Κάντε ενα scanning ξανά στις τηλεοράσεις σας.


Στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης θα ξυπνήσει το πρωί η Πελοπόννησος (Παρασκευή 27 Ιουνίου, η μετάβαση αναμένεται να γίνει στις 02.00).

Θα ενεργοποιηθούν συνολικά 19 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και των νοτίων παραλιών της Στερεάς Ελλάδας και τμήματος της Ζακύνθου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα βλέπουν τα τηλεοπτικά προγράμματα με κρυστάλλινη εικόνα και αψεγάδιαστο ήχο.

Στο μεταξύ όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη το ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Αρόης, Ξυλόκαστρου και Πεταλιδίου θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές.

Οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας αλλά και οι δημόσιοι (τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ, η Βουλή, το ΡΙΚ) θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Σε ότι αφορά στη ΝΕΡΙΤ η κυβέρνηση εξέδωσε σχετική ΚΥΑ με την οποία δίνεται η δυνατότητα στη κρατική ραδιοτηλεόραση να χρησιμοποιήσει - εφόσον το επιθυμεί - τις υπηρεσίες της Digea προκειμένου να αντεπεξέλθει στο δύσκολο εγχείρημα, καθώς η ίδια αδυνατεί προσωρινά να το πραγματοποιήσει λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής.

Πληροφορίες για το χάρτη κάλυψης, τα κέντρα εκπομπής και χρηστικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα της Digea