Μας μιλάει για το Rantevu το πρώτο Ελληνικό mobile dating & lifestyle app που σκοπό έχει να εξαλείψει τη μοναξιά!


Τον Δημήτρη Λιτσικάκη οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από το Startup Grind Athens. Αρκετοί τον ξέρουν πίσω και από το www.hiphop.gr . Σε ένα από τα Startup Grind Athens που είχαν γίνει μέσα στο 2016, μου είχε μιλήσει για μια ιδέα που είχε το Rantevu, το πρώτο Ελληνικό mobile dating & lifestyle app που σκοπό έχει να εξαλείψει τη μοναξιά! Το εάν υπάρχει μοναξιά ή όχι είναι εύκολο να το διαπιστώσεις με μια απλή βόλτα σε ένα μπαρ. Θα δεις μεγάλες παρέες από αγόρια και κοπέλες μόνα τους, δίχως πολλές φορές να κάνει κάποιος/α μια κίνηση γνωριμίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τα εξοντωτικά ωράρια, η αποξένωση που ζούμε μέσα στις μεγάλες πόλεις και η κρίση που αποτρέπει πολλούς Έλληνες να βγαίνουν όπως παλιά, οδηγεί σε μια αυξημένη ανάγκη για να κάνεις νέες γνωριμίες. Και εδώ έρχεται το Rantevu. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Δημήτρης Λιτσικάκης στον Παναγιώτη Λουκά.

Το ερέθισμα για την ύπαρξη του Rantevu ήταν η απλή διαπίστωση ότι η μοναξιά “θερίζει”. Όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για συντροφικότητα παραμένει ανικανοποίητη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τα εξοντωτικά ωράρια, η αποξένωση που ζούμε μέσα στις μεγάλες πόλεις και η κρίση που αποτρέπει πολλούς Έλληνες να βγαίνουν όπως παλιά, οδηγεί σε μια αυξημένη ανάγκη για να κάνεις νέες γνωριμίες. Έτσι φτιάχτηκε το Rantevu, το πρώτο Ελληνικό mobile dating & lifestyle app που σκοπό έχει να εξαλείψει τη μοναξιά! Οι προσδοκίες μας ήταν και παραμένουν να παρέχουμε έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο να κάνει κανείς νέες γνωριμίες με ενδιαφέροντα άτομα που βρίσκονται κοντά του. Επίσης σκοπός μας ήταν από την αρχή να μην μείνουμε σε ένα app, αλλά να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω και να χτίσουμε μια κοινότητα όπου θα μπορούμε να διοργανώνουμε events σε κάθε πόλη, και να προσκαλούμε τους χιλιάδες χρήστες μας σε party γνωριμιών. Το πρώτο μας exclusive event θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στο Underdog.


Rantevu4.jpg

Το Rantevu απευθύνεται σε οποιονδήποτε νιώθει ότι είναι σε φάση “αναζήτησης” και είναι ανοιχτός στο να κάνει νέες γνωριμίες. Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας, από 17 έως 25 που είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας γιατί η αγάπη και ο έρωτας δε γνωρίζει ηλικίες! Το σημαντικότερο όφελος που προκύπτει από το Rantevu είναι η ευκολία στη χρήση του. Φτιάχνεις προφίλ σε λιγότερο από 1’ και αμέσως βλέπεις cool προφίλ από άτομα που βρίσκονται κοντά σου. Αν σου τραβήξει κάποιος χρήστης την προσοχή, κάνεις Like. Αν κάνει και η άλλη πλευρά Like, ταιριάξατε! Έτσι προκύπτει το 2ο και σημαντικότερο όφελος: η σιγουριά. Ξεκινάς την κουβέντα μόνο όταν υπάρχει αμοιβαία έλξη και μπορείς να νιώσεις πιο άνετα ώστε να μιλήσεις πιο ελεύθερα και χωρίς να λαμβάνεις ανεπιθύμητα μηνύματα από τον οποιονδήποτε.

Rantevu3.jpg


Όραμα της ομάδας μας είναι να εξαλείψουμε τη μοναξιά στην Ελλάδα. Μπορεί να ακούγεται μεγαλεπίβολο, αλλά είναι απλό και ξεκάθαρο όραμα το οποίο όλοι μας πιστεύουμε και μπορούμε να μεταδώσουμε την ενέργεια αυτή σε κάθε τι που κάνουμε. Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι άκρως ενθαρρυντικά καθώς περισσότεροι από 10.000 χρήστες έχουν ήδη κατεβάσει το Rantevu (σε Android ή  iOS) κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς βλέπουμε ότι πραγματικά ο κόσμος είχε ανάγκη από μια τέτοια εφαρμογή, γι’ αυτό και την αγκάλιασε από την πρώτη κιόλας μέρα. Ο αριθμός των ταιριασμάτων και μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι χρήστες πολλαπλασιάζεται γεγονός που αποδεικνύει ότι η εφαρμογή μας είναι το Ραντεβού στην ψηφιακή εποχή!

Rantevu2.jpg


Ο τρόπος δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν είναι πάρα πολύ διαφορετικός, καθώς τα πάντα γίνονται πλέον εξ αποστάσεως. Το internet μας χαρίζει αυτή τη μοναδική ευκαιρία να είμαστε ευέλικτοι και να δουλεύουμε έξυπνα και αποτελεσματικά χωρίς να κολλάμε στον πεπερασμένο τρόπο εργασίας. Γι’ αυτό και η υλοποίηση του Rantevu ήταν ταχύτατη: η πρώτη έκδοση του app δημοσιεύθηκε σε 1 μόλις μήνα. Με μόνο οδηγό το feedback από τους χρήστες, προχωρούμε σε συνεχείς βελτιώσεις της εφαρμογής σε εβδομαδιαία βάση προσφέροντας ακόμα πιο γρήγορη και ευχάριστη εμπειρία.

Καλά, αν τα σκεφτείς όλα αυτά (γραφειοκρατία, έλλειψη χρηματοδότησης, φορολογία) παραλύεις και δεν κάνεις στο τέλος τίποτα. Η επιχειρηματικότητα έχει πάντα μια δόση τρέλας και οι Founders τις περισσότερες φορές έχουν άγνοια κινδύνου. Αλλά τουλάχιστον έχουν το θάρρος να πηδήξουν από το αεροπλάνο και στην πορεία θα βρουν τον τρόπο να ανοίξουν το αλεξίπτωτο. Και πίστεψε με θα το κάνουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν άλλη εναλλακτική!

Δε θα μιλήσω για τη γραφειοκρατία και τη φορολογία γιατί πιστεύω ότι αυτά είναι πλέον δεδομένα και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, παρά να τα αποδεκτείς. Θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη πρόσκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι να αλλάξουν τρόπο σκέψης και από μυστικοπαθείς να ανοίξουν, να μάθουν να συνεργάζονται και να μοιράζονται. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας στο Silicon Valley καθώς μια επίσκεψη εκεί ανοίγει τα μάτια σου και βλέπεις ξεκάθαρα ότι όσο περισσότερο μοιράζεσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Το feedback είναι το πιο ισχυρό όπλο, που δυστυχώς στην Ελλάδα παραμένει αχρησιμοποίητο γιατί οι εταιρείες πολύ απλά φοβούνται να συζητήσουν εσωτερικά θέματα.

Γυρνώντας  πίσω στο χρόνο θα ξεκινούσαμε το Rantevu πιο νωρίς! Πιστεύουμε ότι πολλά μαθήματα μπορεί να πάρει κανείς από τα λάθη του, αλλά ο πραγματικά σοφός άνθρωπος είναι αυτός που μαθαίνει από τα λάθη των άλλων. Γι’ αυτό και η ομάδα μας τρέχει παράλληλα και το Startup Grind Athens (Powered by Google for Entrepreneurs) που σκοπό έχει να ενώνει, να εκπαιδεύει και να εμπνέει τους επιχειρηματίες σε 200 πόλεις, σε 85 χώρες σ’ όλο τον κόσμο. Και αυτό εντάσσεται πάλι στην ιδέα του να είμαστε πιο ανοιχτοί και να συζητάμε περισσότερο μεταξύ μας! Σε 5 χρόνια από τώρα, ευελπιστούμε να δούμε το Rantevu ως το de facto σημείο όπου θα γίνονται νέες γνωριμίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σίγουρα δημιουργεί η κρίση ευκαιρίες, απλά πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός με τους πόρους που διαθέτεις, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεσαι πιο δημιουργικός στη χρήση τους. Συμβουλή μου θα ήταν να μην αναζητήσετε απλά εργασία, αλλά να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα! Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά δεν υπάρχει εξαιρετικό πράγμα που να είναι εύκολο στη ζωή. Και όλα φαίνονται βουνό μέχρι να τα ανέβεις και να τα κατακτήσεις. Don’t be afraid to fail. Fail fast, learn and move on!

http://rantevu.com/

Rantevu5.jpg