Το κοινό που απευθύνομαι είναι ο σύγχρονος άντρας που δίνει προσοχή στην εικόνα και το στιλ του.


Οι γραβάτες citrus έχουν ως βασικό στόχο να επαναπροσδιορίσουν το αξεσουάρ “γραβάτα” και να το μετατρέψουν σε αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας του σύγχρονου άντρα, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Κάθε γραβάτα αποτελεί μέρος μιας μοναδικής συλλογής, η οποία προέρχεται από ένα ιδιαίτερο κομμάτι ύφασμα, επιλεγμένο με περίσσεια προσοχή ως προς την ποιότητα, το σχέδιο και την υφή του. Για το Citrus ties μιλήσαμε με τον Στράτο Πατλαμάζογλου. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

{vimeo}111743699{/vimeo}

 
Η ιδέα ήρθε όταν έψαχνα να φορέσω μια ιδιαίτερη αλλά και απλή γραβάτα που θα είχε τα αντίθετα χαρακτηριστικά και αισθητική από αυτά της κλασικής γραβάτας. Μετά από μεγάλη έρευνα και αναζήτηση, ανακάλυψα πως δεν υπήρχε κάτι που να με ικανοποιεί απόλυτα. Έτσι εντόπισα ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά και στην κατηγορία των αντρικών αξεσουάρ, που θα μπορούσα να καλύψω. Η αρχική μου προσδοκία ήταν να δημιουργήσω ένα brand, μέσα από το οποίο θα μπορούσα να εκφράζομαι και ταυτόχρονα να βιοπορίζομαι.

 

CitrusTies1.jpg

 
Το κοινό που απευθύνομαι είναι ο σύγχρονος άντρας που δίνει προσοχή στην εικόνα και το στιλ του, και τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από το design, τη μόδα και τις τέχνες. Η πρότασή μου είναι ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και ποιοτικό προϊόν σχεδιασμένο έτσι, ώστε να εξυπηρετεί το προσωπικό του στιλ και attitude χωρίς να αμφιβάλλει.

 CitrusTies2.jpg

 
Η Citrus είναι ένα brand που έχει σκοπό να επαναπροσδιορίσει τη χρήση, το design, τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής κλασικών ανδρικών αξεσουάρ, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά και μοντέρνα. Στόχος είναι να αρέσουν ακόμη και σε ανθρώπους που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα φορούσαν μια γραβάτα ή κάποιο άλλο αξεσουάρ, λόγω της συντηρητικής εικόνας που έχουν αυτά μέχρι σήμερα.

 CitrusTies3.jpg


Είμαι νέος επαγγελματίας και η Citrus είναι ένα προσωπικό project, δεν έχω ανθρώπους που δουλεύουν για εμένα παρά μόνο καλούς φίλους που με βοηθούν όταν χρειαστεί! Μπορώ να πω με σιγουριά όμως ότι στην εποχή που βρισκόμαστε οι δρόμοι για ένα νέο εγχείρημα δεν είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα, χρειάζεται πολλή επιμονή και φιλοδοξία για να κάνεις το όραμά σου πραγματικότητα.



Κίνητρα δεν υπάρχουν και δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν στο κοντινό μέλλον. Αυτό που υπάρχει σίγουρα και αδιαμφισβήτητα είναι η κληρονομιά της χώρας και του πολιτισμού την οποία μπορείς, χωρίς να “κανιβαλίζεις”, να εκμεταλλευτείς με σωστό τρόπο και να επωφεληθείς από αυτή, π.χ. το “made in greece” από μόνο του έχει αρκετή δυναμική. Εμένα μου πήρε κοντά στα δύο χρόνια για να υλοποιήσω το αρχικό μου όραμα. Ομολογώ πως στην αρχή βρέθηκα πολλές φορές αντιμέτωπος με τον παραλογισμό και τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και της φορολογίας, και αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης έφερε πολλές στιγμές αδυναμίας. Δεν σκέφτηκα όμως ποτέ να τα παρατήσω. Πρέπει να έχεις αγνή, πραγματική θέληση και άγνοια κινδύνου για να αρχίσεις κάτι από το μηδέν.

 

CitrusTies5.jpg



Είναι μεγάλη πρόκληση να ξεχωρίσεις με τα προσόντα σου και να δημιουργήσεις κάτι καινοτόμο και ταυτόχρονα προσιτό, χωρίς όμως να κάνεις καμία έκπτωση στην ποιότητα και την αισθητική. Από την άλλη, υπάρχει πάντα και ο ανταγωνισμός με το εύκολο, μαζικό και φτηνό και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις πείθοντας με τη μοναδικότητα. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει είναι η εμπειρία που προσφέρεις.


 

CitrusTies6.jpg


Κοιτώντας πίσω στον χρόνο δεν βρίσκω κάτι που θα άλλαζα ή θα έκανα διαφορετικά. Βλέπω μόνο τα εφόδια που κέρδισα για να συνεχίσω να πορεύομαι. Μελλοντικοί στόχοι είναι να εξελίξω τη συλλογή και τα προϊόντα του brand, να αναπτυχθεί η επιχείρηση διευρύνοντας το δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού, καθώς και να δημιουργηθεί ένα αποκλειστικό κατάστημα Citrus.

 
Άποψή μου είναι πως η κρίση είναι ένα καλό χαστούκι αφύπνισης, σου δίνει την ευκαιρία να αναλογιστείς την αυτοεξέλιξή σου. Αν εκμεταλλευτείς αυτήν την ευκαιρία με θάρρος και ψυχραιμία, ενώ κάνεις με πάθος αυτό που σε εκφράζει, τότε η επιτυχία είναι πολύ κοντά.

 www.citrusties.com
 

CitrusTiesLogo.jpg