To Jobmeup απευθύνεται σε εταιρείες που ψάχνουν για εργαζόμενους και αντίστοιχα σε όσους ψάχνουν να βρουν δουλειά.


 Όταν ψάχνεις δουλειά, χρειάζεσαι ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χρειάζεσαι ένα εργαλείο που θα ψάχνει και αυτό για σένα. Το Jobmeup είναι όλα αυτά και ακόμα παραπάνω. Και είναι απόλυτα δωρεάν. Για το Jobmeup μιλήσαμε με την Βαλίνα Ιωσηφίδου. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Το ερέθισμα ήταν ότι ακούγαμε από φίλους μας που έψαχναν δουλειά ότι δεν μπορούν να βρουν και αρκετές φορές από εταιρείες ότι δεν μπορούν να βρουν ανθρώπους, την ίδια στιγμή που η ανεργία μεσουρανεί. Κάναμε μια μελέτη και συνδυάζοντας το πάθος μας για νέα πράγματα με τη βοήθεια της σημερινής τεχνολογίας και σε συνδυασμό με τις σπουδές μας, πήραμε ακαριαία την απόφαση για ένα site σημερινό, φρέσκο, online που θα είναι φτιαγμένο για αυτόν ακριβώς το λόγο. Οι εταιρείες να βρίσκουν τους ανθρώπους που θέλουν και αντίστοιχα ο κόσμος να βρίσκει δουλειά. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά κλείνοντας τον πρώτο μας μήνα Online τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από καλά. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση των ανθρώπων που ψάχνουν δουλειά, νιώθουμε ευθύνη για όσες εταιρείες μας εμπιστεύτηκαν ως τώρα και ανυπομονούμε να ζήσουμε την εξέλιξη του Jobmeup αφού ήδη μέρα με τη μέρα η ανάπτυξή του είναι απρόσμενα μεγάλη.
 
To Jobmeup απευθύνεται σε εταιρείες που ψάχνουν για εργαζόμενους και αντίστοιχα σε όσους ψάχνουν να βρουν δουλειά. Πιστεύουμε ότι για κάθε ανοιχτή θέση εργασίας υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος. Όταν κάποιος ψάχνει για δουλειά πιστεύουμε πραγματικά ότι αξίζει να μπει στο Jobmeup.gr Έχουμε τις νεότερες αγγελίες, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε οι αγγελίες να είναι πραγματικές και να αναφέρονται σε πραγματικές δουλειές. Ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φόρμα βιογραφικού που έχουμε φτιάξει προβάλλοντας τις ικανότητές του και αναδεικνύοντας τον εαυτό του. Κάποιος που ήδη έχει γνώσεις και δική του εμπειρία του δίνουμε χώρο στο blog μας να μοιραστεί τη γνώση, την εμπειρία και να γίνει έμπνευση προβάλλοντας επιπλέον τον εαυτό του ή/και το Project του. Έχει όλα τα εργαλεία στα χέρια του. Γρήγορη και αναλυτική αναζήτηση, Job Alerts, ακαριαίες αιτήσεις και ενημερώσεις. Γενικά, η φιλοσοφία μας είναι σαν να ψάχνουμε μαζί με τον καθένα ξεχωριστά να βρούμε δουλειά. Από την άλλη, το Jobmeup είναι ένα φανταστικό εργαλείο για τις εταιρείες. Η κάθε εταιρεία μπορεί σε ελάχιστα λεπτά να φτιάξει την αγγελία της online ακριβώς όπως τη χρειάζεται, βάσει των αναγκών της κάθε θέσης εργασίας, δίνοντας το στυλ που επιθυμεί, με όσο κείμενο θέλει. Συγχρόνως προσθέτοντας το λογότυπο της και το προφίλ της μεταφέρει την κουλτούρα της σε όποιον ενδιαφέρεται για αυτή τη θέση κερδίζοντας και προβολή. Όλα αυτά κάτω από τους δικούς της χρόνους και συνθήκες.
 

Jobmeup1.jpg


Στόχος είναι να κρατήσουμε και να αναπτύξουμε τη διαφορετικότητά μας. Δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ακόμα site αγγελιών. Φτιάξαμε ένα site εργασίας με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, που αντίστοιχη δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Από το interface μέχρι την πιο μικρή λειτουργική του λεπτομέρεια. Το όραμά μας είναι συμβάλλουμε ώστε η διαδικασία εύρεσης προσωπικού και εργασίας αντίστοιχα να γίνει πιο εύκολη αλλά κυρίως πιο αποτελεσματική.
 
Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας δεν βοηθάει ιδιαίτερα στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Φυσικά υπάρχουν κάποιες νέες επιχειρήσεις που βοηθήθηκαν από διάφορα προγράμματα-επιδοτήσεις κλπ και αυτό φυσικά είναι πολύ καλό. Αντιμετωπίσαμε και εμείς την γραφειοκρατία και όλα τα κακώς κείμενα του Ελληνικού κράτους όμως είμασταν από την αρχή προετοιμασμένοι για αυτό, είχαμε καλή ομάδα, πολύ υπομονή και θέληση. Εννοείται πως δεν σκεφτήκαμε ούτε δευτερόλεπτο να κάνουμε πίσω.

 

Jobmeup2.jpg


Η φορολογική αβεβαιότητα, το θεσμικό καθεστώς, η έλλειψη κινήτρων η γραφειοκρατία είναι πλέον οι κοινές-γνωστές προκλήσεις, για τις νέες εταιρείες. 
 

Jobmeup3.jpg


Αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω πάλι το Jobmeup.gr θα είχαμε αποφασίσει να κάνουμε και θα το κάναμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, την ίδια αγάπη και αφοσίωση όπως τώρα.

Πιστεύουμε ότι η κρίση από τη μια δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες αλλά ίσως να καταστρέφει και κάποιες άλλες. Το σημαντικότερο όλων είναι να μην περιμένουμε στάσιμοι για να έρθει μια ευκαιρία. Να κάνουμε βήματα, ακόμα και μικρά και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Μερικές φορές μας δίνονται ευκαιρίες που δεν τις αντιλαμβανόμαστε καν. Δεν είμαστε των συμβουλών αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να τολμάς, να ρισκάρεις και να τα παίζεις όλα για όλα για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Όπως και να το κάνουμε, πρέπει να κουραστείς και να βγεις εκτός ασφαλών ορίων για να δεις μια ιδέα σου να γίνεται πραγματικότητα. Πολλοί νέοι άνθρωποι φοβούνται την αποτυχία και γι’ αυτό δεν δοκιμάζουν καν. Και η αποτυχία μέσα στη ζωή είναι. Αν όμως αγαπήσεις πραγματικά αυτό που θα κάνεις και αφοσιωθείς σε αυτό, θα πετύχει.

https://jobmeup.gr