Η Basketo αποτελεί το μοναδικό B2B στους ευρύτερους κλάδους των τροφίμων, των αναψυκτικών και ποτών.


Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που παρουσιάσαμε στο platform.gr την startup yourgreekoliveoil.  Όπως μας είχε δηλώσει τότε στην συνέντευξη του ο Γιάννης Ασλάνης  «το ερέθισμα για τη δημιουργία του yourgreekoliveoil ήταν η παρατήρηση του δίπολου που υπήρχε στην αγορά ως τώρα για το ελληνικό ελαιόλαδο. Από τη μια πλευρά η μαζική εξαγωγή του ελαιολάδου σε δεξαμενές σε Ισπανία και Ιταλία και από την άλλη οι ελληνικές ετικέτες με την εξαιρετική δημιουργία αλλά την όχι μεγάλη επαναληψιμότητα. Κρίναμε λοιπόν ότι θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ενδιάμεση αγορά. Αποφασίσαμε να κάνουμε το λεγόμενο reverse engineering και να πάμε αντίστροφα στην ως τώρα επιχειρηματική λογική στην Ελλάδα».  Σχετικά με το τι συμβουλή θα έδινε στους νέους, μας είχε απαντήσει «μην περιμένετε από κανένα να σας δώσει κίνητρο για να επιχειρήσετε. Αυτό πρέπει να το έχετε μέσα σας. Είναι προσωπική απόφαση να διεκδικήσει ο καθένας αυτό που αξίζει και να κάνει τη προσπάθεια να το καταφέρει».

 

yourgreekoliveoil3.jpg


Την ημέρα της γιορτής του, ο Γιάννης Ασλάνης ανακοίνωσε την εξαγορά του yourgreekoliveoil από την Basketo με τον Γιάννη Ασλάνη να αναλαμβάνει ταυτόχρονα και το ρόλο του General Partner στην Basketo. H εταιρεία Basketo είναι το μόνο παγκόσμιο B2B internet software στον κλάδο του Food, Beverage & Agriculture που προσφέρει μια πλειάδα από καινοτόμα εμπορικά εργαλεία σε επαγγελματίες του διεθνούς εμπορίου του
κλάδου, ενώ την ίδια στιγμή προάγει την εταιρική κοινωνική ευθύνη συμμετέχοντας στην επίλυση του προβλήματος των υποσιτιζόμενων κοινωνικών ομάδων συνεργαζόμενο με ΝGO σε όλο τον κόσμο.

Το Basketo θα αρχίσει την παγκόσμια δραστηριοποίηση του στις αρχές του 2016, ξεκινώντας από την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική.

 

Aslanis2.jpg