Μας μιλάει για την kurelu της νέας εποχής.


H kurelu είναι ένα διαδραστικό εγχείρημα, ένα δημιουργικό «στοίχημα» ότι τα υφαντά χαλιά μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο σύγχρονο σπίτι και τα υφαντά αξεσουάρ να γίνουν ξανά μέρος της καθημερινότητας μας. Ο άνθρωπος πίσω από την kurelu είναι η Αγγελική Γενιτσαρίδου!  Μεγάλωσε κυριολεκτικά ανάμεσα στους αργαλειούς των γυναικών της οικογένειας της και αγάπησε το ρυθμικό τραγούδι τους. Σπούδασε διακοσμητική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εργάστηκε σαν διακοσμήτρια για αρκετά χρόνια κι έπειτα αποφάσισε να γυρίσει στις… ρίζες της! Ανέσυρε τους παλιούς οικογενειακούς αργαλειούς από την αποθήκη, τους έστησε, τους «πατένταρε» για να υλοποιήσει τις νέες ιδέες της. Τα παιδικά βιώματα, η σύγχρονη ματιά της και τα πολύχρωμα βαμβακερά κουρέλια που εισάγει από το εξωτερικό, όλα μαζί υφαίνονται στους αργαλειούς της. Για την kurelu, μιλήσαμε με την Αγγελική Γενιτσαρίδου. Διαβάστε τα όσα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Το ερέθισμα για την επιχείρηση μου ήταν μια δράση που έγινε στο χωριό μου ώστε να σωθεί η υφαντική τέχνη. Μαζευτήκαμε όλες οι νεότερες κοπέλες για να διδαχθούμε από τις γεροντότερες την υφαντική. Εκεί ξεκίνησαν όλα μέσα στο μυαλό μου, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μητέρα μου και οι θείες μου ήταν υφάντρες από τις οποίες είχα κληρονομήσει τους αργαλειούς και τους είχα αποθηκεύσει για αρκετά χρόνια, σκέφτηκα δεν δοκιμάζω;

kurelu03.jpg

Απευθύνομαι σε ο,σε και όλους εκείνους που εκτιμούν, σέβονται και αγαπούν το χειροποίητο υφαντό. Επίσης σε εκείνες τις κοπέλες που θέλουν να διδαχθούν την υφαντική τέχνη και τα μυστικά της .

Στόχος μου είναι να παρακινήσω να ξαναστηθούν αργαλειοί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια.Το όραμα μου είναι να δημιουργήσω ένα χώρο επισκέψιμο όπου θα διδάσκω την τέχνη αυτή που τόσο πολύ αγαπώ!

Στην επιχείρηση μου δουλεύω μόνο εγώ και έχω κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες είτε για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μου στα social media είτε κάποιους πωλητές. Ο τρόπος δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν έχει αλλάξει διότι πλέον το κατάστημα μου μπορεί να έχει παρουσία (βιτρίνα) στο διαδίκτυο. Από κει μπορεί να με βρει οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και τα προϊόντα να ταξιδεύουν παντού πλέον.

kurelu04.jpg

Δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα για την ίδρυση μιας επιχείρησης. Όμως δεν ήθελα για κανένα λόγο να τα παρατήσω.
Θέλω να πιστεύω ότι αλλάζουν προς το καλύτερο τα πράγματα. Αργά.... βέβαια αλλά αλλάζουν.

Σύγχρονη πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι το διαδίκτυο. Μπορείς να δουλεύεις στο σημείο που ζεις και να σε παρακολουθούν στο πιο μακρινό σημείο του πλανήτη. Αυτή η πρόκληση μ έκανε να ξεκινήσω online σεμινάρια σε πραγματικό χρόνο σε όποιον επιθυμεί να μάθει υφαντική από όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται.

Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα ακριβώς τα ίδια βήματα διότι ακόμα κι αν υπήρξαν λάθη από αυτά έμαθα. Τα περισσότερα όμως βήματα μου στην εξέλιξη της επιχείρησης μου είναι πετυχημένα. Βλέπω τον εαυτό μου σε 5 χρόνια να διδάσκω την υφαντική τέχνη σε σχολεία και τουρισμό και να έχω καλύψει 2 θέσεις εργασίας στη παραγωγή.

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες αν έχεις την ευελιξία και την ετοιμότητα να δράσεις. Αν δεν τα παρατήσεις ...Αν δε σηκώσεις τα χέρια.....
Θα συμβούλευα όποιον βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του να πιστέψει στην ιδέα του ,και να τολμήσει!

https://www.kurelu.gr/