Μάθε πώς ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. μπορεί να αποδώσει ετησίως έως και 9500€.


Όπως οι περισσότερες έξυπνες νέες επιχειρήσεις, η eazybnb γεννήθηκε από μία ανάγκη που δεν καλύπτεται και από την προσωπική εμπειρία. Δύο φίλοι , ο Πέτρος Δεμερτζής και ο Νάσος Γαβαλάς, που νοίκιαζαν διαμερίσματα χρησιμοποιώντας το Airbnb, άρχισαν να συμβουλεύουν και να βοηθούν φίλους και συγγενείς που ήθελαν να κάνουν το ίδιο για να μεγαλώσουν το εισόδημα τους. Έτσι δημιούργησαν την eazybnb. Για την eazybnb μιλήσαμε με τον Νάσο Γαβαλά. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 
Η eazybnb ξεκίνησε από μία υπαρκτή ανάγκη που συναντούσαμε ολοένα και περισσότερο: αφενός ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούσαν να τα αξιοποιήσουν με τις παραδοσιακές μεθόδους (ενοικίαση/πώληση), αλλά και υπάρχοντες χρήστες της airbnb που δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν να “τρέξουν” σωστά το διαμέρισμα τους. Οι αρχικές μας προσδοκίες ήταν αρκετά ήπιες και ξεκινήσαμε με τα πρώτα διαμερίσματα στην περιοχή της Αττικής. Μετά όμως μερικές ημέρες ήταν σαφές οτι τα αιτήματα των ιδιοκτητών ξεπέρασαν κάθε μας προσδοκία.  Έτσι η ομάδα μας ολοένα και μεγάλωνε και τώρα μόνο στη περιοχή της Αττικής αριθμεί 13 άτομα με σκοπό να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε νέα αιτήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Απευθυνόμαστε σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ένα διαμέρισμα το οποίο “κάθεται”. Με τη βοήθεια της eazybnb και των συνεργατών μας το διαμέρισμα μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί ουσιαστικά χωρίς να χρειαστεί η παραμικρή συμβολή του ιδιοκτήτη. Πρακτικά μπορεί να λείπει όλο το χρόνο και να βλέπει χρήματα να μπαίνουν στον λογαριασμό του!


Η eazybnb κάνει χρήση των τελευταίων τεχνολογιών ώστε να κάνουμε αποτελεσματικότερη την επικοινωνία με τους συνεργάτες μας. Η ομάδα των συνεργατών μας -μόνο στην Αττική- αριθμεί πλέον τα 12 άτομα και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως πχ η Θεσσαλονίκη, η Αχαϊα κ.α ο συντονισμός γίνεται μέσω του ειδικού software-app που έχουμε αναπτύξει.

 

eazybnb1.jpg

 

Θα λέγαμε οτι η Ελλάδα παραμένει εχθρική προς τους νέους επιχειρηματίες απο όποια πλευρά και να το δει κανείς. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί ένα κράτος που έχει τόση ανάγκη τη νέα επιχειρηματικότητα για να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, τοποθετεί τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια, τέλος επιτηδεύματος και φυσικά τις εισφορές στον ΟΑΕΕ. Και όλα αυτά σε startups που είναι πρακτικά αδύνατο να παρουσιάσουν κερδοφορία απο το πρώτο διάστημα λειτουργίας του. 

Θα λέγαμε ότι οι σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι η στροφή προς το ρεαλισμό! Είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, οι νέες startups να μπορούμε να λύσουμε πρακτικά και καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Επιπλέον, θα τοποθετούμε πολύ ψηλά το θέμα της ηθικής επιχειρηματικότητας. Πρέπει να  ξεφύγουμε απο το μοτίβο οτι κάθε ελληνική προσπάθεια αντιμετωπίζεται με δυσπιστία.


Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε μια τέτοια συλλογιστική γυρνώντας πίσω στο χρόνο και να λέγαμε ότι αυτό/το άλλο θα το κάναμε διαφορετικά. Προτιμάμε να κοιτάζουμε τα λάθη μας και τις ελλείψεις μας και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Θέλουμε να πιστεύουμε πως μετά απο 5 χρόνια θα μπορούμε να έχουμε δημιουργήσει μια υγιή επιχείρηση που θα βασίζεται στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και στη σύνθεση των ομάδων μας  με τελικό σκοπό την αξιοπιστία και το επιχειρηματικό ήθος.

 

eazybnb2.jpg

 
Σαφώς και ναι, η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες δεν είναι λιγότερες αλλά περισσότερες, απλά είναι πιο δύσκολο πλέον να τις ανιχνεύσει κάποιος. Επιπλέον η κρίση έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά και πρακτικά ωφέλιμο για τον πελάτη/καταναλωτή και τι όχι.
Στην Ελλάδα έχουμε ένα θέμα με την αποτυχία. Τη φοβόμαστε και ανησυχούμε κυρίως τι θα πουν οι γύρω μας έτσι και δεν πάει καλά κάποιο μας εγχείρημα. Και έτσι, αναπόφευκτα, δεν δοκιμάζουμε. Αν κάποιος βρει αυτό που θα τον ενθουσιάζει, τότε σίγουρα θα πετύχει. Αρκεί φυσικά να τολμήσει να αποτύχει πρώτα!

http://eazybnb.com

eazybnb3.jpg