγα λόγια φωτογραφίες που περιέχουν γυμνό, κάτι στο οποίο η πλατφόρμα είναι γνωστό πως αντιτείθεται από την αρχή της λειτουργίας του.

Όμως αυτή η απαγόρευση συνάντησε μεγάλη αντίδραση από τους χρήστες του δικτύου (σε αντίθεση με το hashtag με το emoji-μελιτζάνα για το οποίο κανείς δε παραπονέθηκε). Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν δυο νέα hashtags (#curvee και #bringbackcurvy) τα οποία εξέφραζαν την έντονη αντίθεση του κοινού του Instagram. Αυτό γιατί ο όρος curvy είναι μια διαδεδομένη λέξη που η πλειοψηφία τη χρησιμοποιεί με θετική διάθεση.

Με όλα αυτά η εταιρεία αποφάσισε να επαναφέρει το #curvy, εκφράζοντας παράλληλα τη θέση της με την παρακάτω δήλωση:

"Θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να εκφράζεται και τα hashtags είναι ένας σπουδαίος τρόπος να κάνουν κάτι τέτοιο. Παράλληλα όμως έχουμε την ευθύνη να δρούμε όταν καταλαβαίνουμε πως κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται για να διαδώσουν άσεμνο περιεχόμενο στην κοινότητα μας. Στη περίπτωση του #curvy δεν θέλουμε να βάζουμε περιορισμούς σε ένα όρο που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν με θετικό τρόπο, για αυτό και αποφασίσαμε να επιτρέψουμε ξανά το συγκεκριμένο hashtag όσο ταυτόχρονα παίρνουμε μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι δε χρησιμοποιείται ως όχημα για ακατάλληλο περιεχόμενο".