Ένα κοινωνικό δίκτυο που σε παροτρύνει να συναντάς τους φίλους σου στην πραγματική ζωή.



Το Unisomnia έχει μόλις τρεις μήνες ζωής αλλά οι ιδρυτές του, ο Γιώργος Κουτσοβασίλης και ο Βασίλης Κατσάρης, έχουν ένα διαφορετικό όραμα για την αποστολή των κοινωνικών δικτύων όπως τα ξέρουμε σήμερα. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που ενθαρρύνει και ανταμείβει στην πραγματική ζωή, τις δραστηριότητες του χρήστη. Κάθε πράξη (ψηφιακή ή πραγματική) ανατροφοδοτεί δυναμικά, με έναν έξυπνα σχεδιασμένο αλγόριθμο, μια σειρά άλλων πράξεων και οδηγεί σε περισσότερους πόντους Εμπειρίας => Περισσότερες Ικανότητες => Μεγαλύτερα Επίπεδα. Εκτός πολλών άλλων, τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε εκπτώσεις για την αγορά προϊόντων και ειδικών ψηφιακών δυνάμεων μέσα στο ίδιο το δίκτυο. Για το Unisomnia μιλήσαμε με τον Γιώργο Κουτσοβασίλη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 
Το ερέθισμα για την ίδρυση του Unisomnia ήρθε παρατηρώντας τα social networks και πόσο μεγάλο πλήγμα δημιούργησαν στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές, θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο κύμα αλλαγής στον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 
Το Unisomnia απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που του αρέσει να βιώνει πραγματικές στιγμές στη ζωή του, με τους ανθρώπους που αγαπά ή με άτομα τα οποία ήρθαν στη ζωή του για να μείνουν. Το Unisomnia είναι το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που σε ανταμείβει για τις ποιοτικές φιλίες που χτίζεις! Επίσης, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, το Unisomnia σαν πλατφόρμα κάνει ότι περισσότερο μπορεί για να βοηθήσει τον κόσμο να βγαίνει λίγο παραπάνω μέσα απο κίνητρα και εκπτώσεις. Κύριο μέλημα της πλατφόρμας είναι η δημιουργία Win-to-Win σχέσεων μεταξύ χρηστών και επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις αποκτούν πιστούς πελάτες και οι χρήστες απολαμβάνουν ποιοτικά προνόμια στην ίδια την πλατφόρμα και εκπτώσεις σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρήσεων.

 

Unisomnia2.jpg


 
Θέλουμε να αλλάξουμε την τάση της εποχής που καθορίζει τις σχέσεις των ανθρώπων ανάλογα με τον χρόνο που περνάμε πίσω από μία οθόνη. Οραματιζόμαστε η τεχνολογία να μας σηκώσει από τον καναπέ. Το Unisomnia κάνει με επιτυχία τα πρώτα του βήματα, θα εξελιχθεί πολύ με το πέρασμα του χρόνου αλλά ο προσανατολισμός του θα παραμείνει ο ίδιος, σεβασμός στο χρήστη, αληθινή πληροφορία και νέες ευκαιρίες για τους χρήστες του να βιώνουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες στην πραγματική τους ζωή.


Ο τρόπος δουλειάς πλέον έχει αλλάξει ραγδαία. Άποψη μου είναι ότι το virtualization θα κυριαρχήσει ακόμη και στις επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των δικτύων έχει εξελιχθεί τόσο που η χρήση virtual γραφείων όπου όλοι οι υπάλληλοι θα είναι απλά online δεν απέχει πολύ. Στο Unisomnia εργάζονται αυτή τη στιγμή σαν εξωτερικοί συνεργάτες 10 άτομα. Οι κυριότερες ειδικότητες είναι προγραμματιστές, πωλητές, Web Designers και Support. Ο συντονισμός γίνεται μέσα από εργαλεία Project Management και Task Assignment. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από τα άτομα που συνεργάζεσαι, η ομάδα του Unisomnia είναι πολύ δυνατή κάτι που κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

 

Unisomnia1.jpg


 
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν αποτελεί ευνοϊκό προορισμό για νέες επιχειρήσεις. Το λέω αυτό μετά λύπης μου αλλά οφείλω να είμαι ειλικρινής. Τα προβλήματα που αναφέρατε παραπάνω είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους περισσότερους επιχειρηματίες που σκέφτονται να υλοποιήσουν καινούργια projects. Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαφορόποιηση στη φορολόγηση για νεοσύστατες επιχειρήσεις κάνει το εγχείρημα ακόμη πιο δύσκολο.

  

Unisomnia4.jpg



Μεγάλη πρόκληση για μία επιχείρηση θεώρω πως είναι να δημιουργήσει ένα προϊον το οποίο θα φέρει καινοτομίες που κανείς άλλος δεν φαντάστηκε ότι είναι εφικτές.
 
Αν γυρνούσα πίσω στο χρόνο θα έκανα περισσότερα λάθη, γιατί τελικά αυτά μας διδάσκουν. Μετά από 5 χρόνια βλέπω τον εαυτό μου στην πολυεθνική εταιρεία Unisomnia, έχοντας εισέλθει πλέον στην παγκόσμια αγορά όντας ως ένας από τους δυνατους ανταγωνιστές!

 
Όταν ξεκινάς ένα νέο εγχείρημα σε μία αγορά που βρίσκεται στην ακμή της είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις και να γίνεις ανταγωνιστικός. Η  κρίση αποδυναμώνει τους ισχυρούς αλλά ποτέ έσενα που ξεκινάς τώρα, γιατί δεν είχες δύναμη που στήριξες πάνω της ένα εγχείρημα για να την χάσεις. Άρα λοιπόν η καταλληλότερη στιγμή για να μπορέσεις να φέρεις νέες ιδέες στην αγορά είναι η παρούσα. Χρειάζεσαι όμως ένα ελαφρύ και έξυπνο business plan. Όταν ξεκινάς στην αγορά εργασίας σαν υπάλληλος κάποιας εταιρείας το σημαντικότερο είναι να κοιτάξεις που θα πάρεις τις πολυτιμότερες γνώσεις. Θέλει μεγάλη προσοχή το ποια εταιρεία θα επιλέξεις. Αν γίνεις μέλος μια εταιρείας που χρησιμοποιεί τεχνολογίες οι οποίες έχουν μέλλον τότε τα εφόδια σου από αυτή την προϋπηρεσία θα αποδώσουν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

www.unisomnia.com

Unisomnia3.jpg