Απευθυνόμαστε κυρίως σε δημιουργικούς ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και τα κρουστά, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε απλοί χομπίστες.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Εάν ρωτήσεις καταξιωμένους drummer θα σου πούνε ότι ξεκίνησαν να παίζουν με τα κατσαρολικά της κουζίνας τους. Ο Αργύρης Κρανιδιώτης ,με αγάπη για την μουσική και το ρυθμό, δημιούργησε το DrumsAnywhere ένα καινοτόμο λογισμικό για PC που μας επιτρέπει με ελάχιστο κόστος να μετατρέψουμε οποιαδήποτε επιφάνεια (π.χ. ένα τραπέζι) σε πλήρες ηλεκτρονικό drum set. Για το DrumsAnywhere  μιλήσαμε με τον Αργύρη Κρανιδιώτη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Το βασικό ερέθισμα για τη δημιουργία του DrumsAnywhere ήρθε αφού δημιουργήσαμε μία νέα πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής (touch panel). Η μέθοδος μας διαφέρει από τις υπάρχουσες γιατί το μόνο που χρειάζεται -όσο και αν ακούγεται περίεργο- είναι ένα και μόνο  μικρόφωνο χαμηλού κόστους. Αυτό σε συνδυασμό με την αγάπη μας για την μουσική και το ρυθμό είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση του "πνευματικού μας παιδιού" που ονομάζεται DrumsAnywhere. Η προσδοκία μας ήταν να δημιουργηθεί μία εύχρηστη εφαρμογή που θα έβρισκε αποδοχή στο ευρύ κοινό.



Απευθυνόμαστε κυρίως σε δημιουργικούς ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και τα κρουστά, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε απλοί χομπίστες. Η εφαρμογή μας ονομάζεται DrumsAnywhere. Πρόκειται για ένα καινοτόμο λογισμικό για PC  που μας επιτρέπει με ελάχιστο κόστος να μετατρέψουμε οποιαδήποτε επιφάνεια (π.χ. ένα τραπέζι) σε πλήρες ηλεκτρονικό drum set. To DrumsAnywhere μας παρέχει 200+ ρεαλιστικούς ήχους κρουστών, φυσική απόκριση στο παίξιμο καθώς και έξοδο MIDI. Είναι αξιοσημείωτο ότι κανένας άλλος ειδικός εξοπλισμός δεν χρειάζεται πέρα απο ένα PC και ένα μικρόφωνο. Δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρουμε και να συναρμολογούμε ένα βαρύ drum σετ. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε η να εξασκήσουμε την τεχνική μας στα drums όπου και όποτε επιθυμούμε χωρίς  περιορισμούς στον χώρο. Επιπρόσθετα, έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε ακουστικά έτσι ώστε να μην ενοχλούμε τους γύρω μας.

 

DrumsAnywhere1.jpg


Να τονίσουμε, οτι το DrumsAnywhere δεν προορίζεται μόνο για χρήση σε τραπέζια. Οτιδήποτε γύρω μας  μπορεί να μετατραπεί σε a drum set: Καθημερινά αντικείμενα, όπως μία κούπα του καφέ, ένας μαυροπίνακας, ένα άγαλμα ή ακόμα και οι τοίχοι και το πάτωμα του σπιτιού μας, μπορεί να μετατραπούν σε drums. Μας δίνεται λοιπόν η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ιδιόμορφα σετ κρουστών, να το χρησιμοποιήσουμε σε μια εγκατάσταση τέχνης (art installation) ή απλά να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας. ΟΙ χρήσεις του DrumsAnywhere περιορίζονται μόνο απο την φαντασία μας.

 

Το όραμα της επιχείρησης είναι να κάνει το παίξιμο των Drums και την εκμάθηση τους  προσιτά στον καθένα. Σε αυτό συμβάλλει το εξαιρετικά χαμηλό κόστος του DrumsAnywhere, σε συνδυασμό με τη φορητότητα του.
 


Το Internet  μας παρέχει τη δυνατότητα να διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε ολόκληρο τον κόσμο κάτι που στο παρελθόν  ήταν εξαιρετικά δύσκολο και κοστοβόρο. Η επικοινωνία με συνεργάτες κάθε ειδικότητας εκτός Ελλάδας διευκολύνεται μέσω της χρήσης τεχνολογιών τηλεδιάσκεψης. Αυτή τη στιγμή απασχολούνται 7 άτομα στην επιχείρησή μας.
 

Για την δημιουργία της εταιρείας χρειάστηκε ένα έτος από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική πραγματοποίηση της. Η Ελλάδα πραγματικά υστερεί μακράν στις διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία μιας νέας επιχείρησης. Αντίθετα με τις εκάστοτε υποσχέσεις της πολιτείας, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική γραφειοκρατία και  εξαιρετικά πολύπλοκη νομοθεσία για το άνοιγμα μίας νέας επιχείρησης. Αυτό σε συνδυασμό με την εξοντωτική φορολογία καθιστά δύσκολη τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη νέων ιδεών στη χώρα μας.
 
Μια σύγχρονη επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα τη Πληροφορικής, έχει να αντιμετωπίσει την εξαιρετική πολυπλοκότητα του γνωστικού αντικειμένου, η οποία μεγαλώνει με εκθετικούς ρυθμούς. Συνεπώς η συνεργασία μεταξύ εξειδικευμένων συνεργατών από διαφορετικά πεδία γνώσης είναι πλέον απαραίτητη.

 

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο διαπιστώνουμε, ότι η ενασχόλησή μας με το ηλεκτρονικό επιχειρείν ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες έστω και εν μέσω κρίσης. Μέτα από 5 χρόνια ελπίζουμε να έχουμε επεκταθεί με ακόμα περισσότερες καινοτόμες ιδέες και προϊόντα στον τομέα της ηλεκτρονικής μουσικής.
 

Για το θέμα της κρίσης θα δανειστούμε τα λόγια του Albert Einstein με τα οποία οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα:

"Δεν αλλάζουμε τα πράγματα, όταν επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Η κρίση είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους και στις χώρες, επειδή η κρίση φέρνει την πρόοδο. Η δημιουργικότητα γεννιέται από τη δυσαρέσκεια, όπως η μέρα από τη σκοτεινή νύχτα. Είναι μέσα στην κρίση που γεννιέται η εφευρετικότητα, οι ανακαλύψεις και οι μεγάλες στρατηγικές λύσεις. Εκείνος που υπερβαίνει την κρίση υπερβαίνει τον εαυτό του, χωρίς να μείνει ο ίδιος ξεπερασμένος. Εκείνος που αποδίδει στην κρίση τις αποτυχίες και δυστυχίες του υποβιβάζει το ίδιο το ταλέντο του και εστιάζει περισσότερο στα προβλήματα παρά στις λύσεις. "

Να μην φοβούνται λοιπόν οι νέοι και τα δημιουργικά μυαλά της χώρας μας να ρισκάρουν και να πιστεύουν στις καινοτόμες ιδέες τους.  Με επιμονή και πείσμα έρχεται η επιτυχία.

 

www.drumsanywhere.com

 

DrumsAnywhere2.jpg