Μας μιλάει για το Reckit, την εφαρμογή για όλα τα άτομα που τους αρέσει είτε να ακούν μουσική είτε να τραγουδούν


Το Reckit είναι μια καινούργια δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία αφορά όλα τα άτομα που τους αρέσει είτε να ακούν μουσική είτε να τραγουδούν. Ο στόχος της εφαρμογής είναι να προωθήσει νέους καλλιτέχνες δίνοντας τους μια πληθώρα από δώρα (λεφτά, προβολή, συμβόλαια με δισκογραφικές εταιρίες, κλπ). Ο κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορεί να ηχογραφήσει και να ανεβάσει τα τραγούδια του για τα οποία στην συνέχεια θα βαθμολογηθεί από τους υπόλοιπους χρήστες ενώ και ο ίδιος έχει την δυνατότητα να βαθμολογήσει τους άλλους. Τα έπαθλα δίνονται σύμφωνα με την κεντρική βαθμολογία των χρηστών της εφαρμογής. Για το Reckit μιλήσαμε με τον Νικήτα Κουσιάκη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια όταν παρατηρήσαμε την τεράστια απήχηση που έχουν οι τηλεοπτικοί μουσικοί διαγωνισμοί στην Ελλάδα. Έτσι θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν ηλεκτρονικό μουσικό διαγωνισμό όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν τα τραγούδια τους ανώνυμα χωρίς το άγχος της δημόσιας κριτικής.

Reckit2.jpg

Το Reckit App απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την μουσική. Πιο συγκεκριμένα, όσοι τραγουδούν μπορούν να ανεβάσουν τα τραγούδια τους ενώ όσοι δεν θέλουν να τραγουδήσουν έχουν την δυνατότητα να βαθμολογήσουν τους τραγουδιστές καθώς και να συνομιλήσουν με αυτούς μέσω του chat.

 

Reckit3.jpg

Θέλουμε να προσφέρουμε στην μουσική κοινότητα, μέσω του application μας, έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις για την μουσική καθώς και να κριθούν για τις φωνητικές του ικανότητες από τους υπόλοιπους χρήστες της εφαρμογής με σκοπό την περαιτέρω βελτίωσή τους.

Reckit4.jpg

Η Reckit ξεκίνησε με 4 άτομα εκ των οποίων μόνο ένας ασχολούνταν αποκλειστικά με τον προγραμματισμό. Πλέον, λόγω της αύξησης των αναγκών και των ανανεώσεων που κάνουμε στον αλγόριθμο έχουμε 2 άτομα που ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τον αλγόριθμο του app. Το τμήμα marketing αποτελείται από 2 άτομα ενώ στην ομάδα έχει προστεθεί ένας γραφίστας και ένας αναλυτής. Τα βασικά μέλη της ομάδας μας είναι ο Νίκος Γκολιόπουλος, ο Βασίλης Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Λουκέρης και η Θεοδώρα Λαγογιάννη. Οι συνεργασίες μας είναι αρκετά εύκολοι γιατί οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας από τα μαθητικά μας χρόνια.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν δίνει επαρκή κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες για να ξεκινήσουν κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στην χώρα καθώς και εξαιτίας της απουσίας μαθήματων επιχειρηματικότητας στα σχολεία τα οποία θα μπορούσαν μελλοντικά να συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας επιχειρηματικής κουλτούρας, η οποία θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις νέες προσπάθειες. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι σε όλους τους χώρους  υπάρχουν άτομα σε θέσεις κύρους τα οποία είναι ανοιχτά σε νέες ιδέες και θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε νέους. Η βασική δυσκολία για την ίδρυση της εταιρίας δεν ήταν τόσο ο χρόνος που χρειάστηκε και η γραφειοκρατία αλλά η επόμενη μέρα όλων αυτών, όπου ήρθαμε αντιμέτωποι με την υψηλή φορολογία η οποία καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την επιβίωση μιας startup εταιρίας.

Θεωρούμε ότι η βασικότερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία. Για αυτόν τον λόγο σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις τάσεις στον χώρου το προγραμματισμού, του design και των social media. Αυτή νομίζω ότι είναι και η σημαντικότερη πρόκληση που έχουν όλες οι επιχειρήσεις καθώς πρέπει να εξελίσσονται ταχύτατα και να προσαρμόζονται στις ανάγκες τις αγοράς και της εποχής.

Σίγουρα στην πορεία μας υπάρχουν πολλά πράγματα που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε διαφορετικά. Βέβαια, όπως λένε οι περισσότεροι, εάν δεν είχαμε κάνει λάθη δεν θα μαθαίναμε από αυτά έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Οπότε δεν θα άλλαζα κάτι γιατί σε κάθε περίπτωση κέρδισα πολλές εμπειρίες και γνώσεις η οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις μελλοντικές μου αποφάσεις. Όσον αφορά το μέλλον, σε πέντε χρόνια από τώρα ελπίζω η Reckit να έχει αναπτυχθεί ακόμα παραπάνω, έχοντας αναδείξει καλές φωνές ενώ θα ήθελα πολύ να δοθεί και ένας ακόμα πιο έντονος κοινωνικός χαρακτήρας στο project μας.

Είναι βέβαιο ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Σε περιόδους κρίσης θεωρώ ότι οι ευκαιρίες είναι πολλές δεδομένου ότι οι περισσότεροι κλάδοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες για βελτίωση να είναι πολλές. Παρόλα αυτά το κλίμα οικονομικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί καθώς και οι δυσκολίες χρηματοδότησής νέων project καθιστούν την οποιαδήποτε ευκαιρία δύσκολα πραγματοποιήσιμη. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι εάν κάποιος έχει μια ιδέα ή ένα όνειρο και πιστεύει πολύ σε αυτό μπορεί να καταφέρει να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες. Για αυτόν τον λόγο η συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που ξεκινάει τώρα την καριέρα του είναι να κυνηγάει τα όνειρα του, όσο μεγάλα και είναι αυτά! Τέλος, επειδή ζούμε στην εποχή όπου τα παραδοσιακά επαγγέλματα (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) δεν προσφέρουν τα εισοδήματα που έδιναν παλαιότερα, θα συμβούλευα αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν έναν όχι τόσο «παραδοσιακό» δρόμο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία να μην φοβηθούν γιατί πλέον όλοι οι δρόμοι είναι δύσκολοι, οπότε είναι καλύτερο να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες κάνοντας ένα επάγγελμα που αγαπάς παρά κάτι που δεν σε «γεμίζει».


www.reckit.gr