Το βασικό ερέθισμα ήταν η προσωπική μας εμπειρία όταν ψάξαμε να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στο Πανεπιστήμιο.


Τι συμβαίνει όταν ψάχνεις για πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο για να βοηθήσει τους φοιτητές; Οι Ιωάννης Ήμελος, Δημήτριος Προμπονάς και Στέφανος Αλκίδης, απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα και αντί να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, δημιούργησαν το CollegeLink με σκοπό να φροντίσουν για την ομαλή μετάβαση των νέων από τον ακαδημαϊκό χώρο στην αγορά εργασίας και την πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία. Για το CollegeLink μιλήσαμε με τον Στέφανο Αλκίδη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Collegelink1 .jpg



Το CollegeLink είναι ένας οργανισμός ο οποίος φέρνει σε επαφή νέους και επιχειρήσεις στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και πρώτης εργασιακής απασχόλησης. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Ιωάννη Ήμελο, Δημήτριο Προμπονά και Στέφανο Αλκίδη, αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) των  τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το βασικό ερέθισμα της δημιουργίας του Collegelink ήταν η προσωπική μας εμπειρία όταν ψάξαμε να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στο Πανεπιστήμιο. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει ώστε η αναζήτηση αυτή να γίνει αποτελεσματικά, σωστά, εύκολα και γρήγορα. Έτσι ουσιαστικά δημιουργήσαμε το Collegelink με σκοπό να φροντίσουμε για την ομαλή μετάβαση των νέων από τον ακαδημαϊκό χώρο στην αγορά εργασίας και την πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία.

 

Collegelink2 .jpg


Μέσα από το Collegelink οι νέοι μαθαίνουν να χτίζουν το βιογραφικό τους και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους με σωστό τρόπο , μη παραλείποντας σημαντικά χαρακτηριστικά τα οποία ενδιαφέρουν τις εταιρίες. Δεδομένου ότι οι νέοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν μηδενική προϋπηρεσία , το Collegelink μπορεί και αξιολογεί τις εργασιακές ικανότητες των υποψηφίων μέσω μίας σειράς από test λογικής σκέψης, αντιληπτικής ικανότητας, ξένων γλωσσών και σε πολλές περιπτώσεις απτών εργασιακών δεξιοτήτων. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθάει τις εταιρίες να βρουν τους ανθρώπους που ταιριάζουν πιο πολύ στις απαιτήσεις τους καθώς και τους νέους να βρουν γρήγορα την πρώτη τους δουλειά η οποία θα σχετίζεται με το αντικείμενο σπουδών τους και θα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της κάθε προσωπικότητας. Το Collegelink παράλληλα οργανώνει workshops, orientation days και training events προκειμένου οι νέοι να εφοδιαστούν εγκαίρως με όλη την γνώση που χρειάζονται.

 

Collegelink3 .jpg


Οι λόγοι είναι πολλοί που εστιαζόμαστε στους νέους ανθρώπους και ο καθένας έχει τη δική του σημαντικότητα. Η ιδρυτική ομάδα του CollegeLink αποτελείτε από νέους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη δυσκολία μετάβασης από το Πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 που είναι μεγαλύτερο του 55%. Το CollegeLink πιστεύει στους νέους, πιστεύει πως ένας νέος είναι δεκτικός σε καινούργια γνώση, την απορροφά πολύ πιο εύκολα ,αφοσιώνεται πολύ πιο γρήγορα, είναι καινοτόμο, έχει φρέσκιες ιδέες και είναι εκείνος που θα γίνει το επόμενο στέλεχος που θα οδηγήσει μπροστά κάθε εταιρία. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που το CollegeLink εστιάζει στους νέους και πιστεύει ότι βασιζόμενοι σε αυτούς κάθε εταιρία θα βελτιώσει την παραγωγικότητα τον ρυθμό ανάπτυξης της.

Collegelink4 .jpg

 Σε αυτά τα πλαίσια της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε επιδιώξαμε και εμείς να κάνουμε μια προσπάθεια παρ’ όλη την δυσκολία των συνθηκών στην χώρα μας. Πιστεύουμε πως η κρίση σίγουρα υπάρχει και έχει οδηγήσει σε δυσάρεστες συνθήκες αλλά όταν αγαπάς κάτι, το κάνεις καλά και το κυνηγάς με όλη σου την ενέργεια και την αγάπη, σίγουρα θα πετύχεις. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις ,αρκεί να το αγαπάς και να είσαι ευτυχισμένος όταν ασχολείσαι με αυτό.

Collegelink5 .jpg


Γυρνώντας πίσω τον χρόνο δεν θα αλλάζαμε τίποτα απολύτως. Θέλουμε να μείνουμε στην χώρα μας και να την βοηθήσουμε να αποκτήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης με τους οποίους θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της .Το Collegelink μπορεί και βοηθάει σε αυτό καθώς μέσα από όλη αυτήν την πετυχημένη διαδικασία recruiting οι εταιρίες αναπτύσσονται και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή το CollegeLink βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη εβδομάδα με την εβδομάδα. Έως τώρα στη βάση του υπάρχουν περισσότεροι από 650 φοιτητές και απόφοιτοι, έχουν διοργανωθεί 6 events και έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 7 προσλήψεις μέσω των υπηρεσιών του.
   
https://www.collegelink.gr