Μας μιλάει για τη Bee Naturalles που παρέχει βρώσιμα και καλλυντικά προϊόντα με σεβασμό στη Μητέρα Φύση.


Αντί προλόγου, αντιγράφω την ιστορία του Γιώργου Αθανασιάδη και της  Χαράς Μαγγανά για το πώς ξεκίνησαν την Bee Naturalles, όπως την περιγράφουν στην ιστοσελίδα τους. " Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μας στις θετικές επιστήμες, την περιβαλλοντολογία και την τέχνη αποφασίσαμε να αφήσουμε την πόλη και να εγκατασταθούμε στην Εύβοια, με την πλούσια φύση και βιοποικιλότητά της. Για να είμαστε σε άμεση επαφή μαζί της και να ανακαλύψουμε βιωματικά τα μυστικά της. Εκεί στήσαμε το εργαστήριο μας και συνδυάζοντας την παράδοση με την επιστήμη καταφέραμε με τον ηπιότερο τρόπο να κάνουμε πράξη το μήνυμα ‘enclosing nature’, το οποίο συνοδεύει τη Bee Naturalles από την ίδρυσή της, το 2013. Να δημιουργήσουμε μία σειρά προϊόντων με 100% φυσική σύνθεση που εσωκλείει την ευεργετική και θεραπευτική δύναμη της φύσης". Για την Bee Naturalles μιλήσαμε με τον Γιώργο Αθανασιάδη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η αλήθεια είναι ότι ως νέοι επιστήμονες και καλλιτέχνες, ακόμη και εν μέσω της κρίσης εργαζόμασταν και μάλιστα με ικανοποιητικά εισοδήματα. Ωστόσο, το πάθος για δημιουργία, υγιή επιχειρηματικότητα και πάνω απ’ όλα η αγάπη μας για τη μέλισσα και τη φύση μάς οδήγησε στην ίδρυση της Bee Naturalles. Τα όνειρα είναι πολλά, το όραμα ένα και οι προσδοκίες ακολουθούν. Στοχεύουμε στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη (μία φράση, τόσο παρεξηγημένη) και στη σύνδεση της ανθρωποκεντρικής επιχειρηματικότητας με το περιβάλλον και τον πολιτισμό (μας). Σκοπός μας είναι να μυήσουμε με τα προϊόντα της Bee Naturalles όλο και περισσότερους ανθρώπους σε ένα φυσικό τρόπο ζωής και στην καλλιέργεια μίας σχέσης σεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση.

BeeNaturalles2.jpg

 
Το motto μας ‘enclosing nature’ που ακολουθεί την εταιρεία από την ίδρυσή της είναι το credo μας ως παραγωγοί, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Απευθυνόμαστε στο συνειδητοποιημένο πολίτη του κόσμου που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό που πρεσβεύουμε δεν είναι απλά ένα καλό, ποιοτικό, παραδοσιακό προϊόν, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία, μέρος της οποίας μεταφράζεται (και) μέσω των προϊόντων. Τα οφέλη που αποκομίζουν οι άνθρωποι που μυούνται στο κόσμο της Bee Naturalles, σε ένα κόσμο φυσικό, μαγικό με πρέσβειρα την υπέροχη μέλισσα, είναι πολλά και ποικίλα. Υγεία, ευεξία, πρόληψη, ευαισθησία για το περιβάλλον, αλληλεγγύη, καλλιέργεια σώματος και πνεύματος.

BeeNaturalles3.jpg


Η Bee Naturalles είναι μία καινοτόμος Ελληνική εταιρεία που παρέχει βρώσιμα και καλλυντικά προϊόντα, προσφέροντας φυσικές/βιολογικές λύσεις που εσωκλείουν τη θεραπευτική δύναμη και τη σοφία της φύσης και της μέλισσας. Τα προϊόντα μας αποτελούν μείγματα ανεπεξέργαστων φυσικών πρώτων υλών, όπως βιολογικά προϊόντα μέλισσας, εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια, με πραγματικά ήπια προσέγγιση στο εργαστήριο και σεβασμό στη Μητέρα Φύση. Τα βιολογικά προϊόντα μέλισσας της Bee Naturalles έχουν διακριθεί για την ποιότητα και την εξαιρετική τους γεύση στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards και τιμηθεί με βραβεύσεις ως τα κορυφαία βιολογικά μέλια παγκοσμίως από τη Biolmiel. Οι στόχοι μας, σταδιακά και με σκληρή δουλειά και πάθος, επιτυγχάνονται και το όραμά μας πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην περαίωσή του (είναι μεγάλη διαδρομή smiley). Αυτό για το οποίο μοχθούμε είναι σε κάθε νοικοκυριό, εντός και εκτός Ελλάδας, να υπάρχει τουλάχιστον ένα φυσικό / βιολογικό προϊόν με βάση τη μέλισσα και τη φύση που εξυγιαίνει και καλλιεργεί το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

BeeNaturalles4.jpg

Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι με τον τρόπο δουλειάς μας σε σχέση με, ας πούμε, έξι χρόνια πριν. Απλά, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και ο χρόνος ελάχιστος. Δυστυχώς, και παράλληλα, η Πολιτεία είναι εχθρική στην υγιή επιχειρηματικότητα, με αποτέλεσμα ακόμη και για μια ανοδικά κερδοφόρα επιχείρηση σαν τη Bee Naturalles, τα περιθώρια είναι στενά προς διευρυμένη ανάπτυξη και πρόσληψη προσωπικού (κίνηση συνδεόμενη με τη μείωση της ανεργίας). Συνεπώς, την τρέχουσα περίοδο εργαζόμαστε οι ιδρυτές της εταιρείας -συν ορισμένες μη τακτικές συνεργασίες ορισμένου χρόνου-, βελτιστοποιώντας τη διαχείριση της διανομής των εργασιών με τα κατάλληλα εργαλεία.

Πιστεύουμε ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες (όχι η Ελλάδα) είναι είτε ανίκανοι είτε αδιάφοροι, είτε και τα δύο (ανεξαρτήτως σειράς) και δεν υπάρχει καν η διάθεση κατάρτισης ενός μακροπρόθεσμου (π.χ. 15ετούς πλάνου) για την ανασύσταση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα (η πραγματική βαριά βιομηχανία της χώρας μας μαζί με τον τουρισμό). Η γραφειοκρατία είναι μία αρένα για γερά στομάχια, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία αντέχεις. Αυτό που είναι απάνθρωπο είναι η αβάσταχτη φορολογία των επιχειρήσεων, η ανικανότητα του Κράτους να συνειδητοποιήσει θεμελιώδεις καταστάσεις και να βοηθήσει έστω και με διοικητικής φύσεως πρωτοβουλίες/ διευκολύνσεις (π.χ. συμψηφισμός), ο ΦΠΑ, η προκρατήσεις, οι παρακρατήσεις, η αναλγησία σε πάμπολλες περιπτώσεις κ.ά. Ωστόσο, δεν τα παρατάμε ούτε στην αρχή, ούτε τώρα, προχωράμε μπροστά και είμαστε αισιόδοξοι. Υπό της ίδιες εταιρικές συνθήκες, σε μία ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ολλανδία (δεν είναι τυχαίο παράδειγμα) η εταιρεία μας, αλλά και πολλές φανταστικές και καινοτόμες ελληνικές ιδέες θα κινούνταν σε άλλα επίπεδα.

BeeNaturalles5.jpg

Μία πολύ δυνατή πρόκληση είναι η συνειδητοποίηση ότι ανοίγοντας την πόρτα σου προς τα έξω, η αγορά σου είναι ολόκληρος ο κόσμος. Οι προκλήσεις είναι πολλές, ο ανταγωνισμός μεγάλος και η επιμονή, η μη έκπτωση και η προσήλωση στο στόχο σου περί βιωσιμότητας της φύσης, της μέλισσας και της εντοπιότητας στην παγκοσμιοποιημένη κοινότητα δυσχεραίνει τις πρωτοβουλίες από μικρές χώρες σαν τη δική μας. Ωστόσο η αυθεντικότητα, η μοναδικότητα και η εξαιρετική διαπιστευμένη ποιότητα των προϊόντων/υπηρεσιών που προσφέρουμε είναι το «unfair advantage» της Bee Naturalles και άλλων ελληνικών εξαιρετικών προσπαθειών έναντι των ανταγωνιστών μας.

Εννοείται ότι θα αλλάζαμε πολλά εάν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο. Μόνο οι άνοες (για να το πω ευγενικά wink) δεν παραδέχονται τα σφάλματα και τις ελλείψεις τους και δεν αλλάζουν. Επί παραδείγματι, αν γυρνούσαμε πίσω στο χρόνο, θα επενδύαμε εξ αρχής ένα σημαντικό κεφάλαιο στην απόκτηση επιχειρηματικών εργαλείων και γνώσεων για τη διαχείριση των συνιστωσών που απαρτίζουν αυτό που ονομάζουμε «εταιρεία».

Κάθε κρίση είναι δυνητικά ένα γόνιμο έδαφος για μελλοντική καλλιέργεια ενός καρποφόρου δέντρου. Εφόσον, βέβαια, η θέαση είναι από την αντίστοιχη γωνία. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την οικονομική κρίση, αλλά και για τις υπόλοιπες δύσκολες στιγμές, προσωπικές και κοινωνικές.

Συμβουλή δε μπορώ να δώσω, αλλά θα προέτρεπα ανεπιφύλακτα τα παρακάτω:
- Μάζευε εφόδια, σπουδές, γνώσεις, εμπειρίες από άλλες κουλτούρες, βγες, γεύσου, αύξησε το νοητικό σου input, ανεξαρτήτως γνωσιακού αντικειμένου.
- Σκέψου έξυπνα, «πράσινα» και με βάση τον άνθρωπο.
- Επένδυσε στην αυθεντικότητα
- Συνεργάσου με καλύτερους από εσένα.
- Εξασφάλισε ένα καλό κεφάλαιο.
- Μελέτησε τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας.
- Έχε πάθος και υπόβαθρο ώστε να υποστηρίξεις το όραμά σου.
Θα πετύχεις, αργά ή γρήγορα!
 

https://beenaturalles.com