Θα βρεις….τον μάστορα σου


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Το i-need είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία μέσω δωρεάν mobile εφαρμογής iPhone και Android που μπορείς να απευθυνθείς και να βρεις με βάση τα δικά σου κριτήρια τον τεχνίτη ή τον μάστορα την ώρα που τον χρειάζεσαι. Περιλαμβάνει ένα πλήρες και ενημερωμένο δίκτυο επαγγελματιών με τις πιο χρήσιμες ειδικότητες για το σπίτι η το γραφείο. Για το i-need μιλήσαμε με τον Γιώργο Τσιούρη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Αυτό που μας οδήγησε στην δημιουργία του i-Need είναι αρκετά πράγματα, το βασικότερο όμως είναι η ολοένα αυξανόμενη χρήση smartphones και γενικά ιντερνετικών τεχνολογιών, σε συνδυασμό με την ανάγκη ανθρώπων να βρουν φτηνές αλλά και προπάντων καλές τεχνικές υπηρεσίες. Tο τελικό αποτέλεσμα ήρθε μετά από αρκετούς μήνες δουλειάς… Από την αρχή θέλαμε να κάνουμε την διαφορά καθώς είμαστε μια πρωτοποριακή εφαρμογή για την Ελληνική αγορά.
 

Το i-Need απευθύνεται αφενός στον τελικό καταναλωτή (χρήστη), ο οποίος μπορεί να βρει εντελώς Δωρεάν και να αξιολογήσει τους διαθέσιμους επαγγελματίες τεχνικών εργασιών της περιοχής του, αλλά και ευρύτερα του νομού Αττικής και σιγά σιγά και άλλων περιοχών. Και αφετέρου στον επαγγελματία τεχνικών εργασιών, ο οποίος με μια πολύ μικρή συνδρομή, σε σχέση με αυτά που προσφέρουμε, μπορεί να διαφημίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, σε μια εντελώς διαφορετική και καινοτόμα για την Ελλάδα μέχρι τώρα προσέγγιση προώθησης των υπηρεσιών του πολύ πιο άμεση και στοχευόμενη.

 

i-need1.jpg

 
 
Στόχος μας προφανώς είναι πολύ γρήγορα και με μεγάλη ευκολία  να μπορεί κάποιος, σε ολόκληρη την χώρα να βρει τον μάστορα του! Δημιουργούμε μια μεγάλη βάση δεδομένων και συνεχώς  προσθέτουμε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες στην πλατφόρμα. Εδώ θα ήθελα να τονίσω πώς η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και πολύ θερμή και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Αυτό μας δίνει τη χαρά να αναβαθμίζουμε  συνεχώς την πλατφόρμα μας, στην εφαρμογή και στο site, τα οποία πολύ σύντομα (μέσα στον επόμενο μήνα) θα τα δείτε στον ‘αέρα’.

i-need2.jpg


 
Η πρότερη εργασιακή μου εμπειρία ήταν στον κλάδο των πωλήσεων και πιο παλιά ειχα εργαστεί και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, οπότε δεν μου φαίνεται και πολύ ξένο. Η μεγάλη διαφορά είναι πως στο τομέα των νέων τεχνολογιών οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες, οπότε πρέπει να προσαρμοστεί και η ομάδα πολύ γρήγορα. Είμαστε αρκετοί,  Στα γραφεία 3, εκτός γραφείου 2. Και μετά είναι και οι εξωτερικοί συνεργάτες. Ο συντονισμός επιτυγχάνεται εύκολα εφόσον υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και αρμοδιότητες.
 
Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν δυσκολίες από την έλλειψη χρηματοδότησης και από την υψηλή φορολογία, αλλά υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη πίστη  στην ιδέα και στο project η οποία μας αποτρέπει από την εγκατάλειψη του πλάνου. Προς το παρών τα κίνητρα που δίνει η Ελλάδα σε νέους επιχειρηματίες είναι ελάχιστα, και χρειάζονται σημαντικές αλλαγές από μέρους της πολιτείας όσο αφορά τις startup επιχειρήσεις.

 

i-need3.jpg


 
Στον χώρο της τεχνολογίας που είναι τόσο ραγδαία εξελισσόμενος χρειάζονται σωστές συνεργασίες για να μπορέσει μια επιχείρηση να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Επίσης άλλη μια πρόκληση είναι η αντιμετώπιση των δυσκολιών  λόγω της οικονομικής ύφεσης. Πιστεύουμε όμως πως σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές από αυτές τις δυσκολίες θα ξεπεραστούν.


 
Κοιτώντας πίσω στο χρόνο δεν νομίζω πως θα άλλαζα κάτι , εφόσον προσπαθώ συνεχώς να προσαρμόζομαι στην σύγχρονη πραγματικότητα. Όσο για το μέλλον, οραματίζομαι να συνεχίσει να δίνει λύσεις το i-Need στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Επίσης ευελπιστούμε σε νέες συνεργασίες  στις καινούριες καινοτόμες δράσεις μας.
 
Η λέξη ‘’κρίση’’ από μόνη της έχει την έννοια της επιλογής και της απόφασης, συνεπώς η κρίση μας έχει κάνει και ένα καλό, να σκεφτόμαστε πρώτου πράξουμε. Οπότε αυτό που προτείνω στα παιδιά που βγαίνουν τώρα στην αγορά είναι να  έχουν όνειρα και να τα κυνηγούν. Είναι καλύτερα να μετανιώσουν για κάτι που κάνανε, παρά να μείνουν με την απορία. Τώρα όσων αφορά επιχειρηματικά, να είναι σίγουροι για τους συνεργάτες που επιλέγουν και να μπορούν να συνεργάζονται τόσο σε τεχνολογικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

www.i-need.gr

i-need4.jpg