Μας μιλάει για το daneise.gr, την πλατφόρμα ενοικίασης εργαλείων και μηχανημάτων μεταξύ των ιδιωτών.


Την καλύτερη περιγραφή για το daneise.gr, το πώς προήλθε η ιδέα υλοποίησης του, την διαβάζουμε από το site: Πολλές φορές έχουμε αναζητήσει πρακτικά και χρήσιμα εργαλεία όπως ένα σκαπτικό εργαλείο για να καλλιεργήσουμε το χωράφι μας ή μια γεννήτρια για να κάνουμε εργασίες εκεί όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ρεύμα. Ψάχνουμε πολλά εργαλεία που δε διαθέτουμε, δεν έχουμε το χώρο να τα αποθηκεύσουμε στο σπίτι μας ούτε τα χρειαζόμαστε συχνά με συνέπεια να τα αγοράσουμε και να ξοδευτούμε χωρίς λόγο. Σκεφτήκαμε πως με την ανταλλαγή των εργαλείων/μηχανημάτων μόνο κερδισμένοι θα μπορούσαμε να βγούμε όλοι. Για τους ενοικιαστές αποφεύγεται το κόστος αγοράς και μειώνεται το κόστος χρήσης του. Ο ιδιοκτήτης του εργαλείου/μηχανήματος από τη πλευρά του θα μπορεί να διαθέτει και να κερδίζει κάποια χρήματα από την ενοικίασή του. Η ιδέα της πλατφόρμας αυτής γεννήθηκε κατά την αναζήτηση ενός εργαλείου/μηχανήματος και μετά ενός άλλου και πάλι ενός τρίτου. Με το daneise.gr ο χρήστης της πλατφόρμας που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο εργαλείο/μηχάνημα έχει πλέον τη δυνατότητα να το δανειστεί έναντι αμοιβής από κάποιον που το έχει ήδη στην ιδιοκτησία του, βασιζόμενος σε κριτήρια όπως η διαθεσιμότητα, η κατάσταση, η τιμή του εργαλείου, αλλά και στις αξιολογήσεις που χαρακτηρίζουν την αξιοπιστία του ιδιοκτήτη. Στην ενοικίαση των εργαλείων και μηχανημάτων προσθέσαμε και την πώληση αυτών για να δώσουμε περισσότερες επιλογές στους χρήστες της πλατφόρμας μας. Για το daneise.gr μιλήσαμε με τον Θοδωρή Κατσούλια. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Αφορμή για την δημιουργία του www.daneise.gr στάθηκε η προσωπική μας ανάγκη. Πολλές φορές χρειαστήκαμε κάποιο εργαλείο, ένα χορτοκοπτικό για τα χόρτα που ξεπεταγόντουσαν στο χωράφι, ένα σκαπτικό μηχάνημα για να οργώσουμε το χώμα πριν φυτέψουμε τα κηπευτικά μας, ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου και πολλά άλλα. Δυστυχώς αυτά τα εργαλεία ή δεν τα είχαμε ή τα είχαμε στο εξοχικό μας, σε μακρινή απόσταση, οπότε και έπρεπε να προγραμματίσουμε επί τούτου μία εκδρομή. Το κόστος αγοράς τους ξεπερνούσε το budget μας αλλά και θεωρούσαμε πως δεν άξιζε η αγορά τους για μία ή δύο φορές το χρόνο που τα χρειαζόμασταν. 
Ένα άλλο πρόβλημα ήταν η αποθήκευσή τους. Γιατί ο μόνος χώρος που θα μπορούσαμε να τα αποθηκεύσουμε ήταν το μπαλκόνι (δεν είχαμε κάποια αποθήκη) οπότε και εκτεθειμένα σε οποιαδήποτε φθορά ή στοιβαγμένα σε χαρτόκουτα μέσα στο σπίτι, όπου μας προβλημάτιζε η επικινδυνότητα για τα μικρά παιδιά μας. Έτσι προέκυψε η ιδέα, από την ανάγκη μας. Η οποία ιδέα έγινε και λίγο ιδεολογία αφού σκεφτόμασταν γιατί σε μια γειτονιά ή σε κοντινή απόσταση, να μη μπορούμε να δανείσουμε ο ένας στον άλλον τα εργαλεία ή τα μηχανήματά μας. Με μία εγγύηση βέβαια. Και ένα μικρό κόστος για κίνητρο. Και προχωρήσαμε στην υλοποίηση μιας πλατφόρμας που φέρνει σε επαφή ιδιοκτήτες και ενοικιαστές εργαλείων και μηχανημάτων πανελλαδικά.

Η πλατφόρμα μας καταρχήν επικεντρώνεται στα εργαλεία και τα μηχανήματα που κάποιος έχει ή δεν έχει στην κατοχή του. Δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των εργαλείων να επενδύσουν σε αυτά και να τα ενοικιάσουν και σε όσους αναζητούν ένα εργαλείο να το αποκτήσουν άμεσα, εύκολα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εφόσον τα δύο μέρη (ιδιοκτήτης-ενοικιαστής) συμφωνήσουν και προχωρήσουν στην ενοικίαση, κατεβάζουν και συμπληρώνουν το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που υπάρχει στην πλατφόρμα. Το  www.daneise.gr  απευθύνεται και σε επαγγελματίες εργαλείων και μηχανημάτων αφού τους δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν τα εργαλεία προς ενοικίαση στην πλατφόρμα και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους και ως εκ τούτου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Η πλατφόρμα είναι εύχρηστη: αρκεί ο χρήστης της να δημιουργήσει το προφίλ του και αν είναι ιδιοκτήτης κάποιου εργαλείου ή μηχανήματος να καταχωρήσει ένα ή πολλά προσθέτοντας μια περιγραφή και όσες φωτογραφίες επιθυμεί. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα της αξιολόγησης των εργαλείων που έχουν χρησιμοποιήσει και των χρηστών με τους οποίους έχουν συνεργαστεί. Μεγάλου ατού επίσης είναι η δυνατότητα επιλογής Υποστήριξη στη Χρήση στην καταχώρηση των αγγελιών, όπου ο ιδιοκτήτης, μπορεί να χειριστεί ο ίδιος το εργαλείο του, στο χώρο του ενοικιαστή. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες εφόσον έχουν την άμεση επίβλεψη των εργαλείων τους αλλά και τους ενοικιαστές που ενδεχομένως να μη γνωρίζουν τον χειρισμό του εργαλείου/μηχανήματος. Βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο και τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης είναι επαγγελματίας καθώς μπορεί να αξιοποιήσει τα εργαλεία και μηχανήματά του και να αποκτήσει ένα εισόδημα.

Σίγουρα η πλατφόρμα έχει «εισβάλει» στη γεμάτη κατά τα άλλα καθημερινότητά μας. Η ενασχόλησή μας με αυτή είναι συνεχής. Μας βάζει σε σκέψεις, αναρωτιόμαστε συνεχώς πώς θα συνεχίσουμε. Θέλουμε να γίνουμε σημείο αναφοράς στο χώρο της ενοικίασης των εργαλείων και μηχανημάτων. Είμαστε στην αρχή, είναι μια πρωτοτυπία - δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Είμαστε πεπεισμένοι πως μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η ιδέα της ενοικίασης εργαλείων μεταξύ ιδιωτών και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την προσπάθειά μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο εύκολη, απλή και ασφαλή την ενοικίαση εργαλείων και μηχανημάτων. Ήδη έχουμε προσθέσει στην πλατφόρμα μας και την επιλογή της πώλησης εργαλείων & μηχανημάτων. Έχουμε και μία άλλη όμορφη σκέψη αλλά είναι νωρίς ακόμα να σας την αποκαλύψουμε. Οπότε το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι να κάνετε εγγραφή στο www.daneise.gr , να επισκέπτεστε την πλατφόρμα και να ενημερώνεστε για την εξέλιξή της.


Στην χώρα μας δυστηχώς υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για την σύσταση μιας επιχείρησης και αυτο όσον αφορά την γραφειοκρατία και την φορολογία κυρίως. Βεβαίως πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να προσπαθήσει να κάνει πράξη τα όνειρα του. Η σύσταση της πλατφόρμας μας πήρε αρκετό καιρό για την δημιουργία της, αλλα δεν υπήρξε στιγμή όμως να τα παρατήσουμε. 
 
Οι προκλήσεις είναι πολλές, όπως ανταγωνισμός, τεχνολογική εξέλιξη και πρόοδος για αυτό και χρειάζεται συνεχή ενημέρωση και πρωτοπορίες στην βελτίωση της επιχείρησης.

 
Θα μπορούσε η κρίση να δημιουργήσει ευκαιρίες σε αρκετούς τομείς. Βασικό μέλημα σε κάποιον που θέλει να προχωρήσει είναι να πιστέψει καταρχήν στον ευατό του και σε αυτό που κάνει και το σίγουρο είναι ότι θα πετύχει.

 https://www.daneise.gr