Σκοπός του Appoploo είναι να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται σε ένα σκάφος αναψυχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.


To Appoploo είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα διαχείρισης ταξιδιού με σκάφη αναψυχής. Σκοπός του Appoploo είναι να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται σε ένα σκάφος αναψυχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να τις επιλύσει μέσω του δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών τις οποίες ενσωματώνει με στόχο την ασφαλή και άνετη πλοήγηση. Η φιλοσοφία του Appoploo έχει το σκάφος στο επίκεντρο, δίνοντας τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να αλληλοεπιδράσει με υπηρεσίες που τον αφορούν, άμεσα και από κάθε σημείο της διαδρομής. Για το Appoploo μιλήσαμε με τον Πάνο Φαραντούρη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Η δημιουργία του Appoploo ήταν αποτέλεσμα πολλών μηνών συζήτησης και αναζήτησης γύρω από τις ανάγκες που δημιουργούνται σε ένα σκάφος αναψυχής που ταξιδεύει. Η τεχνολογική εμπειρία της ομάδας αλλά και η προσωπική επαφή με την αγορά του γιώτινγκ και των αναγκών της, βοήθησαν ώστε η ιδέα να ωριμάσει γρήγορα και να εξελιχθεί σε προϊόν.
 
Το Appoploo απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι είτε ναυλώνουν σκάφη είτε παρέχουν υπηρεσίες σε σκάφη, όσο και σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το σκάφος για την αναψυχή τους. Χάρις το Appoploo, ο χρήστης έχει συνεχή και προσαρμοσμένη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που αφορούν το ταξίδι (πλοήγηση, ανεφοδιασμός, λιμάνια κ.α.) αλλά και άμεση υποστήριξη εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.
 
Ο στόχος μας είναι να δώσουμε στο χρήστη τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άμεσα, εύκολα και αποτελεσματικά τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε ένα θαλάσσιο ταξίδι με σκάφος. Η Ελλάδα σαν κορυφαίος προορισμός θαλάσσιου τουρισμού παγκοσμίως, είναι και η πρώτη αγορά για το Appoploo αλλά στα πλάνα μας περιλαμβάνεται και η εξάπλωση της υπηρεσίας σε αγορές του εξωτερικού.


Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος εργασίας όταν διευθύνεις μια ομάδα απ' ότι εαν απλά συμμετέχεις σε αυτή. Ο συντονισμός των ανθρώπων απαιτεί καθημερινή προσπάθεια και δεξιότητα. Η δική μας ομάδα είναι σχετικά μικρή και ευέλικτη ενώ υπάρχουν και συνεργάτες εκτός Αθήνας. Σίγουρα η απόσταση είναι μειονέκτημα αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο ήταν στο παρελθόν.


Ρεαλιστικά μιλώντας η κατάσταση είναι απογοητευτική από πλευράς κράτους. Παρόλα αυτά η νέα ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αλληλεπιδρά με σωστό τρόπο και δημιουργεί δεδομένα τα οποία βοηθούν το νέο επιχειρηματία πολύ περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν. Δυστυχώς όμως παραμένει η ίδρυση μια νέας εταιρείας στην Ελλάδα πραγματικός πονοκέφαλος.
 
Η κύρια πρόκληση για μια νέα επιχειρήση είναι να μπορέσει να τοποθετηθεί γρήγορα στην αγορά που απευθύνεται με ένα καλό προϊόν ή υπηρεσία. Εάν το πετύχει αυτό θα μπορέσει να κερδίσει σημαντικό feedback και συνεργασίες ώστε να εξελίξει το προϊόν και να δοκιμάσει να εξαπλωθεί το οποίο είναι – πιστεύω – και η άλλη σημαντική πρόκληση.


Για μένα κανόνας είναι να μην μετανιώνω για ότι αποτελεί παρελθόν και το ίδιο ισχύει και στον επαγγελματικό τομέα. Υπήρξαν σημαντικά μαθήματα αλλά το πιο σημαντικό είναι πιστεύω η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών πριν από ένα νέο εγχείρημα. Πέντε χρόνια μετά είναι σίγουρα μεγάλο διάστημα για να μπορεί κάποιος να κάνει προβλέψεις. Σίγουρα όμως θεωρώ ότι θα έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος με τον οποίο θα σκέφτομαι και θα ενεργώ αλλά σίγουρα η επιχειρηματικότητα δεν είναι κάτι που εγκαταλείπεις εύκολα.
 
Οι κρίση ώθησε πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους να δουν την επιχειρηματικότητα σαν επαγγελματική αποκατάσταση. Υπό αυτή την έννοια, πολλοί οι οποίοι στο παρελθόν δεν θα επιχειρούσαν, τώρα το τολμούν και από αυτούς αρκετοί θα πετύχουν. Επίσης η κρίση μας “άνοιξε” τα μάτια στις αγορές του εξωτερικού και αυτό είναι θετικό. Παρόλα αυτά όμως δημιούργησε πολλά προβλήματα στη λειτουργία των εταιρειών (βλ. capital controls) και στην εικόνα που αυτές παρουσιάζουν προς τα έξω.

 http://appoploo.com

Appoploo1.jpg