Το ερέθισμα ήταν η ανάγκη μου να βρω ένα διαφορετικό τρόπο να εκφραστώ δημιουργικά.


Ο Tomy Καραΐσκος σπούδασε γραφιστική και για χρόνια δούλευε σε διαφημιστικές εταιρείες σαν art director μέχρι που το 2007 αποφάσισε να εγκαταλείψει τις εταιρείες και να δημιουργήσει τη δικιά του δουλειά, το iamtomyk.com με αρχικό σκοπό την ανάγκη του να βρει ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράζεται δημιουργικά. Για το iamtomyk.com μιλήσαμε με τον Tomy Καραΐσκο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

%20iamtomyk4.jpg


 
Το ερέθισμα ήταν η ανάγκη μου να βρω ένα διαφορετικό τρόπο να εκφραστώ δημιουργικά. Να ξεκινήσω να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια, να πειραματιστώ με το ύφασμα, να δω αν μπορούσα να δω τη γραφιστική από μια άλλη ματιά. Οσον αφορά τις προσδοκίες ήταν περισσότερο... ρομαντικές. Ηθελα αρχικά να μπορέσω να δημιουργώ, να φτιάχνω πράγματα που να αρέσουν αρχικά σε μένα και μετά να αρέσουν και στους άλλους. Στην πορεία όταν είδα ότι αυτό που κάνω έχει ανταπόκριση, άρχισα να το βλέπω πιο σοβαρά.

 

%20iamtomyk1.jpg

 
Απευθυνόμαστε  σε όσους αγαπούν το σπίτι τους, τη διακόσμηση και θέλουν να έχουν μια διαφορετική νότα, ξεφεύγοντας από τα βασικά είδη σπιτιού των πολυεθνικών.

 

%20iamtomyk2.jpg

 
Οι στόχοι εξ αρχής ήταν να δημιουργηθεί ένα home wear brand, που να ξεχωρίζει για τα έντονα prints,  να μου δίνεται η δυνατότητα να προσθέτω συνεχώς νέα είδη και να μπορέσει να βγει στο εξωτερικό. Ηδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις και τα προιόντα πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζω σύντομα και αλλού!

 

%20iamtomyk3.jpg

 
Σίγουρα ειναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος σήμερα. Η δύναμη του διαδικτύου και των social media, έκανε πολύ πιο εύκολη την δουλειά μου και κατάφερε πιο άμεσα να γνωρίσει το κοινό τη δουλειά μου. Βασικά, είμαι μια επιχείρηση one man show! Σχεδιάζω, επιμελούμαι την παραγωγή, την συσκευασία, την προώθηση και ό.τι συνεπάγεται με το εμπόριο! Ο συντονισμός με τους προμηθευτές είναι δύσκολος μερικές φορές, αλλά φροντίζω να έχω τον πλήρη έλεγχο για να βγουν όλα όπως τα επιθυμώ.

 

 iamtomyk5.jpg

 
Πιστεύω πως σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα για να έχεις μια επιχείρηση, δυστυχώς φροντίζουν όλοι να κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη, αλλά δε θέλησα ποτέ να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου. Η ίδρυση της επιχείρησης αποδείχτηκε περιέργως πιο εύκολη υπόθεση απ΄οτι αρχικά πίστευα, αν και παρουσιάστηκαν οι γνωστές γραφειοκρατικές δυσκολίες που όμως παραμερίστηκαν. Θα ήθελα να πιστεύω πως δε θα χρειαστεί ν ΄αναθεωρήσω άμεσα τις σκέψεις μου!

 

 iamtomyk6.jpg


 
Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις θα έλεγα ότι είναι μα τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητα και να καταφέρουν να έχουν τους συνεργάτες τους δίπλα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!

 

 iamtomyk7.jpg

   
Δε νομίζω πως θ’ άλλαζα κάτι εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο, νομίζω πως ξεκίνησα σεμνά και με αργά και σταθερά βήματα έχτισα την εικόνα της επιχείρησης. Θα ήθελα σε 5 χρόνια να έχει μεγαλώσει, να μπορεί να απασχολεί και άλλα άτομα και φυσικά τα προιοντα μου να βρίσκονται σε όλο τον κόσμο!

 

 iamtomyk8.jpg



Φυσικά και δημιουργεί η κρίση ευκαιρίες! Και γω εν καιρώ κρίσης πήρα την απόφαση να ξεκινήσω την επιχείρηση αυτή ως αντίδραση στην γενική μουρμούρα περί κρίσης που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της στην καθημερινότητα μας. Ήθελα να δείξω, πως ακόμη και έτσι, δεν πρέπει να σταματούμε να δημιουργούμε, να κοιτάμε μπροστά και να φτιάχνουμε οι ίδιοι τη μοίρα μας. Η συμβουλή που θα έδινα, ειναι να έχει γερό στομάχι και να ειναι ανοιχτός στις προκλήσεις που θα εμφανιστούν στην πορεία. Κάθε εμπειρία έχει κάτι να προσφέρει!
 
www.iamtomyk.com

 iamtomyk9.jpg