Μας μιλάει για το TicketSeller, που έχει ως όραμα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι.


Το TicketSeller είναι μια καινοτόμα επιχείρηση όπου οραματίζεται να αποκωδικοποιήσει με πειστικό τρόπο τα κίνητρα της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των διαφόρων ομάδων πελατών και να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις που ικανοποιούν ανάγκες και επιθυμίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληθώρα πληροφοριών διάσπαρτη στο διαδίκτυο αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι χρήστες δε μπορούν να εντοπίσουν την διαθέσιμη πληροφορία λόγω έλλειψης χρόνου και ανταπόκρισης από τα παραδοσιακά τουριστικά πρακτορεία. Το TicketSeller ήρθε να λύσει αυτό το πρόβλημα με την δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας  προσβάσιμη από όλα τα ψηφιακά μέσα όπου δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να οργανώσει ένα ταξίδι με σκοπό να βελτιώσει την υγεία του και να ψυχαγωγηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του και της θεραπείας του. Το TicketSeller δημιουργήθηκε από την Έλενα Γιώτη και τον Γιάννη Μηλάτο όταν ζούσαν και εργάζονταν στην Αγγλία και το δουλεύουν από τον Οκτώβριο του 2019 και έκαναν launch την πλατφόρμα 2 εβδομάδες πριν το lockdown στην Ελλάδα. Για το TicketSeller μιλήσαμε με την Έλενα Γιώτη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η ιδέα μας γεννήθηκε όταν πριν από μερικά χρόνια ζούσαμε και εργαζόμασταν στην Αγγλία και χρειάστηκε να επισκεφθούμε έναν οδοντίατρο όπου το κόστος ήταν στις 800 λίρες Αγγλίας ενώ η αντίστοιχη θεραπεία στην Ελλάδα κόστιζε μόλις 80 ευρώ, και  εκεί γεννήθηκε η ιδέα  μιας ενιαίας ταξιδιωτικής πλατφόρμας με συνδυαστικές υπηρεσίες αφού μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι από τη μία ένας  Άγγλος, Αμερικάνος, Άραβας κτλ. είναι δύσκολο να βρει τις απαιτούμενες πληροφορίες και να κάνει κράτηση  για υψηλής ποιότητας θεραπείες όπου θα του κοστίσουν πολύ λιγότερο από ότι στη πατρίδα του ενώ ταυτόχρονα θα κάνει και  διακοπές  για να μπορέσει να θεραπεύσει σώμα και ψυχή δημιουργώντας αναμνήσεις. Με τη δημιουργία αυτής της ενιαίας πλατφόρμας προσδοκούμε να δώσουμε συνδυαστικές υπηρεσίες  θεματικού και ιατρικού τουρισμού στους ταξιδιώτες .
 
Απευθυνόμαστε σε  8 διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών και αυτοί είναι:
1.  The Pioneer είναι αυτοί που ταξιδεύουν στα πιο περίεργα ή/και άγνωστα μέρη του κόσμου, αυτοί που δοκιμάζουν κάτι καινούριο πρώτοι και πολλές φορές αυτοί που δημιουργούν τάσεις
2. The Occasional Όσοι πάντα ταξιδεύουν για ένα λόγο, ένα ταξίδι του μέλιτος, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, μια συναυλία, μια θεραπεία κτλ.
3.  The Genuinely curious
4.  The Collector Αυτοί που ταξιδεύουν για να συλλέξουν εμπειρίες ζωής
5.   The Conformist Όσοι ταξιδεύουν όχι για προσωπική ικανοποίηση αλλά για κοινωνική αποδοχή - ίσως βρει ακόμη και προσωπική ικανοποίηση στην κοινωνική αποδοχή.
6.   The Thrill Seeker Όπως και η παραπάνω κατηγορία, οι Thrill-Seeker είναι αυτοί που τρέχουν να δουν μια πόλη φάντασμα ή κάνουν snorkeling μόνο και μόνο γιατί έχει γίνει τάση.
7.   The Escapist Είναι αυτοί οι εντυπωσιακοί τύποι που ταξιδεύουν για να ξεφύγουν από τη πλήξη, την ενοχή, τον φόβο, την αποτυχία, την σύγκρουση.
8.  The Self Improver Αυτοί που θα κάνουν τεράστια έρευνα για τη κάθε πτυχή του ταξιδιού τους και που οργανώνουν τέλεια το ταξίδι τους.

 

ticketseller4.jpg
 
Το όραμα μας είναι να διευρύνουμε το σκοπό που ταξιδεύει ο κόσμος σήμερα παρέχοντας ποιοτικές, επαγγελματικές και αξιόπιστες ιατρικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τους χρήστες με τα ταξίδια που σχετίζονται με θέματα υγείας, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης.
Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κορυφαία πλατφόρμα στο θεματικό τουρισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι υπάλληλοι και οι συνιδρυτές της TicketSeller είναι λάτρεις των ταξιδιών και θέλουν οι άνθρωποι να βρουν νόημα και περιεχόμενο στις ταξιδιωτικές τους επιλογές.

 ticketseller2.jpg
 

Η αλήθεια είναι ότι σε εμάς δεν άλλαξαν και πολλά στο πως εργαζόμαστε με τη pro covid_19 εποχή αφού ξεκινήσαμε ως εταιρεία μόλις τον Οκτώβριο του 2019 και κάναμε launch την πλατφόρμα 2 εβδομάδες πριν το lockdown στην Ελλάδα. Σχεδόν με όλους τους συνεργάτες μας ήμασταν και είμαστε σε online επικοινωνία καθώς και με τους πελάτες μας μιας και δεν είμαστε το κλασσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο. Με τη ΤicketSeller μπορεί ο καθένας να σχεδιάσει το ταξίδι του μόνος του ή με τη παρέα του από την άνεση του σπιτιού του ανά πάσα ώρα και στιγμή με online support  από την ομάδα μας σε ό,τι χρειαστεί.
 
Πιστεύουμε ότι όποιος είναι παθιασμένος με την ιδέα του άλλα έχει εργαστεί και ο ίδιος σκληρά για τη υλοποίηση της, υπάρχουν κίνητρα και βοήθεια από διάφορα προγράμματα. Όπως αναφέραμε και στην αρχή η ιδέα γεννήθηκε αρκετά χρόνια πίσω αλλά τότε ήταν πραγματικά μια ιδέα μέχρι που ανακαλύψαμε ένα pre incubator πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας, το seed4business όπου κάναμε αίτηση και αποτυπώσαμε την ιδέα στον καμβά (BMC). Στη συνέχεια, κάναμε αίτηση σε ένα από τα καλύτερα business accelerator στην Ελλάδα, το Innovathens όπου με την βοήθεια συμβούλων σε διάφορα θέματα μιας επιχείρησης καθώς (και του μέντορα μας κύριο Δημήτρη Γρέβια, πρώην HR στέλεχος της coca-cola και νυν μέλος του ΚΕΜΕΛ) δημιουργήσαμε ένα βιώσιμο business plan οπού μας βοήθησε ώστε να πάρουμε μια μικρή χρηματοδότηση για την έναρξη μας μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέες επιχειρήσεις. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος αλλά ποτέ δε σκεφτήκαμε να παρατήσουμε αυτή την ιδέα γιατί το πάθος μας είναι τα ταξίδια και οι σκοπός μας είναι όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα και τη ψυχή δημιουργώντας αναμνήσεις. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας αλλά με την ένταξή μας στο πρόγραμμα  επιχειρηματικότητας του δήμου Κηφισιάς και του προγράμματος ΘΕΑ του ΕΒΕΑ έχουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή για να εξελίξουμε τη πλατφόρμα.

 

ticketseller3.jpg

 
Αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη πρόσκληση που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα είναι η κρίση του κορωνοιου στον τουρισμό.

 
 Κάθε απόφαση που έχουμε πάρει μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε σήμερα και παρόλο όλες τις δυσκολίες δε θα αλλάζαμε κάτι στις αποφάσεις που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα. Ευελπιστούμε ότι στα επόμενα 5 χρόνια η ομάδα μας θα έχει μεγαλώσει και να έχουμε αναπτύξει περαιτέρω τη πλατφόρμα μας και να έχουμε κατακτήσει ένα μερίδιο αγοράς από ταξιδιώτες που έχουν ανάγκη  από τις υπηρεσίες μας.
 
Ευκαιρίες υπάρχουν σε όλες τις εποχές όσο δύσκολες και να είναι οι καταστάσεις που βιώνουμε αρκεί να είμαστε αισιόδοξοι και να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Αυτό που θα προτείναμε από την δικιά μας εμπειρία είναι να έχουν αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουν,  να είναι προετοιμασμένοι πως θα αργήσουν να βγάλουν χρήματα αφού χρειάζεται αφοσίωση και χρόνο και να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη. Με σωστό προγραμματισμό και αφοσίωση, κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

 

https://ticketseller.gr/