Η λέξη “εθελοντισμός” κρύβει μέσα του την λέξη “θέλω”.


Η λέξη “εθελοντισμός” κρύβει μέσα του την λέξη “θέλω”, αυτή η δύναμη της θέλησης, του αλτρουισμού, του εθελοντισμού και της βοήθειας στον συνάνθρωπο οδήγησαν στην ίδρυση της παγκόσμιας πλατφόρμας εθελοντών, GloVo. Βασισμένη στις παραπάνω αρετές, η GloVo αποτελεί ένα ατέρμονο ταξίδι γεμάτο δράσεις, εμπειρίες, περιπέτειες, γνώση, γνωριμίες με καινούργιους ανθρώπους και πάνω από όλα όμορφα συναισθήματα! Η ιδέα γεννήθηκε, από ένα τότε νεαρό φοιτητή, τον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, που φιλοδόξησε να θέσει τις γνώσεις του στην υπηρεσία του συνανθρώπου. Μέσα από την καινοτόμα ιδέα του και σε συνεργασία με τον Άρη Κωνσταντινίδη και τον Χρήστο Παναγιώτου, κατάφεραν να κερδίσουν το 2012 το διαγωνισμό «Athens Startup Weekend University». Κάπου εκεί δόθηκε το εισιτήριο για αυτό το αδιάκοπο ταξίδι, πέντε χρόνων, της GloVo. Δημιουργώντας μία νέα κουλτούρα και προάγοντας το συλλογικό πνεύμα, η GloVo είναι πλέον μία μεγάλη οικογένεια με συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και εθελοντές σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για την GloVo μιλήσαμε με τον Κωσταπάνο Μηλιαρέση. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Glovo_Photo7.jpg


Στόχος της GloVo είναι να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει, καθέναν από εμάς, να ασχοληθεί με κάθε δράση που θα τον βοηθήσει να γίνει ενεργός πολίτης προσφέροντας στην κοινωνική ευημερία.

 

Glovo_Photo1.jpg


Οι δράσεις της είναι πολυποίκιλες και ο κάθε εθελοντής μπορεί να ασχοληθεί με αυτό που τον ενδιαφέρει πραγματικά. Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς του πεδίου δράσης της είναι κάθε θεματολογίας (τέχνης, επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας, αθλητισμού, συνέδρια, φεστιβάλ, συναυλίες, κλπ.), αλλά και κοινωνικές δράσεις (κοινωνικό μαγείρεμα, καθαρισμός δημόσιων χώρων, φροντίδα του περιβάλλοντος, κλπ.).

 

Glovo_Photo2.jpg


Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που θέλουν να δραπετεύσουν από τον ρόλο του οπαδού και να μεταλλαχθούν σε ενεργούς πολίτες. Σε όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν την σκέψη - δράση και να τοποθετήσουν τον άνθρωπο στο κέντρο του κόσμου.  Από πολύ νωρίς στο γαϊτανάκι του εθελοντισμού, βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, πάνω από 6.500 εθελοντές μέχρι σήμερα, από όλο τον κόσμο, με σημείο αναφοράς την προσφορά χωρίς σύνορα, την υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων και την προαγωγή μίας παγκοσμιοποίησης με ανθρώπινο πρόσωπο.

 

Glovo_Photo3.jpg


Αφού εγγραφεί κάποιος στην πλατφόρμα της GloVo, δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχει σε  όλα τα events/δράσεις, εκτός και αν το επιθυμεί. Μπορεί απλώς να λαμβάνει το newsletter κάθε εβδομάδας, που έχει πλούσιο περιγραφικό υλικό για κάθε δράση και όταν του κεντρίσει κάτι το ενδιαφέρον, να δηλώσει συμμετοχή.

 

Glovo_Photo4.jpg


Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα με τεράστια δυναμική και προοπτικές που προβάλλει την αλληλεγγύη ως αντίρροπη δύναμη στον ατομοκεντρισμό και την αδιαφορία. Είναι μία απόπειρα που αποσκοπεί στο να παρακινήσει όλους εμάς, τους πλανητικούς θεατές, αυτόπτες μάρτυρες του κακού που πλήττει τις ανθρώπινες υπάρξεις απανταχού της Γης. 

 

Glovo_Photo5.jpg


Σε μία εποχή που διευρύνεται το φάσμα των  κοινωνικών προβλημάτων, οξύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις και χρεοκοπεί η συλλογικότητα, πρέπει όλοι να είμαστε εφοδιασμένοι με υπομονή και επιμονή, προσηλωμένοι πάντα στους στόχους μας. Οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού, αρκεί να διαθέτουμε αρκετό μεράκι να τις πραγματοποιήσουμε!

http://glovo.com.gr

 

Glovo_Photo6.jpg