Η πλατφόρμα μας απευθύνεται σε νεοφυείς και ώριμες επιχειρήσεις, σε συμβούλους επιχειρήσεων και σε επενδυτές διεθνώς.



Ομάδα/ιδέα/προϊόν/χρηματοδότηση. Βάλτε τα με όποια σειρά δυσκολίας θέλετε. Είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια start up. Αρκετές έχουν βρει τα 3 πρώτα, έχουν και ένα αρχικό κεφάλαιο, αλλά αυτό σε κάποια στιγμή στερεύει. Στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει το yourgreekoliveoil. Πρόσφατα, είχαμε γράψει για την εξαγορά του yourgreekoliveoil από την Basketo. Για κάποιους, το επιχειρηματικό «ταξίδι» θα σταματούσε εκεί. Ο Γιάννης Ασλάνης, έχοντας αντιμετωπίσει όλα τα στάδια δυσκολιών ενός  start up αποφάσισε μαζί με μια ισχυρή ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην επιχειρηματικότητα από  Αμερική, Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία, να ιδρύσουν το in4capital.com, μια διεθνής επενδυτική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή νεοφυείς (start ups) αλλά και ώριμες εταιρείες με συμβούλους επιχειρήσεων και θεσμικούς επενδυτές. Εκ μέρους του in4capital.com μιλήσαμε με τον Γιάννη Ασλάνη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 

Η in4capital.com είναι μια διεθνής επενδυτική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή νεοφυείς (start ups) αλλά και ώριμες εταιρείες με συμβούλους επιχειρήσεων και θεσμικούς επενδυτές. Το ερέθισμα για την ίδρυση της in4capital ήταν η συνδυαστική εμπειρία των μελών της ομάδας. Έμπειροι επιχειρηματίες και Σύμβουλοι από Αμερική,  Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία διαγνώσαμε μέσα από τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη στις επιχειρήσεις διεθνώς για επικοινωνία και επαφή με τα επενδυτικά κεφάλαια. Και όταν λέμε επενδυτικά κεφάλαια εννοούμε όλο το φάσμα, όπως τα venture capital, private equities, family offices, startup funds και σε διάφορες άλλες μορφές τους, αλλά και τους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι συνολικά φτάνουν παγκοσμίως  σε σύνολο  επενδύσεων  το ύψος των 360 δις  για το 2015. Οι προσδοκίες όλων μας είναι η in4capital να εξελιχθεί σε ένα ολόκληρο  οικοσύστημα επιχειρηματικών υπηρεσιών και σύνδεσης  με τα social media αλλά και με διεθνείς φορείς που ήδη συζητάμε για τοπικές συνεργασίες  σε πάνω  από 7 χώρες.

 

in4capital1.jpg


 
Η πλατφόρμα μας απευθύνεται σε νεοφυείς και ώριμες επιχειρήσεις, σε συμβούλους επιχειρήσεων και σε επενδυτές διεθνώς. Μέσω της πλατφόρμας μας οι επιχειρηματίες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια πλούσια βάση δεδομένων με εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες ως προς το πώς μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές ενώ μπορούν να δουν και αναλύσεις προφίλ επιτυχημένων εταιρειών σε διάφορους τομείς. Οι επιχειρηματίες μπορούν να ανεβάσουν το business plan τους και να κατηγοριοποιηθούν  στη βάση δεδομένων. Οι αλγόριθμοι που εχουμε εξελίξει θα αναγνωρίσουν αμέσως στην ευρεία βάση επενδυτών που διαθέτουμε (10.000+) τους καταλληλότερους και οι επιχειρηματίες μπορούν να επιλέξουν είτε να κρατήσουν μια στάση αναμονής μέχρι κάποιος επενδυτής να τους προσεγγίσει ή να επιλέξουν τα προνομιακά μας συνδρομητικά πακέτα όπου είτε έχουν στη διάθεση τους τις λίστες με τους επενδυτές για να επικοινωνήσουν οι ίδιοι ή αναλαμβάνει η εταιρεία μας την προώθηση των business plan τους στους επενδυτές. Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στην πλατφόρμα μας και να διευρύνουν το πελατολόγιο τους όμως η καινοτομία μας εναπόκειται στη δυνατότητα που τους παρέχεται να προωθήσουν οι ίδιοι τα business plan των πελατών τους προς τους επενδυτές μέσω των ειδικών συνδρομητικών μας πακέτων που τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτή. Έτσι ο καθένας σύμβουλος επιχειρήσεων ή οποιοσδήποτε έχει ανάμιξη στο dealmaking μπορεί πλέον να έχει το δικό του funding desk μέσω της πλατφόρμας μας και να παρέχει στους πελάτες του υπηρεσίες  υψηλής  προστιθέμενης  αξίας  χωρίς να έχει επενδύσει το κόστος που απαιτεί όλο αυτό για να δομηθεί. Οι επενδυτές μπορούν να εγγραφούν στη πλατφόρμα μας και βάση των κριτήριων και των τομέων επενδυτικού ενδιαφέροντος θα αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων επενδυτικών ευκαιριών (Project Bank) και θα έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τους επιχειρηματίες που αναζητούν χρηματοδότηση. Επιπρόσθετα μέσω πρόσφατης στρατηγικής συνεργασίας που συνάψαμε με μια ειδικευμένη εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι επιχειρηματίες μπορούν να ενταχθούν στον ηλεκτρονικό επιχειρηματικό επιταχυντή μας και μέσω ενός προγράμματος 4 εβδομάδων να αναβαθμίσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τις εταιρείες τους.  

 
Στόχος μας να γίνουμε ο πυρήνας της επενδυτικής αξίας μέσω ενός υβριδικού οικοσυστήματος που θα αναγνωρίζει την ανάγκη του κάθε χρήστη για λύσεις και θα του της παρέχει μέσω μιας σειράς καινοτόμων εφαρμογών και εργαλείων έτσι ώστε να σχηματιστούν ποιοτικά επιχειρηματικά σχέδια και να διασταυρωθούν με τους κατάλληλους επενδυτές έτσι ώστε να παραχτεί το μέγιστο αποτέλεσμα για όλους.  Όραμα μας η δημιουργία ενός διεθνούς επιχειρηματικού οικοσυστήματος όπου η γνώση και η πληροφορία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους επιχειρηματίες με τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία  που θα ωφεληθεί από την ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων και των συνεργασιών. Ιδίως όσο αφορά τα Ελληνικά Startups αλλά και τις ώριμες εταιρείες μιας και εμείς είμαστε η Ελληνική ομάδα της in4capital  θέλουμε να τους προσφέρουμε τεχνογνωσία και πρόσβαση σε κεφάλαια που τόσο έχουν ανάγκη, αλλά και επίσης τη δυνατότητα για ενδεχόμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις με εταιρείες που αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα. Θέλουμε επίσης να τους δώσουμε την ευκαιρία χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς να δοκιμάσουν την τύχη τους απέναντι σε διεθνείς προκλήσεις και ευκαιρίες. Ιδίως όσοι έχουν ήδη σημειώσει πρόοδο στη δύσκολη Ελληνική πραγματικότητα σίγουρα αξίζουν μια ευκαιρία να επιχειρήσουν σε ποιο υγιή επιχειρηματικά οικοσυστήματα μέσω επενδυτικών κεφαλαίων ή στρατηγικών συνεργασιών με άλλες εταιρείες. 

 

in4capital2.jpg

 


Δεν είναι μονό ο τρόπος δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν διαφορετικός αλλά στο σύνολο του ο τρόπος ζωής και λειτουργίας της κοινωνίας. Άλλωστε η δυσκολία της Ελληνικής Κοινωνίας να αποδεχτεί και να υιοθετήσει τις αλλαγές αυτές είναι και η αίτια της κρίσης που έχει ριζώσει στη χώρα μας. Είναι κρίση συνείδησης και τρόπου σκέψης. Οι δυο νέοι παράγοντες της εποχής μας που έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο το τρόπο εργασίας είναι η διασυνδεσιμότητα μέσω του διαδικτύου και τα ανθρώπινα δίκτυα. Δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν τέτοια ευκολία προσβασιμότητας σε όλη τη παγκόσμια αγορά. Το θέμα είναι κάποιος να την χρησιμοποιήσει σωστά. Αυτό πράξαμε και εμείς με την δημιουργία του in4capital. Αποτελούμε το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα συνόλου συνεργατών σε διαφορετικές πόλεις μιας και η ομάδα των 11 ατόμων του in4capital μοιράζεται μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. 


Νομίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δοκιμάζει τις αντοχές των επιχειρηματιών. Μονό φιλική προς τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με μια εσωτερική οικονομία που όλο συρρικνώνεται νομίζω ότι τα μερίδια αγοράς όλο και μειώνονται για όλους. Το μεγαλύτερο κίνητρο όμως που δίνει η κατάσταση αυτή είναι η στροφή προς την εξωστρέφεια. Η Ελλάδα αποτελεί το τέλειο πεδίο για να δοκιμάσει κάποιος την ιδέα του ή την εφαρμογή μιας στρατηγικής σαν μια φάση ωρίμανσης πρωτού κινηθεί προς το εξωτερικό. Βέβαια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι άλλες φιλοσοφίες και κουλτούρες υπάρχουν στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες και άλλες στην Ελλάδα.
Εμείς προχωρήσαμε απευθείας σε ίδρυση εταιρείας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του in4capital μιας και αποσκοπεί σε διεθνή και όχι εθνική ανάπτυξη, και επίσης διότι διαθέτει στελεχιακό δυναμικό εκεί που εργάζεται για την ανάπτυξη της. Όσο αφορά την απογοήτευση και σκέψη να τα παρατήσουμε ούτε λόγος διότι η προσπάθεια μας δεν αφορά μονό τη δική μας επαγγελματική πρόοδο αλλά έχει επίκεντρο το να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη σε επιχειρηματίες που το χρειάζονται.

 
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα εξαρτάται και από το τόπο δραστηριότητας. Σαφέστατα για μια νεοφυή επιχείρηση το να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να επιβιώσει από τις παιδικές της ασθένειες. Για μια ώριμη εταιρεία η ανάπτυξη και το άνοιγμα νέων αγορών. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η έγκαιρη αντίληψη των μεγάλων αλλαγών στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό και η εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα προκύψουν. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι πλέον αποκεντρωμένη με την Ασία την Αφρική και τη Λατινική Αμερική να αυξάνουν τους δείκτες τους αλλά και την Αμερική να κρατά παραδοσιακά τη δύναμη της. Για μια Ελληνική επιχείρηση η πρόκληση έγκειται είτε στο να επικεντρωθεί στους τομείς που θα έχουν αύξηση στην Ελλάδα (Τουρισμός, Εξαγωγές, Υπηρεσίες σε άλλες εταιρείες) ή να κάνει το θαρραλέο βήμα να μετακομίσει στο εξωτερικό. Η επιχειρηματικότητα άλλωστε δεν γνωρίζει εθνικότητα.
 

Δεν θα αλλάζαμε τίποτα εαν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο διότι αν δεν κάναμε τα λάθη του παρελθόντος δεν θα μαθαίναμε όσα έχουμε μάθει και δεν θα είχαμε καταφέρει όλα αυτά που έχουμε κάνει ως σήμερα. Δεν βοηθάει κανέναν να σκέφτεται έτσι, όπως επίσης όταν κάνεις μια επιλογή την στηρίζεις και πας μέχρι τέλους χωρίς να βασανίζεις τον εαυτό σου με το αν και το τι θα γινόταν αν είχα κάνει άλλη επιλογή. Διότι πολύ απλά δεν γνωρίζεις και ούτε θα μάθεις και δεν έχει και νόημα να υποθέτεις. Σε 5 χρόνια από τώρα θα θέλαμε να είμαστε ακόμα πιο ώριμοι και δημιουργικοί και να δω το in4capital να παράγει έργο σε όλες τις γεωγραφικές ηπείρους προσφέροντας γνώση και ανάπτυξη.
 
 Αυτό που θα θέλαμε να περάσουμε στους αναγνώστες σας είναι το εξής. Μην περιμένετε να προκύψουν οι ευκαιρίες. Μπορείτε να τις δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι για εσάς. Αυτό που χρειάζεται είναι καλή μελέτη και έρευνα των τάσεων της αγοράς και της οικονομίας. Συνειδητοποιούμε μια κατάσταση και εντοπίζουμε τι ακριβώς σημαίνει για εμάς και πράττουμε ανάλογα. Είτε αυτό σημαίνει να πάμε στο εξωτερικό ή να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας σε κάτι που θα έχει ζήτηση στην εσωτερική αγορά.

www.in4capital.com

in4capital3.jpg