Μας μιλάει για την Start and Grow, την IOS & Android εφαρμογή που μαθαίνεις για καινούργιες startups, και θα μπορείς με το πάτημα ενός κουμπιού να μιλήσεις με τους ίδιους τους founders!


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι startups στην Ελλάδα ; Πώς θα μπορούσες να δουλέψεις σε μια startup ; Να αποκτήσεις μερίδιο ; Ή ακόμα και πού να επενδύσεις! Θα ήθελες να μιλήσεις με κάποιους founders στα πρώτα σου βήματα ή να προτείνεις κάποια συνεργασία? Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που «βασάνιζαν» τον Γιάννη Ρουγγέρη   όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και διαπίστωσε ότι ήταν πολύ δύσκολο και κυρίως χρονοβόρο να ανακαλύψεις αν και κάποιος άλλος έχει ήδη υλοποιήσει κάτι που σκέφτεσαι και να δεις πώς θα διαφοροποιηθείς. Ίδρυσε λοιπόν την Start and Grow και δημιούργησε την IOS & Android εφαρμογή που μαθαίνεις για καινούργιες startups, και θα μπορείς με το πάτημα ενός κουμπιού να μιλήσεις με τους ίδιους τους founders ! Για την Start and Grow μιλήσαμε με τον Γιάννη Ρουγγέρη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 Ήμουν περίπου δεκαέξι χρονών όταν αποφάσισα τι θα σπουδάσω και με τι θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον, δηλαδή τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Είχα πολλές ιδέες αλλά γρήγορα διαπίστωσα πως είναι πολύ δύσκολο και κυρίως χρονοβόρο να ανακαλύψεις αν και κάποιος άλλος έχει ήδη υλοποιήσει κάτι που σκέφτεσαι και να δεις πώς θα διαφοροποιηθείς. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μια εφαρμογή όπου οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να μαθαίνει κάθε καινοτόμα επιχείρηση. Επιπλέον, έβλεπα γύρω μου πολλούς νέους να θέλουν να εργαστούν σε start-ups αλλά να αδυνατούν να μάθουν ποιες από αυτές ψάχνουν για συνεργάτες και τελικά να καταλήγουν να κάνουν εργασίες που τους αφήνουν παντελώς αδιάφορους και δεν τους προσφέρουν εφόδια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους και την καριέρα τους. Οπότε προστέθηκε στην εφαρμογή και αυτή η υπηρεσία, πολύ κεντρική πια, που ικανοποιεί τόσο τις ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων για εξεύρεση ικανού ανθρώπινου δυναμικού όσο και τις ανάγκες των νέων, φοιτητών ή απόφοιτων για εύρεση εργασίας, αντίστοιχης με τα προσόντα και τις γνώσεις τους.

startgrow2.jpg


Η Start and Grow απευθύνεται σε όλους. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή και να αποκτήσουν έτσι περισσότερους πελάτες και να αναπτυχθούν αλλά και να βρουν άξιους συνεργάτες με πάθος για τη δημιουργία και την καινοτομία δημοσιεύοντας τις αγγελίες τους. Απευθυνόμαστε ακόμα σε φοιτητές που επιθυμούν παράλληλα με τις σπουδές τους να εργαστούν τόσο για να αξιοποιήσουν όσα μαθαίνουν ακαδημαϊκά όσο και για να αποκτήσουν αυτονομία από την οικογένεια καταγωγής τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι δουλεύοντας σε μια start-up, οι νέοι δεν παραμελούν τις σπουδές τους γιατί εργάζονται συνήθως υλοποιώντας κάποια projects, από απόσταση, την ώρα που τους εξυπηρετεί και όχι σε ένα προκαθορισμένο οκτάωρο. Χρήστης της Start and Grow μπορεί να είναι ακόμα οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, έχει μια ανάγκη και ψάχνει να βρει τρόπο και κάποιον να του προσφέρει μια υπηρεσία. Τέλος, στην Start and Grow οι επενδυτές μπορούν να ανακαλύψουν επιχειρήσεις τις οποίες θα αποφασίσουν να στηρίξουν και να έχουν κερδοφορία.
 
Στόχος μας είναι να συνδέσουμε όλους τους Έλληνες με τις start-ups.Να καταπολεμήσουμε την άγνοια. Να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργατικότητας και αλληλοβοήθειας. Έτσι θα αναπτυχθεί το οικοσύστημα των start-ups στην Ελλάδα και θα μπορέσουμε να μπούμε σε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης ώστε τελικά όλες οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές και να επεκταθούν σε διεθνές επίπεδο.

 

startgrow3.jpg

Είμαστε μια start-up των τριών ατόμων που εξαρχής δουλεύαμε και εξ’ αποστάσεως, όποτε η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας δεν μας έχει επηρεάσει αρνητικά. Όλα τα μέλη της ομάδας είναι πολύ εξοικειωμένα με πολλά εργαλεία τηλεδιάσκεψης μας οπότε είναι πολύ εύκολη η συνεργασία μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα επιθυμούσαμε να έχουμε και συναντήσεις δια ζώσης με τις start-ups που μπαίνουν στην Start and Grow για να τις γνωρίζουμε καλύτερα.
 
Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά αναγνωρίζουμε μια διάθεση από την πολιτεία να βοηθήσει /να στηρίξει τις start-ups και αυτό μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία.
 
Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις είναι να συμβαδίσουν με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Όσες επιχειρήσεις δεν επενδύσουν στην ανάπτυξη και ψηφιοποίησή τους δυστυχώς θα μείνουν πολύ πίσω…
 
Λάθη πάντα γίνονται. Παρόλ’ αυτά αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα πολλά καθώς αποτέλεσαν την αιτία για βελτίωση των ικανοτήτων μου. Προσδοκούμε ότι σε ένα διάστημα 5 ετών, θα έχουμε δημιουργήσει μια εταιρία η οποία να έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα και να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.

startgrow4.jpg


 Κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που τις αξιοποιούν. Αυτό επιθυμούμε και για την Start and Grow. Σε μια εποχή, που όλες οι επιχειρήσεις, ακόμα και οι πιο επιτυχημένες, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των περιορισμών που επιβάλει ο Covid 19, δοκιμάζονται, ευελπιστούμε η Start and Grow να δώσει την ευκαιρία σε όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις, που είναι και οι πιο ευάλωτες στην κρίση, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να αναπτυχθούν. Η συμβουλή μου προς τους νέους κυρίως είναι να κυνηγούν τα όνειρά τους. Να μην αφήνουν κανέναν να τους απογοητεύει. Δεν υπάρχει εμπόδιο που να μην μπορεί να ξεπεραστεί, δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Χρειάζεται μόνο να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αγαπούν αυτό που κάνουν. Τότε θα εργάζονται σωστά, αποδοτικά και θα αντλούν ικανοποίηση από την  εργασία τους και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Android app : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gmail.startandgrow

Ios app : https://apps.apple.com/us/app/start-and-grow/id1557201296
 

https://startandgrowapp.com

 

startgrow5.jpg