Στόχος της εταιρείας Mediterranean Wellness Camp είναι να  αναδείξει τα οφέλη υγείας του Μεσογειακού Ευ Ζην.



Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Δυο αδέρφια αποφάσισαν να αναδείξουν τα οφέλη υγείας του Μεσογειακού Ευ Ζην και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να τα ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες όπως: άσκηση μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, εναλλακτικές μορφές ασκήσεων (yoga, pilates, πεζοπορία κτλ), σεμινάρια “life coaching”, bonding activities, διατροφικές συμβουλές, σεμινάρια μαγειρικής, σεμινάρια οινογνωσία κτλ. Για την Mediterranean Wellness Camp μιλήσαμε με την Νάντια Μαρνέρου. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η εταιρεία Mediterranean Wellness Camp ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες τον Δεκέμβριο του 2014 και το ερέθισμα της ήταν το πρόγραμμα στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας Egg που προωθεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia . Οι προσδοκίες που έχεις στην αρχή, όταν ακόμα βρίσκεσαι στο στάδιο της ιδέας είναι μεγάλες και αποτελούν σημαντικό ερέθισμα για να ξεκινήσεις , όμως στην πορεία καθώς εξελίσσεται η ιδέα σου σε προϊόν ή υπηρεσία συναντάς δυσκολίες και εμπόδια που ήταν δύσκολο να τα αντιληφθείς εξ αρχής λόγο έλλειψης εμπειρίας ,και αποτελούν αιτία να επισκιάσουν τις αρχικές σου προσδοκίες. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να έχεις μεγάλα ψυχικά αποθέματα, να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που δεν περιμένεις και να επαναπροσδιορίζεις τους στόχους  σου ώστε να κρατάς τις προσδοκίες σου ζωντανές.


H εταιρεία Mediterranean Wellness Camp δραστηριοποιείται στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού& Ευεξίας. Βασικός άξονας της εταιρείας είναι να προσφέρει υπηρεσίες ευεξίας υψηλής ποιότητας και οργανωμένα πακέτα διακοπών αναδεικνύοντας τα οφέλη του Μεσογειακού Ευ Ζην σε τουρίστες – ασθενείς που θέλουν να χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων αποκατάστασης και υπηρεσιών ευεξίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, αλλά και  σε επισκέπτες που επιθυμούν να ενσωματώσουν στις διακοπές τους στην Ελλάδα με υπηρεσίες μεμονωμένες ή πακέτα διακοπών που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.



Στόχος της εταιρείας Mediterranean Wellness Camp είναι να αναδείξει τα οφέλη υγείας του Μεσογειακού Ευ Ζήν και να βοηθήσει τους συμμετέχοντας να τα ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες όπως άσκηση μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, εναλλακτικές μορφές ασκήσεων (yoga, pilates, πεζοπορία κτλ),σεμινάρια “life coaching”, bonding activities, διατροφικές συμβουλές, σεμινάρια μαγειρικής, σεμινάρια οινογνωσία κτλ. Όραμα μας είναι να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία διακοπών ευεξίας στην Ελλάδα , να αναδείξουμε τον Μεσογειακό τρόπο ζωής και να αναπτύξουμε υπηρεσίες για τον τουρισμό που θα βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.



Η εταιρεία είναι στα πρώτα της βήματα ιδρύθηκε από εμένα τον Δεκέμβριο 2014 και στην συνέχεια ενσωματώθηκε και η αδερφή μου Ελισάβετ. Η εταιρεία μας έχει συνεργασίες με ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά εντός Ελλάδας και σε κάποιες περιπτώσεις έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για  ταξίδια  εσωτερικού για συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες που κάνει αυτήν την δουλειά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.


Πιστεύω ότι το κίνητρο κάθε νέου επιχειρηματία που θέλει να δημιουργήσει πρέπει να είναι η θέληση του και η πίστη στην ιδέα του και όχι τόσο το περιβάλλον. Σίγουρα η Ελλάδα δεν αποτελεί το ευνοϊκότερο περιβάλλον για ανάπτυξη  και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα (χρηματοδότηση, φορολογία κ.τλ ) που πιθανόν να φέρνουν καθυστερήσεις , απογοητεύσεις και πιο αργή εξέλιξη  στο χτίσιμο μιας καινούριας εταιρείας. Όμως άποψη μου είναι ότι συνεχώς θα συναντώνται δυσκολίες , σε κάθε στάδιο ωρίμανσης της εταιρείας , ο τρόπος όμως που θα αντιμετωπίζονται και θα ξεπερνιούνται  είναι που κάνει την  διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και αποτυχίας.


Κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι η συνεχής προσαρμογή των προσφερόμενων προϊόντων ή/και υπηρεσιών στις ταχείες μεταβαλλόμενες ανάγκες των αγορών στόχων τους .Η μεταβολή αυτή έχει ενταθεί τόσο από τις συνθήκες κρίσης η οποία επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος των αγορών του πλανήτη όσο και από την μεταβολή της κοινωνίας ως προς τον τρόπο επικοινωνίας ( social media ) και τις προτεραιότητες ( από τα ΄’πόσα έχω΄΄στο ΄’πόσο ευτυχισμένος και υγιής είμαι΄΄), κύριο χαρακτηριστικό της Generation Y.

 

Mediterranean Wellness Camp1.jpg




Αν κρίνω τις ενέργειες με γνώμονα την ίδρυση της εταιρείας που ήταν και ο μεγάλος στόχος δεν θα ενεργούσα διαφορετικά γιατί σε άλλη περίπτωση μπορεί να μην υπήρχε η εταιρεία. Στα επόμενα 5 χρόνια θα θέλαμε η εταιρεία να εδραιωθεί στον χώρο του Τουρισμού και να επεκτείνει τις συνεργασίες της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 



Η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια μπορεί να σε αφυπνίσει ,να αναδείξει τις ικανότητες σου και να σε κάνει ιδιαίτερα παραγωγικό και καινοτόμο με την προϋπόθεση ότι είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά. Η συμβουλή μου είναι να ακολουθείς αυτό που σου αρέσει και πιστεύεις καθώς η αγορά εργασίας είναι απογοητευτική σε όλους τους τομείς , στα περισσότερα επαγγέλματα ( χαμηλοί μισθοί , ανεργία, πολλές ώρες εργασίας ) και χρειάζεται δύναμη,  και ακόμα περισσότερη αν δεν ασχολείσαι με το επάγγελμα που αγαπάς.

http://mwc.com.gr
 

Mediterranean Wellness Camp2.jpg