Η La Mia Stevia είναι το πρώτο Ελληνικό προϊόν από γλυκαντικά του φυτού στέβια!


Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που είχαμε παρουσιάσει τον Χρήστο Σταμάτη για το www.mermix.gr. Στην συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι ο Χρήστος έχει ξεκινήσει και κάτι άλλο , και πιο συγκεκριμένα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Στέβια Ελλάς» που είναι ο πρώτος που καλλιεργεί πανευρωπαϊκά και συσκευάζει προϊόντα στέβιας!  Οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά μαζί του. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Έχοντας γνώση για τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα μεγάλο εγχείρημα στην Κεντρική Ελλάδα, δημιουργώντας τα θεμέλια συνεργασίας μεταξύ εμού και μιας ομάδας πρώην καπνοπαραγωγών, συστήνοντας τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Στέβια Ελλάς». Μέσα από αυτή την συνεργασία, θέσαμε ως στόχο να παράξουμε το πρώτο Ελληνικό προϊόν από 100% Ελληνική στέβια, το οποίο και πρόσφατα επιτύχαμε. Τα προϊόντα με στέβια που έως τώρα είναι στην αγορά, παράγονται από στέβια εισαγόμενη (Κίνα ή Λατινική Αμερική) κι απλά συσκευάζονται στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, φέρουν τον τίτλο του Ελληνικού προϊόντος, πράγμα το οποίο αποπροσανατολίζει τον τελικό καταναλωτή.

La%20Mia%20Stevia1.jpg

 Η La Mia Stevia είναι το πρώτο Ελληνικό προϊόν από γλυκαντικά του φυτού στέβια! Για να ακριβολογούμε, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς» είναι ο πρώτος που καλλιεργεί πανευρωπαϊκά και συσκευάζει προϊόντα στέβιας! Η στέβια είναι ασφαλής προς κατανάλωση από όλους, ενώ έχει εγκριθεί από τον ΕΦΕΤ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντί της ζάχαρης. Δεν περιέχει θερμίδες, ενώ σε αντίθεση με άλλα γλυκαντικά (ασπαρτάμη, αγάυη κλπ.) δεν υπόκειται σε χημική διεργασία. Είναι φυσικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές, χωρίς τις παρενέργειες της ζάχαρης! Η στέβια είναι μια ασφαλής επιλογή για τους διαβητικούς και τις ευπαθείς ομάδες που πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη. Επίσης, λόγω του μηδενικού της θερμιδικού φορτίου, είναι κατάλληλη για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η παχυσαρκία, η αύξηση των ασθενειών που οφείλονται σε κακές διατροφικές συνήθειες έχουν αυξηθεί κι επηρεάζουν όλο κ περισσότερο πληθυσμό. Η υπόθεση της πρόληψης πρέπει να ξεκινά από μικρή ηλικία και να συνεχίζει εφ΄ όρου ζωής. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σαφώς κι επηρεάζει τη διατροφή μας, με μικρά όμως βήματα μπορούμε να τη βελτιώσουμε! Αντικαθιστώντας τη ζάχαρη και τις χημικά επεξεργασμένες γλυκαντικές ουσίες με La Mia Stevia, κερδίζουμε στην υγεία μας!

 

La%20Mia%20Stevia2.jpg


 

Στόχος μας είναι η La Mia Stevia να αποκτήσει θέση σε κάθε σπίτι, ενώ όραμα μας είναι η ευαισθητοποίηση των κοινωνικών φορέων, όσον αφορά την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, ξεκινώντας από μικρή ηλικία. Θέλουμε να ξεκινήσουμε μια ουσιαστική προσπάθεια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού όσον αφορά τα οφέλη υιοθέτησης ενός υγιεινού διατροφολογίου, στο οποίο θέση θα έχει και η La Mia Stevia.

La Mia Stevia6.jpg

 
Οι συνεταιρισμοί έως τώρα στην Ελλάδα, λειτουργούσαν χωρίς επιχειρηματική προοπτική, κάνοντας άσκοπη και κακή διαχείριση πόρων, αφήνοντας κακή φήμη τόσο σε όλους εμάς, όσο και στους ίδιους τους αγρότες. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς», προσπάθησε από την ίδρυση του έως σήμερα, να ακολουθήσει σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές, ξεκινώντας από την οργάνωση των παραγωγών έως την δημιουργία τμήματος Management και Διεύθυνσης. Έως τώρα Ο ΑΣ Στέβια Ελλάς, αποτελείται από 82 παραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας και 7 άτομα που ασχολούνται με τη Διοίκηση του.

 

La%20Mia%20Stevia4.jpg

 
Σίγουρα, οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για έναν νέο τέτοιο επιχείρημα, ιδίως την εποχή αυτή. Ο Συνεταιρισμός είναι οικονομικά αυτόνομος, εξαρτάται μόνο από την ιδία συμμετοχή των μελών του, μην έχοντας έως τώρα λάβει καμία χρηματοδότηση από Δημόσιο ή Ιδιωτικό φορέα. Μέχρι στιγμής οι συνεργασίες μας είναι με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ παράλληλα είμαστε ενεργά μέλη της Eustas (European Stevia Association). Οι προσπάθειες όλων μας εστιάζουν πλέον στην προώθηση του προϊόντος μας το οποίο ξεχωρίζει για την εξαιρετική του ποιότητα και την μοναδική του γεύση.
 

La%20Mia%20Stevia5.jpg


Χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς ήταν να περάσουμε από την καλλιέργεια στέβιας στην παραγωγή τελικού προϊόντος. Ένας παραγωγός, αν κι έχει πολύ καλής ποιότητας πρώτη ύλη είναι πολύ δύσκολο να βρει κανάλια τόσο για την προώθηση της, πόσο μάλλον για τη δημιουργία τελικού προϊόντος. Για εμάς αυτό επιτεύχθηκε μέσω της σύστασης ομάδας διοίκησης και διεύθυνσης, η οποία στην ουσία ασχολήθηκε με την μετατροπή της πρώτης ύλης σε τελικό προϊόν, περνώντας από πολλά δύσκολα στάδια κι αντιμετωπίζοντας προκλήσεις και προβλήματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τους παραγωγούς όσο και όλους μας που τόσα χρόνια αφιερώσαμε χρόνο, χρήματα, προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

 
Πιστεύω ότι η πορεία μέσα στα 3 χρόνια που ο Συνεταιρισμός είναι ενεργός, δε θα άλλαζα κάτι. Η όλη πορεία που ακολουθήσαμε, με τα όποια λάθη, μας βοήθησε να μάθουμε και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Ευελπιστώ ότι σε 5 χρόνια από τώρα, η La Mia Stevia θα είναι ένα προϊόν που δε θα λείπει από κανένα νοικοκυριό ενώ παράλληλα όλοι θα γνωρίζουν όλοι τις ευεργετικές της ιδιότητες.
 

Πιστεύω ότι πάντα, τόσο πριν όσο και τώρα που διανύουμε περίοδο κρίσης, απαιτείται σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων μας. Τα κίνητρα μπορούμε να πούμε ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτερα, αφού όταν μετατρέπονται οι ιδέες σε επιχειρηματικά πλάνα βοηθούν στην επαγγελματική αποκατάσταση. Ωστόσο, οι καλές ιδέες δεν πρέπει να μένουν στο μυαλό μας, αλλά να υλοποιούνται αφιερώνοντας χρόνο και ουσιαστική προσπάθεια στην υλοποίηση τους.
 
www.lamiastevia.gr
https://www.facebook.com/lamiastevia



La%20Mia%20Stevia3.jpg