Philaction - Η κοινωνική αλληλεγγύη έχει τη δική της ιστοσελίδα!


 

Η  εταιρεία PhilAction ιδρύθηκε τον  Μάιο του 2015  με σκοπό  να μεγιστοποιήσει την  συμβολή  των  πολιτών  στην  παροχή  βοήθειας  σε  κοινωνικά ασθενέστερες  ομάδες  οι  οποίες  εκφράζονται  μέσω  αντίστοιχων  ιδρυμάτων. Mέσω  της  philaction  τα μέλη της ομάδος  προσπαθούν να   δημιουργήσουν  μία οδό  μέσα  στην  ροή  της  καθημερινότητας  μας  η  οποία  θα  δίνει  την  δυνατότητα  στον  καταναλωτή να  συνεισφέρει ενεργά στην βοήθεια των  αδύναμων κοινωνικά ομάδων. Αυτό  θα επιτυγχάνεται  με την αποστολή των παραστατικών εξόδων (αποδείξεις ή τιμολόγια αγοράς) των  προϊόντων ή των υπηρεσιών μετά από τις συναλλαγές με τους εκάστοτε συνεργάτες  τους οι  οποίοι  θα  είναι αρωγοί  του  συγκεκριμένου εγχειρήματος. Για την PhilAction μιλήσαμε με τον Θεόφιλο Διονυσόπουλο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Το ερέθισμα της ίδρυσης της επιχείρησης μας ήταν η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα  στις αδύναμες ομάδες του, μέσω των καθημερινών συναλλαγών μας. Η απομάκρυνση του κράτους από τις ανάγκες των πολιτών  και η απόλυτη αδιαφορία για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων πάνω στις οποίες θα έπρεπε να βασίζεται μία οργανωμένη πολιτεία πρόνοιας, δημιουργεί μία ανάγκη δράσης ή αντίδρασης καλύτερα, στον λανθασμένο τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας.

 

Philaction2.jpg

 

Απευθυνόμαστε σε ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να δουν πέρα από το «εγώ» τους, αντιλαμβανόμενοι ότι «κοινωνία» σημαίνει σύνολο, ομάδα, η οποία  μπορεί να προχωρήσει όχι μεμονωμένα και ατομικά αλλά μόνο συλλογικά. Προσδοκούμε να κινητοποιήσουμε επιχειρηματίες, οι οποίοι ένα μέρος των εσόδων τους θα το καταθέτουν για την βοήθεια των αδύναμων κοινωνικά ομάδων και η ανταποδοτικότητα της κίνησης τους θα είναι η επιβράβευση τους από τους πολίτες – καταναλωτές.

Οι στόχοι και το όραμα μας είναι η εξέλιξη του εγχειρήματος μας σε πάγιο οικονομικό σχεδιασμό κάθε επιχείρησης, η οποία θα εντάσσει ένα μέρος του προϋπολογισμού της για τις ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα των πιο αδύναμων μελών της.


Η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει στην απλοποίηση της διαδικασίας επικοινωνίας και φυσικά μπορεί πιο εύκολα να επιτευχθεί ένα ουσιώδες αποτέλεσμα για στελέχη, τα οποία δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο εργασίας. Εμείς έχουμε επτά άτομα τα οποία δουλεύουν πάνω στο project μας και τα περισσότερα αφορούν συνεργάτες μας εκτός του χώρου των γραφείων μας. Η κοινή γραμμή και φιλοσοφία, όπως και ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες υλοποιούμε όλοι μαζί βήμα – βήμα τους στόχους της επιχείρησης μας.

 

Philaction1.jpg



 
Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα τείνει να γίνει συνώνυμο της αμαρτίας. Είμαστε, πιστεύω, η μοναδική χώρα η οποία θέτει τόσα αντικίνητρα στην προσπάθεια κάποιου επιχειρηματία να υλοποιήσει τις ιδέες και τα οράματα του. Ασταθές φορολογικό περιβάλλον και η έλλειψη μέτρων, τα οποία θα ενθαρρύνουν τους υγιείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην αγορά, είναι δύο βασικοί παράγοντες οι οποίοι τείνουν να χαρακτηρίσουν ηρωικές μορφές τους επιχειρηματίες, που παίρνουν την απόφαση να ιδρύσουν μία εταιρεία και να δραστηριοποιηθούν στον Ελλαδικό χώρο. Σκεφτείτε ότι η ίδρυση της εταιρείας μας συνέπεσε λίγο πριν τα capital control , κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε έναν εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό.

 

Σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό τοπίο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να αντιπαραθέσουν την υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, την συνέπεια, τους καινοτόμους και ελκυστικούς τρόπους προώθησης συγχρόνως με τιμές ανταγωνιστικές και προσαρμοσμένες στις δύσκολες σημερινές οικονομικές απαιτήσεις.

Θα είμαι πολύ χαρούμενος  μετά απο 5 χρόνια να έχει ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας και να έχουμε καθιερώσει την φιλοσοφία της Philaction, όχι μόνο στον Ελλαδικό αλλά και στον διεθνή χώρο.

Ευκαιρίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, απλά σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον γίνονται λιγότερες. Η συμβουλή μου για κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας είναι να πιστεύει στον εαυτό του, να έχει υπομονή, συνέπεια, μεθοδικότητα και να μην χάσει ποτέ την ελπίδα και το όραμα του, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσει.

http://www.philaction.com