Λίγες ημέρες πριν μας μαγέψει με τα beats του στο "Plissken Festival", ο ανατρεπτικός DJ μιλά στο Platform και το Νίκο Κοντομήτρο.


Αν δεν έχεις ακούσει remix του, τότε πρέπει να το κάνεις asap. Τελευταία, έχω κολλήσει με το remix του για το "Ain't No Sunshine". Το ακούω βράδυ. Κάθε βράδυ σχεδόν. Για να μπορώ να ονειρεύομαι, να ταξιδεύω. Στις 25 του μήνα, θα είμαι στην Τεχνόπολη, στο "Boiler Room Athens", από τις 7 το απόγευμα, για να απολαύσω το Βέλγο DJ, για τον οποίο μιλάει όλη η Ευρώπη. Εσύ, θα λείπεις; Πριν, όμως, από αυτό, ώρα για το καλύτερο warm-up, μέσω της συνέντευξης μας.

 

pol.jpg

 

Το νέο σας album ονομάζεται «Mosaic». Ποιος είναι ο ήχος αυτού του album;

Το album “Mosaic” μοιάζει να συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, δίνοντας μια δεύτερη ζωή σε vintage μελωδίες. Έχω «σκάψει» βαθιά σε τόνους σπάνιων μουσικών συλλογών, φιλτράροντας τα κομμάτια που προκάλεσαν τα βαθύτερα συναισθήματα μέσα μου. Πρόσθεσα τους δικούς μου ήχους και όργανα, για να δημιουργήσω αυτό το άλμπουμ.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από αυτό το album;

Είναι αδύνατο για μένα να εντοπίσω ένα συγκεκριμένο κομμάτι, επειδή κάθε ένα φέρνει στο μυαλό μου ορισμένες μνήμες. Αλλά, αν έπρεπε πραγματικά να επιλέξω, θα έλεγα το Solace ή το «Ghetto Child» ή «When It’s Gone», γιατί με ικανοποιούν περισσότερο από την οπτική του παραγωγού.

 

Ως DJ, τι εμπνέει τη μουσική και τα beats σας;

Το να ταξιδεύω, να πηγαίνω σε festivals και parties, να μαγειρεύω, να πηγαίνω βόλτα με το σκύλο μου, να ακούω μουσική. Πιστεύω ότι όλα αυτά που κάνω στη ζωή μου αντανακλώνται πάνω στη μουσική μου.

 

Όταν ήσασταν νέος, τι μουσική ακούγατε;

Οι πρώτοι καλλιτέχνες που θυμάμαι να ακούω είναι ο Bob Marley, ο Michael Jackson και ο Whitney Houston. Αυτά είναι τα άλμπουμ που έπαιζαν οι γονείς μου, όταν ήμουν μικρός. Γύρω στην ηλικία 11-12 άρχισα να ασχολούμαι με το skateboarding και να «γέρνω» περισσότερο προς το hip-hop και τη soul/ funk. Αλλά, ανέκαθεν απολάμβανα πολλά είδη μουσικής.

 

Ποιο είναι το είδωλο σας;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ποτέ είδωλα στη ζωή μου. Υπάρχουν, φυσικά, άνθρωποι που σέβομαι περισσότερο από άλλους, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν είδωλο.

 

Τι συναισθήματα γεννά η μουσική σας στο κοινό;

Μου είναι δύσκολο να δω τη μουσική μου από την οπτική ενός τρίτου προσώπου, αλλά μέσα μου γεννά ένα ζεστό, μελαγχολικό, ταυτόχρονα όμως αισιόδοξο συναίσθημα.

 

Ποιο all-time classic τραγούδι, θα θέλατε να κάνετε remix;

Θα ήθελα πολύ να αποκτήσω πρόσβαση στο πρωτότυπο από όλες τις συλλογές του Excentric Soul και να δημιουργήσω τη δική μου version. Θα μπορούσα να δημιουργήσω εκατοντάδες κομμάτια εάν είχα την ευκαιρία. Το vibe σε όλα αυτά τα τραγούδια είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκω με τη δική μου μουσική.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να συνεχίσω να ζω, κάνοντας αυτό που αγαπώ και να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη του πλανήτη μπορώ.

See You at Plissken!