Koukoutsi – ο σπόρος που δημιουργεί τη ζωή.


Tο koukoutsi είναι ένας μικρός χώρος με προσεκτικά επιλεγμένα Tshirts και αccessories από ξένους και έλληνες designers, συμπεριλαμβανομένου τη αρχιτεκτονική σειρά από αθηναϊκά τοπόσημα. Για το koukoutsi μιλήσαμε με τον Νίκο Μαϊνάρη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Το koukoutsi δημιουργήθηκε το 2005 από τον γραφίστα Νίκο Μαϊνάρη και τον οπτικό Τάσο Τζαλαζίδη από μια απλή διαπίστωση: δεν μπορούσαμε να βρούμε για τους εαυτούς μας καλοσχεδιασμένα Tshirts σε μια λογική τιμή. Έτσι αποφασίσαμε να καλύψουμε το κενό και δημιουργήσαμε το koukoutsi – τον σπόρο που δημιουργεί τη ζωή.

 

koukoutsi2.jpg

 
Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους συνειδητούς που μπορούν να ξεχωρίσουν το αυθεντικό και καλοσχεδιασμένο προϊόν με χαρακτήρα και ταυτότητα.

 

koukoutsi3.jpg


 Στοχεύουμε σε μια οργανική και ισορροπημένη ανάπτυξη του brand koukoutsi στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με νέα σχέδια, νέες ιδέες και συνεργασίες.

 

koukoutsi4.jpg


 Ο όγκος της δουλείας μας αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Δουλεύουμε περισσότερες ώρες, γιατί είμαστε 2 άτομα σε μια εταιρεία που ασχολείται σχεδόν με όλα τα στάδια: των σχεδιασμό, την παραγωγή, την πώληση λιανικής κ χονδρικής.
 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μόνο μαζοχιστές ιδρύουν εταιρείες. Εάν αυτό γίνει συνειδητό, τότε η αμοιβή μπορεί να είναι πολύ μεγάλη όταν πετύχει το εγχείρημα.

 Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις , θεωρούμε την τεχνολογική ανάπτυξη, η δικτύωση, η τελωνειακή ένωση με τις ΗΠΑ (TIPP), η διάλυση της Ευρωζώνης.

 Εάν μπορούσαμε να γυρίζουμε πίσω στο χρόνο, νομίζω ότι θα κάναμε τα ίδια λάθη , γιατί μόνο έτσι μαθαίνεις. Ίσως θα προτιμούσαμε να ήμασταν πιο εξωστρεφής σαν επιχείρηση!

Ο δημιουργικός άνθρωπος βρίσκεται πάντα σε κρίση. Αλλάζει, αναιρεί, αμφισβητεί, εξελίσσεται.  Η συμβουλή μας στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας είναι να ακολουθήσουν τα όνειρα τους με κάθε κόστος.

www.koukoutsi.net

 

koukoutsi1.jpg