Μας μιλάει για την Unlimited Adrenaline, που θέλουν να διασυνδέσουν όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, κάτω από μια ενιαία πλατφόρμα.


Ο τομέας του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία και αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί πρόβλημα, αφού δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε οι ενδιαφερόμενοι και πάροχοι υπαίθριων δραστηριοτήτων να έρθουν κοντά. Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα δεν έχουν πλήρη επίγνωση της ποικιλίας των δραστηριοτήτων που υπάρχουν. Πρέπει να αφιερώσουν πολύ χρόνο για να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να κλείσουν με ασφάλεια τη δραστηριότητα που θέλουν. Ταυτόχρονα, οι τοπικοί πάροχοι δραστηριοτήτων ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για την προώθηση των υπηρεσιών τους, ενώ είναι δύσκολο και δαπανηρό να προσεγγίσουν νέο κοινό. Οι περισσότεροι ιστότοποί τους είναι ξεπερασμένοι, χωρίς επαρκείς πληροφορίες, χωρίς real-time διαθεσιμότητες και χωρίς λειτουργία online κρατήσεων. Επίσης, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους. Το παραπάνω κείμενο προήλθε από τον επιταχυντή CapsuleT στο οποίο έχει λάβει μέρος η Unlimited Adrenaline η οποία δημιούργησε μια user friendly πλατφόρμα που προσφέρει στους χρήστες έναν πλήρη οδηγό και ένα marketplace για εναλλακτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Για την Unlimited Adrenaline μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Τζώρτζη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Όλες οι Startups προσφέρουν λύσεις σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Κάπως έτσι έγινε και με εμάς. Βίωσα από την πλευρά του ταξιδιώτη πως, ενώ η Ελλάδα έχει να προσφέρει αμέτρητες εμπειρίες και δραστηριότητες, δεν υπήρχε ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορείς να αναζητήσεις και να κάνεις κράτηση ό,τι ψάχνεις σε όποια περιοχή και αν βρίσκεσαι.

coverage-in-greece

Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να έχουμε πάνω από 420 συνεργασίες και 2.000 δραστηριότητες που καλύπτουν 100 διαφορετικές κατηγορίες, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο οδηγό με δυνατότητα online κρατήσεων για δραστηριότητες στην Ελλάδα. Ο χρήστης, όπου και αν βρίσκεται, μπορεί πλέον να αναζητήσει, να συγκρίνει και να κάνει κράτηση σε ό,τι δραστηριότητα επιθυμεί. Φυσικά, ανακαλύπτοντας και άλλες ανάγκες στον χώρο αυτό, έχουμε προσθέσει και αναπτύσσουμε επιπλέον υπηρεσίες προς τους παρόχους δραστηριοτήτων και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων. Στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παρέχουμε Backoffice Management System, ώστε να τις βοηθήσουμε να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Στα ξενοδοχεία και στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων παρέχουμε εργαλεία, ώστε να μπορούν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και χωρίς κόπο, να προσφέρουν δραστηριότητες στους πελάτες τους, αυξάνοντας τα έσοδα τους και αναδεικνύοντας τον τόπο τους. Με απλά λόγια, ξεκινήσαμε και παραμένουμε guide/marketplace δραστηριοτήτων μεν, αλλά επίσης δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία και προσπαθούμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα της αγοράς που υπάρχουν. Στο κάτω κάτω, start up σημαίνει να ελίσσεσαι, να προσαρμόζεσαι και να αντιμετωπίζεις τα νέα challenges που προκύπτουν από τις ανάγκες της αγοράς.

ua-categories

 Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και είναι να διασυνδέσουμε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, κάτω από μια ενιαία πλατφόρμα, δημιουργώντας έτσι μια πλήρως ενημερωμένη μηχανή αναζήτησης για τον ταξιδιώτη. Στην πορεία, βλέποντας τα προβλήματα της αγοράς, επεκτείναμε τις δράσεις μας και σε άλλους τομείς, όπως στο να βοηθήσουμε τα ξενοδοχεία να προσφέρουν εύκολα δραστηριότητες στους πελάτες τους αλλά και τους παρόχους δραστηριοτήτων να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους. Φυσικά το όραμα της εταιρείας δεν είναι να μείνει στην Ελλάδα. Αντιθέτως με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει θέλουμε να επεκταθούμε σε νέες αγορές, αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες ‘’απρόσωπες’’ πλατφόρμες, με τοπικά ενημερωμένα marketplaces που παρέχουν προσωποποιημένες και ποιοτικές υπηρεσίες.

 providers--affiliates-dashboards



Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ ο τρόπος εργασίας στις επιχειρήσεις λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε. Εμείς δίνουμε μεγάλη βάση στην εταιρική κουλτούρα και πιστεύουμε ότι η ομάδα είναι το κλειδί της επιτυχίας μιας startup. Σε εμάς αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνιμα 2 άτομα και 4 freelancers. Παρόλο που επικρατεί η εξ ’αποστάσεως εργασία, προσπαθούμε να εργαζόμαστε από τα γραφεία της εταιρείας μας, καθώς δεν θέλουμε να χάσουμε την ανθρώπινη επαφή.  

_40a4344


Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν είναι η ιδανική χώρα για να ξεκινήσει κάποιος την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει μέσω πρωτοβουλιών όπως το Elevate Greece που σκοπό έχουν την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Ως σήμερα δεν μας έχει περάσει απ’ το μυαλό να τα παρατήσουμε, απλά προσπαθούμε να είμαστε βιώσιμοι, προσαρμοζόμενοι στα Ελληνικά δεδομένα και εκμεταλλευόμενοι εργαλεία που μας προσφέρονται.

marketplace


Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι η προσαρμογή σε νέα δεδομένα. Καθώς πλέον όλα σήμερα μεταβάλλονται ταχύρρυθμα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς, να ελιχθείς και να συμβαδίσεις με την εποχή. Με λίγα λόγια, το ανοιχτό μυαλό, η αέναη μάθηση και η αποδοχή της αλλαγής σε βοηθάει όχι μόνο να επιζήσεις αλλά και να αναπτυχθείς.

Παρόλο που έχω κάνει λάθη αρκετά, δεν θα άλλαζα κάτι εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο. Όλα αυτά με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Ένα λάθος θα σε κάνει είτε να τα παρατήσεις είτε να μάθεις από αυτό και να συνεχίσεις καλύτερος. Εγώ επιλέγω πάντα το δεύτερο. Σε 5 χρόνια από τώρα θέλω να πιστεύω πως η Unlimited Adrenaline θα έχει ήδη αναπτυχθεί σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και θα έχει αφήσει το σημάδι της στο χώρο του τουρισμού. Εγώ από την πλευρά μου, έχοντας αγαπήσει το οικοσύστημα των startups θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο, τους νέους επιχειρηματίες που ξεκινάνε το ταξίδι τους.

Κάθε κρίση σίγουρα δημιουργεί ευκαιρίες. Γι’ αυτό έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και αναζητήστε το πρόβλημα στο οποίο θα δώσετε τη λύση. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βάλουν στόχους και να μην σταματήσουν μέχρι να τους πετύχουν. Οπότε η συμβουλή μου είναι να έχουν επιμονή και υπομονή για τους στόχους τους. Όσο επιμένουν και δεν τα παρατούν, είναι ήδη πιο κοντά στην επιτυχία!

https://www.unlimited-adrenaline.gr