Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις εταιρείες είναι η μετάβαση στο digital ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν με
επιτυχία.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Το Farmers
Republic δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, με στόχο και όραμα να προσφέρουν ένα ξεχωριστό
περιβάλλον διάθεσης τροφίμων τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους παραγωγούς. Δημιουργήθηκε στα πρότυπα των Farmer's Markets, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος διεθνώς – όπως η Borought Market στο Λονδίνο, που αποτελεί και διεθνές σημείο αναφοράς για αγοραστές υψηλών απαιτήσεων. Το Farmers Republic είναι μια νέα αντίληψη «Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών» που, με το παντοπωλείο και το e-shop του, εξασφαλίζει στους
καταναλωτές τα καλύτερα πιστοποιημένα βιολογικά και ολοκληρωμένης διαχείρισης παραδοσιακά προϊόντα (νωπά και
τυποποιημένα), αλλά και στους παραγωγούς καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης. Για το Farmers Republic μιλήσαμε
με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
 
Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εργασίας μου, παρατήρησα ότι φίλοι και συνεργάτες είχαν την ανάγκη για φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω το gineagrotis.gr μία καινοτόμο υπηρεσία κατά την οποία αρχικά φίλοι και γνωστοί και στη συνέχεια περισσότερος κόσμος, επέλεγε το χωράφι από το οποίο μπορούσε να προμηθεύεται φρέσκα προϊόντα. Καθώς πέρναγε ο καιρός και ακούγοντας τα «θέλω» των πελατών, παρατήρησα ότι ο κόσμος ήθελε κάτι παραπάνω. Εκτός από τα εκλεκτά νωπά τρόφιμα οι πελάτες ζητούσαν και ένα εκλεκτό κρασί, ένα εκλεκτό ζυμαρικό κλπ. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του Farmers Republic ένα φυσικό και ηλεκτρονικό σημείο πώλησης το οποίο δίνει την ευκαιρία στους πελάτες του να προμηθεύονται αυθεντικά και πιστοποιημένα Ελληνικά τρόφιμα κατευθείαν από τους παραγωγούς. Το Farmers Republic στηρίζει τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, και εγγυάται στους πελάτες του την ποιότητα και την προέλευση των προϊόντων του, εστιάζοντας κυρίως σε βιολογικά προϊόντα. Η προσδοκία μου ήταν, και είναι να παρέχουμε εγγυημένα βιολογικά και πιστοποιημένα τρόφιμα στους πελάτες μας σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, είτε το ηλεκτρονικό (e-shop) είτε το φυσικό σημείο πώλησης.
 

farmer1.jpg



Ουσιαστικά έχουμε δύο είδη πελατών, για τους οποίους οι υπηρεσίας μας παρέχουν διαφορετικά οφέλη. Οι πελάτες αυτοί είναι: οι τελικοί καταναλωτές και οι παραγωγοί μας. Αναφορικά με τους καταναλωτές: Απευθυνόμαστε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την διατροφή τους, την ποιότητα και την προέλευση των προϊόντων που καταναλώνουν. Τα οφέλη που απολαμβάνουν επιλέγοντας το Farmers Republic είναι πολλαπλά. Αρχικά εγγυόμαστε την ποιότητα και την φρεσκάδα των προϊόντων που διαθέτουν οι παραγωγοί μας μέσω του τριπλού συστήματος ποιότητας Farmers Republic. Παρέχουμε λοιπόν στους καταναλωτές αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις και εγγυόμαστε την ποιότητα των τροφίμων. Η διαφάνεια, το δίκαιο εμπόριο και η άριστη σχέση ποιότητας-τιμής αποτελούν μερικά ακόμα οφέλη που απολαμβάνουν οι καταναλωτές μας.Τέλος, το Farmers Republic δίνει επίσης την δυνατότητα εύκολων αγορών στους καταναλωτές είτε μέσω Internet είτε μέσω του καταστήματος μας.
Αναφορικά με τους παραγωγούς μας: Απευθυνόμαστε σε όλους όσους παράγουν ποιοτικά πιστοποιημένα βιολογικά
τρόφιμα και τους δίνουμε την μοναδική δυνατότητα ανάπτυξης τους μέσω σε νέες αγορές μέσω του eshop μας. Τους παρέχουμε γεωπονικές συμβουλές, συμβουλές marketing και πρωτοφανής περιθώρια κέρδους τόσο για την Ελληνική όσο και για την Ευρωπαϊκή αγορά.

 

farmer2.jpg


 
Το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό οικοσύστημα, μία κοινότητα με κοινή κουλτούρα και αξίες. Μέσα στους στόχους μας είναι να επεκταθούμε σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού με ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο και να ανοίξουμε νέα καταστήματα στην Ελλάδα.

farmer3.jpg


 
Τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία έχουν αλλάξει αρκετά τον τρόπο εργασίας μας, προς το καλύτερο φυσικά. Συνολικά στην ομάδα είμαστε 18 άτομα συμπεριλαμβανομένου του δυναμικού του πωλήσεων λιανικής. Σε μερικούς ανθρώπους υπάρχει η ευκαιρία να δουλεύουν ενίοτε εξ αποστάσεως αλλά σε γενικές γραμμές δουλεύουμε όλοι μαζί από τα γραφεία μας.

farmer4.jpg


 
Σίγουρα η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία στην ευκολία ίδρυσης εταιριών. Η γραφειοκρατία εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος βραχνάς του δημοσίου παρόλο που είναι σίγουρο ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προς το καλύτερο.
 
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις εταιρείες είναι η μετάβαση στο digital ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν με επιτυχία.
 

farmer5.jpg



Από την αποφοίτηση μου κιόλας να είχα συλλάβει την ιδέα μιας κλειστής βιολογικής αγοράς με παντοπωλείο, καθότι η χώρα μας φημίζεται για τα αγνά τρόφιμα της. Ευελπιστώ οι καταναλωτές να μπορούν να βρουν ένα FarmersRepublic σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, στην επαρχία και σε πολλά σημεία στο εξωτερικό.

 

Σίγουρα μέσα στην κρίση γεννιούνται πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες, μία από αυτές είναι και το Farmers Republic. Στα δύσκολα οι άνθρωποι βρίσκουν λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, μία από τις αρχές της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η συμβουλή μου είναι κάθε ένας που ξεκινάει τώρα στην υλοποίηση των στόχων του, να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή κυρίως, να κυνηγήσει το όνειρο του και σύντομα θα δει τους καρπούς της προσπάθειας του να μετουσιώνονται σε πράξη.

https://farmersrepublic.gr