Μας μιλάει για το ChampionsID που στόχο έχει να γίνει το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό social network.


Το ChampionsID, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και όνειρα εκατομμυρίων αθλητών και επαγγελματιών σε όλον τον κόσμο, η πλειοψηφία των οποίων δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να δείξουν σε ευρύ κοινό τις ικανότητες τους, δημιούργησε το πρώτο παγκόσμιο "one stop shop" για ολόκληρο το αθλητικό οικοσύστημα. Μέσω της πλατφόρμας championsid.com κάθε αθλητής και επαγγελματίας του χώρου μπορεί να συστηθεί σε ένα συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο κοινό, έχοντας τη δυνατότητα να συγκριθεί, αξιολογηθεί και προβληθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με την δημιουργία του αθλητικού profile του, μπορεί να συνδεθεί και να επικοινωνήσει με άλλους αθλητές, agents, scouters, χορηγούς, αθλητικά σωματεία, και να αναζητήσει αθλητικές ευκαιρίες καριέρας. Για το ChampionsID μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Συνοδινό. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 
Η ιδέα του ChampionsID.com προέκυψε από προσωπική εμπειρία και κύριο ερέθισμα την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό στο παρελθόν. Γνωρίζοντας τις ανάγκες ενός αθλητή ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία εκπλήρωσης των ονείρων του, αλλά και των αντικειμενικών δυσκολιών ακόμα και για πολύ ταλαντούχους να τα καταφέρουν, γεννήθηκε η ιδέα για το ChampionsID.com. Η ιδέα δηλαδή για μια ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθάει τους αθλητές να αναδειχθούν, να παρουσιάσουν το ταλέντο τους σε ένα παγκόσμιο κοινό αλλά και να αναζητήσουν ευκαιρίες καριέρας σε όλον τον πλανήτη. Η προσδοκία μας παραμένει ίδια απο την αρχή. Να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές να διεκδικήσουν τα όνειρα τους.

Το ChampionsID.com απευθύνεται σε ολόκληρο το αθλητικό οικοσύστημα. Ερασιτέχνες, επαγγελματίες αθλητές απο σχεδόν 20 διαφορετικά αθλήματα, agents, προπονητές, αθλητικά media και ομαδες απο οποιαδήποτε μεριά του κόσμου. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις προσπάθειες τους και ιστορικό τους, τις φιλοδοξίες τους, να προβληθούν ελεύθερα σε στοχευμένο κοινό και να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους του χώρου τους απο οποιαδήποτε μεριά του πλανήτη. Με λίγα λόγια ένας αθλητής μπορεί να αναδειχθεί και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ ένας επαγγελματίας του χώρου μπορεί να βρεί το ταλέντο που ψάχνει ή να εξερευνήσει μία καινούρια προοπτική καριέρας.

Στόχος μας είναι να κάνουμε το ChampionsID.com το πρώτο πραγματικά παγκόσμιο αθλητικό social network και ένα εργαλείο το οποίο θα εκδημοκρατικοποιήσει τον αθλητικό κόσμο δίνοντας ευκαιρίες σε όλους να διεκδικήσουν τα αθλητικά τους όνειρα επι ίσοις όροις. Αυτός είναι και ο λόγος που κάναμε όλο αυτό και για εμάς η επιτυχία είναι συνώνυμη με την εκπλήρωση της υπόσχεσης αυτής.

Είμαστε συνολικά μία ομάδα 7 ατόμων εκ των οποίων οι 3 βρίσκονται στο εξωτερικό. Η επικοινωνία face to face πάντα θα είναι καλύτερη και η φυσική παρουσία της ομάδας σε ένα χώρο και ειδικά στην αγορά που έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνη, αποτελεί αναμφίβολα μια ιδανική συγκυρία. Ωστόσο πλέον τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν μας επιτρέπουν να έχουμε δυνατότητα επικοινωνίας απο οπουδήποτε. Αυτό στην περίπτωση μας αποδεικνύεται και απο το γεγονός οτι 70% των χρηστών μας είναι απο τις Η.Π.Α. Όσον αφορά τον συντονισμό, οι ξεκάθαροι ρόλοι και προσδοκίες για κάθε μέλος της ομάδας είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο ένα τέτοιο μοντέλο συνεργασίας μπορεί να είναι αποτελεσματικό.

ChampionsID2.jpg


H απάντηση σχετικά αν η Ελλάδα δίνει κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες, η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Η χώρα μας δεν δίνει κανένα ουσιαστικό κίνητρο όσον αφορά το οικοσύστημα των startups. Ήδη βλέπουμε χώρες πολύ λιγότερο προηγμένες στο τεχνολογικό γίγνεσθαι να κάνουν ταχύτατα βήματα επειδή ακριβώς αποτελέι βασικό στόχο των κυβερνήσεων τους να ευνοήσουν αυτή την ανάπτυξη, τόσο βοηθώντας τα εγχώρια startups να μείνουν στη χώρα και να αναπτυχθουν αλλά προσελκύοντας επίσης ξένα! Με φορολογικά κίνητρα, επιδοτήσεις, παγκόσμιας κλάσης επιταχυντές και mentorship. Αυτή τη στιγμή δεν είναι μυστικό οτι ένα τεχνολογικό startup που έχει διεθνείς βλέψεις και προέρχεται απο την Ελλάδα είναι σχεδόν απίθανο να κάνει έναρξη εταιρίας εδω. Ακόμα και στην προσπάθεια να προσελκύσει ξένους επενδυτές αυτό αποτελεί εμπόδιο.

Θεωρώ οτι οι πιο σημαντικές προκλήσεις που παράλληλα αποτελούν και τους πιο κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας ή αποτυχίας ειναι:
Α) Η πρόσβαση στον κατάλληλο ανθρώπινο παράγοντα. Η ομάδα ίσως και να είναι το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας και για ένα startup που βρίσκεται στα πρώτα του βήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς να έχει την οικονομική δύναμη, να προσελκύσει αρκετά ταλαντούχους συνεργάτες. Εκεί έγκειται και η ικανότητα του ιδρυτή να αναγνωρίσει τις ικανότητες των ανθρώπων που χρειάζεται αλλά και να εμπνεύσει το σύνολο της ομάδας.
Β) Χρηματοδότηση & Οικονομική διαχείριση. Η πρόσβαση στο funding για ένα Ελληνικό startup είναι αρκετά περιορισμένη και παράλληλα η σωστη οικονομική διαχείριση των λιγοστών αρχικά πόρων είναι κρίσιμη ειδικά μέχρι να αποδείξει το προιόν τον λόγο ύπαρξης του στην αγορά και την προοπτική του.
Γ) Ανταγωνισμός. Ο Ανταγωνισμός εκεί έξω είναι αδιανότητα σκληρός και δυνατός. Οι ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία και το πλήθος προσπαθειών απο χώρες πολύ πιο προηγμένες απο τη δική μας σε όλα τα επίπεδα, είναι ικανές να θέσουν ένα startup εκτός αγοράς, κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ.

ChampionsID3.jpg


Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικά εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο. Κάθε βήμα στην προσωπική μου και επαγγελματική σταδιοδρομία μου ήταν πολύτιμη προσλαμβάνουσα προκειμένου να κάνω σήμερα κάτι πολύ συνειδητοποιημένα, κατι που αγαπώ και για το οποίο έχω συγκεκριμένο όραμα. Φιλοδοξία μου είναι σε 5 χρόνια απο τώρα να έχουμε καταφέρει να γίνουμε συνώνυμο με την εκπλήρωση των αθλητικών ονείρων. Να έχουμε εξελιχθεί σε ένα εργαλείο που θα έχει βοηθήσει εκατομμύρια αθλητές να διεκδηκήσουν κάτι καλύτερο στην καριέρα τους. Αυτό θα σημαίνει οτι το ChampionsID.cοm θα έχει καταξιωθεί ως το πρώτο πραγματικά παγκόσμιο αθλητικό social network.

Θεωρώ οτι η κρίση δεν δημιουργεί ευκαιρίες απο μόνη της. Ωθεί τον κόσμο να αλλάξει τρόπο σκέψης. Συγκυρίες σαν και αυτές είναι οι ευνοικότερες προκειμένου να αλλάξει η νοοτροπία, απο την αναζήτηση ευκαιριών προς  την προσπάθεια δημιουργίας ευκαιριών. Και για μένα αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας σε οτιδήποτε κάποιος επιχειρεί. Οσον αφορά τα παιδιά που βγαίνουν στην αγορά εργασίας θα τους έλεγα οτι είτε το θέλουν είτε όχι έχουν μεγάλη ευθύνη όσον αφορά την αλλαγή του status της Ελληνικής οικονομίας. Είναι εκείνοι περισσότερο απο κάθε άλλον που μπορούν να φέρουν νέες ιδέες, φρέσκια πνοή που είναι απαραιτητη για ένα καλύτερο μέλλον. θα τους συμβουλευα επίσης να πειραματιστούν και να αναζητήσουν αυτόν τον επαγγελματικό δρόμο, για το οποίο θα μπορούν να παθιαστούν. Το πάθος ειναι η ισχυρότερη κινητήριος δύναμη που σε φέρνει πιο κοντα στην επιτυχία.

http://championsid.com