Ο στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο έτος να συμμετέχουν στο Ιατρείο Online 1000 επαγγελματίες υγείας 32 διαφορετικών ειδικοτήτων.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Ο τομέας της υγείας αποτελεί διαχρονικά μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε κοινωνία. Βλέποντας την οικονομική κρίση να αλλάζει τα δεδομένα στη ζωή όλων και να φέρνει στην επιφάνεια τις δομικές αδυναμίες στο χώρο της υγείας, μια ομάδα από 6 άτομα πίστεψαν  πως έχει φτάσει η ώρα για απλές, καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής μας. Για το iatreio-online.gr μιλήσαμε με τον Μανώλη Κουκλέλη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Βασικό ερέθισμα υπήρξε η οικονομική κρίση. Επιστρέφοντας από τις σπουδές μας στο εξωτερικό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας με σκοπό να προσφέρουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις μέρες μας. Ερευνώντας την εγχώρια αγορά, εντοπίσαμε την ανάγκη για αναβάθμιση της επικοινωνίας μεταξύ ιατρών και ασθενών. Σε μια χώρα με τόσα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έπρεπε με κάποιο τρόπο να γίνονται εξ’ αποστάσεως ραντεβού, ώστε να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις και έξοδα για τους ασθενείς και να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απ’ όπου βρίσκονται οι ιατροί. Κάνοντας τις πρώτες επαφές με επαγγελματίες υγείας και ασθενείς/θεραπευόμενους είδαμε πως είναι μια υπαρκτή ανάγκη. Παράλληλα, βλέποντας την αποτελεσματικότητα και την εντυπωσιακή ανάπτυξη που έχουν τέτοιες υπηρεσίες σε άλλες χώρες (όπως οι Η.Π.Α.) αποφασίσουμε να επιχειρήσουμε στην χώρα μας και να εισαγάγουμε μια καινοτόμο υπηρεσία στην ελληνική αγορά. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στην ιδέα και την εφαρμογή της καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο από το οποίο αποκομίζουν σημαντικά οφέλη και οι 2 πλευρές: οι ιατροί και οι ασθενείς. Τα οφέλη αυτά είναι απλά, απτά και πολύτιμα: α) εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για τους ασθενείς και δημιουργία επιπλέον εισοδήματος για τους ιατρούς.

 

iatreio1.jpg



Απευθυνόμαστε σε 2 κατηγορίες ενδιαφερομένων:

A) Σε ιδιώτες επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους). Οι επαγγελματίες αυτοί πρέπει να είναι χρήστες του διαδικτύου, να διατηρούν νόμιμο ιατρείο ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να είναι ανοικτοί στην καινοτομία. Το Ιατρείο Online τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα ραντεβού τους, να διατηρούν την επιθυμητή επαφή με τους ασθενείς/θεραπευόμενους τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξ’ αποστάσεως από όπου και αν βρίσκονται και τέλος να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα από το ‘διαδικτυακό ιατρείο’ τους.

Β) Σε ασθενείς (ή κοντινά τους πρόσωπα) οι οποίοι αναζητούν κατευθυντήριες συμβουλές για κάποιο θέμα που τους απασχολεί, μια δεύτερη γνώμη από κάποιον εξειδικευμένο ιατρό ή σε ασθενείς οι οποίο μπορούν και επιθυμούν να γίνει μέρος της παρακολούθησης τους (follow ups) εξ’ αποστάσεως. Μέσω του Ιατρείο Online γλιτώνουν τις περιττές μετακινήσεις, έχει χαμηλότερο κόστος η επίσκεψη τους και αποφεύγουν την αναμονή στα ιατρεία. Η υπηρεσία ενδείκνυται και ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν συνεδρίες με ψυχολόγο εξ’ αποστάσεως. Οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών όπως και οι Έλληνες του εξωτερικού είναι αυτοί που μπορούν να έχουν τα μέγιστα οφέλη από την χρήση της υπηρεσίας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Ιατρείο Online δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στον ιατρό και λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς αυτή.

 

iatreio2.jpg


Ο στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο έτος να συμμετέχουν στο Ιατρείο Online 1000 επαγγελματίες υγείας 32 διαφορετικών ειδικοτήτων. Όλοι οι επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς να μένουν ικανοποιημένοι από την χρήση της υπηρεσίας και να αναγνωρίζουν τα οφέλη της. Το όραμα μας είναι μέσω του Ιατρείο Online  να αναβαθμιστεί η επικοινωνία μεταξύ ιατρών και ασθενών. Όποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να έχει αυτομάτως πρόσβαση σε προσωποποιημένη ιατρική πληροφόρηση. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία θέλουμε να κάνουμε συνεχώς πιο εύκολη, απλή και ασφαλή την επικοινωνία ιατρών και ασθενών. Τέλος, θέλουμε το Ιατρείο Online να αποτελεί την πρώτη επιλογή οποιουδήποτε θέλει να κάνει ραντεβού που δεν απαιτεί την φυσική εξέταση.

 

iatreio3.jpg



Η ομάδα μας αποτελείτε από 6 νέους ανθρώπους, οι οποίοι με τις σπουδές, τις γνώσεις τους και την όρεξη τους για εργασία συνέβαλλαν στην δημιουργία του iatreio-online.gr. Πέραν του πυρήνα της ομάδας συνεργαστήκαμε με ιδιώτες και εταιρείες όπου αυτό υπήρξε απαραίτητο. Τα μέσα που μας προσφέρει η τεχνολογία διευκόλυναν σε μεγάλο βαθμό τον συντονισμό των συνεργατών και των συνεργαζομένων εταιρειών. Οι συνεργάτες μας βρίσκονται από το Ηράκλειο της Κρήτης, το Manhattan της Νέας Υόρκης μέχρι το Νέο Δελχί της Ινδίας. Με προγράμματα όπως το Google Communities αλλά και με Project Management Trackers επιτυγχάνεται η επικοινωνία ο συντονισμός αλλά και ο έλεγχος του εκάστοτε παραδοτέου.

 

Τα τελευταία χρόνια δίνονται κίνητρα από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για την νεανική επιχειρηματικότητα. Παρόλα αυτά, πολλές νέες εταιρείες συναντούν εμπόδια αφού έχουν ξεκινήσει και έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωπες με φορολογικούς συντελεστές, υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία, τέλος επιτηδευματία κ.α. που μειώνουν την κερδοφορία τους και άρα την δυνατότητα να επανεπενδυθούν κεφάλαια. Η δική μας επιχείρηση ιδρύθηκε αρκετά εύκολα θα λέγαμε και δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία ως προς αυτό. Ξεκινώντας την επιχειρηματική μας προσπάθεια αποφασίσαμε πως δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ με δική μας πρωτοβουλία.

iatreio4.jpg


Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην χώρα μας έχουν να κάνουν με το γενικότερο οικονομικό κλίμα. Από την μία η χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις είναι περιορισμένη και από την άλλη η αγοραστική δύναμη του κοινού μειώνεται συνεχώς. Από αυτήν την άποψη η Ελληνική αγορά δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσει μια νέα επιχείρηση. Θεωρούμε πως οι μεγάλες προκλήσεις για μια νέα επιχείρηση αυτή τη στιγμή είναι α) οι εξαγωγές β) η καινοτομία γ) η εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών. Όσες περισσότερες προκλήσεις από αυτές λαμβάνει υπ’ όψιν ένας νέος επιχειρηματίας τόσες περισσότερες είναι και οι πιθανότητες που έχει να πετύχει.



Τα πρώτα σημάδια επαλήθευσης της ιδέας μας με το αρχικό ενδιαφέρον ιατρών και ασθενών μπορούμε να πούμε ότι είναι μία επιβράβευση των προσπαθειών μας. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω ίσως αλλάζαμε κάποιες επιλογές στην στρατηγική και ίσως σε κάποιες συνεργασίες που μας στοίχισαν χρόνο. Ευελπιστούμε ότι η επόμενη πενταετία μας επιφυλάσσει ευχάριστες εμπειρίες και εκπλήξεις. Σε αυτό το διάστημα το Ιατρείο Online θα έχει κερδίσει την θέση του στην συνείδηση των ιατρών και των ασθενών. Επίσης, θέλουμε να έχει μεγαλώσει αρκετά η ομάδα μας ώστε να αναπτύσσεται διαρκώς η πλατφόρμα μας και να υπάρχει η βέλτιστη τεχνική υποστήριξη. Τέλος στην επόμενη πενταετία θα έχουν ολοκληρωθεί αρκετά projects που έχουν να κάνουν με περιφερειακές υπηρεσίες του Ιατρείο Online. Το Ιατρείο Online θα γίνει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών υγείας.

 

Η κρίση αναδεικνύει τις αδυναμίες της εκάστοτε αγοράς και φέρνει στην επιφάνεια τις ανάγκες των καταναλωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλές επιχειρήσεις επιτυγχάνουν να αναπτυχθούν και να έχουν καλά αποτελέσματα. Επίσης δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που έχουν εντοπίσει ανάγκες να μπουν στο επιχειρείν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Η δική μας συμβουλή σε όποιον βγαίνει στην αγορά εργασία είναι η εξής: Είτε θέλετε να εργαστείτε σε κάποια υφιστάμενη εταιρεία είτε θέλετε να ξεκινήσετε κάτι δικό σας να επιδιώξετε να εργαστείτε σε κάποιο αντικείμενο που έχει αντίκρυσμα στο σήμερα και στο μέλλον. Οι παλιές συνταγές έχουν περάσει και όποιοι καταφέρουν να βρουν τις νέες θα είναι και οι νικητές της κρίσης.


www.iatreio-online.gr