Μας μιλάνε για το Campsaround, την πρώτη online πλατφόρμα κρατήσεων για διαμονή στη φύση, στην Ελλάδα.


Έχει ενδιαφέρον το πώς ξεκίνησε η ιστορία του Campsaround, όπως μας την περιγράφουν στο site τους: «Πριν από μερικά χρόνια, η ομάδα μας, ως αυθεντικοί λάτρεις της φύσης, βρισκόμασταν σε ένα roadtrip στην περιοχή της Πελοποννήσου. Αρχίσαμε λοιπόν να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρούμε ένα μέρος για να διανυκτερεύσουμε τη νύχτα, ξεκινώντας από την online αναζήτηση. Μετά από πολυάριθμα τηλεφωνήματα και σε συνδυασμό με την συμπλήρωση αρκετών ηλεκτρονικών φορμών επικοινωνίας, δεν καταφέραμε να μιλήσουμε ή να βρούμε κάποιον υπεύθυνο, που θα μας επιβεβαίωνε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα στο χώρο του. Βιώσαμε, επομένως, το πόσο δύσκολο είναι για έναν επισκέπτη να κλείσει ένα κατάλυμα σε κάμπινγκ ή glamping online. Παράλληλα συζητώντας με τους ιδιοκτήτες, συνειδητοποιήσαμε επίσης πόσο δύσκολο ήταν και για εκείνους, να προσεγγίσουν το κατάλληλο κοινό επισκεπτών. Οι παραπάνω λόγοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Campsaround. Μια online πλατφόρμα που ενημερώνει τους ταξιδιώτες με τα καλύτερα σημεία για κάμπινγκ και glamping προσφέροντάς τους την δυνατότητα κράτησης, για μία ξεχωριστή διαμονή στη φύση». Για το Campsaround μιλήσαμε με τους Κυριάκο Τσίγκρο και Κατερίνα Κάμτση. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά.

Το Campsaround ξεκίνησε ως ιδέα από τους συνιδρυτές, Κυριάκο Τσίγκρο και Κατερίνα Κάμτση το 2018. Μέσα από την προσωπική εμπειρία της ομάδας, ως campers, λάτρεις της φύσης και των καταλυμάτων μέσα σε αυτή είδαμε πόσο δύσκολο ήταν να να βρούμε, να συγκρίνουμε και να κλείσουμε ηλεκτρονικά καταλύματα που ανήκουν στο outdoor accommodation. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του digital αντιληφθήκαμε ότι μπορούσαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα κι έτσι γεννήθηκε το Campsaround.
Ο αρχικός μας στόχος λοιπόν, είναι να γνωρίσουμε το Glamping και στο Ελληνικό κοινό, να εισάγουμε την κουλτούρα των εναλλακτικών διακοπών που η ζήτηση της είναι ολοένα και αυξανόμενη στο εξωτερικό και να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά με το μοντελο του private land, δηλαδή την ενοικίαση ιδιωτικής γης σε ταξιδιώτες με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. 

Η πλατφόρμα του Campsaround απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που είναι λάτρεις της φύσης και θέλουν να ζήσουν μία εμπειρία διαμονής είτε με την πιο απλή μορφή της όπως είναι το παραδοσιακό κάμπινγκ με τον εξοπλισμό τους, είτε μία πιο αναβαθμισμένη επιλογή με περισσότερη άνεση, όπως είναι το glamping. Οι κατεξοχήν λάτρεις των διακοπών στη Ελληνική φύση είναι οι Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί οι οποίοι αποτελούν τις πρώτες χώρες σε αφίξεις στο outdoor hospitality στην Ελλάδα.
 

Σκοπός του Campsaround είναι να γίνει η κορυφαία online πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης διαμονών στη φύση σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τις χώρες της μεσογείου. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία κοινότητα ανθρώπων με κοινό τους την αγάπη για την φύση και τις βιώσιμες διακοπές. Μία κοινότητα από σύγχρονους ταξιδιώτες, που σέβονται το περιβάλλον και αναγνωρίζουν την παραμονή στη φύση ως μία εμπειρία.
 

Η δουλειά στον σύγχρονο κόσμο έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, καθώς η τεχνολογία έχει καταστήσει δυνατή την επικοινωνία και την εργασία από απόσταση. Στο Campsaround, έχουμε μια σχετικά μικρή ομάδα ανθρώπων, που μεγαλώνει καθημερινά, η οποία αποτελείται από ανθρώπους με ενέργεια και πάθος γι' αυτό που κάνουμε, αλλά και κοινό όραμα για το μέλλον του Campsaround. Εργαζόμαστε από διάφορες τοποθεσίες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, πολλές φορές μάλιστα ακόμα και από καταλύματά που φιλοξενούμε στην πλατφόρμα μας αλλά με κοινή έδρα τα γραφεία μας στη Αθήνα. Για την καλύτερη επικοινωνία και συντονισμό των μελών της ομάδας, χρησιμοποιούμε διάφορα εργαλεία τεχνολογίας, όπως video conferencing, chat, και project management software.

Τα τελευταία χρόνια τα κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα. Η δημιουργία του μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων, Elevate Greece, επιχορηγήσεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό αλλά και η παγκόσμια αναγνώριση πολλών Ελληνικών εταιρειών, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού για την Ελλάδα. Βέβαια, προκλήσεις υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης καθώς η Ελλάδα είναι ένα ανερχόμενο  Start-up οικοσύστημα. Στην δική μας περίπτωση, ως τουριστική επιχείρηση ειδικά, αντιμετωπίσαμε διάφορες προκλήσεις με την πανδημία και τις διεθνείς εξελίξεις, ωστόσο, η ομάδα μας παραμένει αφοσιωμένη στο όραμά μας, με στόχο να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του οικολογικού τουρισμού, παγκοσμίως.

Οι σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις είναι πολλές και διαφορετικές ανάλογα με τον κλάδο της επιχείρησης και την περιοχή λειτουργίας της. Κάποιες από αυτές, είναι η αλλαγή στις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών, οι ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις, η αύξηση του ανταγωνισμού, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις και η ανάγκη για βιωσιμότητα, καθώς και η παγκοσμιοποίηση και οι αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις. Για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις σε αυτές, χρειάζονται ευελιξία, καινοτομία, βιωσιμότητα, στρατηγική σκέψη και προσαρμοστικότητα στις αλλαγές του περιβάλλοντος.


Αν και είμαστε μία νέα εταιρεία για να μπορούμε να έχουμε αρκετά δεδομένα, για το τι θα κάναμε διαφορετικά, σίγουρα πιστεύουμε ότι αν ξεκινούσαμε σήμερα θα ετοιμάζαμε πιο γρήγορα τα προϊόν μας, δηλαδή την πλατφόρμα, και θα την κάναμε διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, κάτι που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθούσε να εξελιχθούμε γρηγορότερα. Μετά από ένα διάστημα 5 ετών, ελπίζουμε να έχουμε αναπτυχθεί σε μια πιο αναγνωρίσιμη και αξιόπιστη εταιρεία στον τομέα των εναλλακτικών διακοπών στη φύση παγκοσμίως και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες μας.
 

Ως εταιρεία τεχνολογίας η προσαρμογή είναι στο DNA μας. Έτσι λοιπόν, μία κρίση την αντιμετωπίζεις ως ευκαιρία. Κι εμείς αυτό κάνουμε όσες φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί πάντα να βγει κάτι καλό και ότι δουλεύει για όλους. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί να σε βοηθήσει να δεις την εταιρεία σου με μία άλλη ματιά, να εξερευνήσεις νέες αγορές, νέα μοντέλα ή και να κάνεις αλλαγές που δεν είχες φανταστεί και να της δώσεις μία νέα πνοή. Για εμάς η μεγάλη αλλαγή ήρθε όταν εντάξαμε στην πλατφόρμα μας το Glamping, ως νέο τρόπο διακοπών, σε σχέση με το παραδοσιακό κάμπινγκ που είχαμε αρχικά. Αυτό μας έδωσε μία μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και μας κατέστησε ως την μοναδική πλατφόρμα στην Ελλάδα που μπορεί να προσφέρει αυτές τις επιλογές. Για όσους βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας, η συμβουλή μας θα ήταν να διατηρήσουν μια ευέλικτη νοοτροπία και να είναι προετοιμασμένοι να προσαρμοστούν στις αλλαγές. Σημαντικό είναι, να αναζητήσουν το δικό τους πάθος και να δώσουν την ενέργειά τους σε κάτι που πιστεύουν και αγαπούν. Στο Campsaround, αναζητούμε συνεχώς άτομα με όρεξη που θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους επόμενους στόχους της. Αν είσαι κι εσύ λάτρης της φύσης και θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις startups τότε θα χαρούμε να γίνεις μέλος της ομάδας μας. Στείλε μας ένα email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://campsaround.com