Η σχολή σου, στο χέρι σου!


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Στην αρχή ξεκίνηση ως μια εφαρμογή για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια διαπίστωσαν οτι υπήρχε η ανάγκη να καλύψουν όλες τις σχολές της Ελλάδας με απότελεσμα να δημιουργήσουν το Studdle με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται καθημερινά ένας φοιτητής. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Δημήτρης Κανέλλης στον Παναγιώτη Λουκά. 

 
Το ερέθισμα ήταν μια προηγούμενη εφαρμογή που είχαμε φτιάξει, η οποία όμως περιοριζόταν μόνο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο, είδαμε πως υπήρχε η ανάγκη για κάτι τέτοιο και σε συνάρτηση με την θετική ανταπόκριση που πήραμε από τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφασίσαμε να καλύψουμε όλες τις σχολές της Ελλάδας. Αρχικά ήμασταν επιφυλακτικοί, καθώς δε γνωρίζαμε αν θα το αγκαλιάσουν οι φοιτητές, ωστόσο το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δείχνει πως όχι μόνο το έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους, αλλά μας δίνουν αρκετό feedback, ώστε η εφαρμογή να βελτιωθεί και να προσαρμοστεί περισσότερο στις ανάγκες τους.
 

studdle_1.jpg



Απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε προπτυχιακούς φοιτητές και μέσα από την εφαρμογή Studdle κάθε φοιτητής έχει πρόσβαση σε:

• Ανακοινώσεις
• Πρόγραμμα μαθημάτων και Εξεταστικής
• Χάρτη με τη σχολή και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων
• Καθημερινή ενημέρωση για τυχόν απεργίες
• Τρόπους μετακίνησης από και προς τη σχολή
• Στοιχεία επικοινωνίας με τη γραμματεία και τους καθηγητές
• Και τέλος, όλα τα απαραίτητα links για να ενημερώνεται, όπως το e-class ή το e-studies
 

studdle_2.jpg



Πρωταρχικός μας στόχος είναι να καλύψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα όλες τις σχολές της Ελλάδας, ενώ όραμα μας είναι κάθε φοιτητής να μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη σχολή του.


studdle_3.jpg


 
Η τεχνολογία έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στο κομμάτι του συντονισμού μιας ομάδας  σε σύγκριση με το παρελθόν και πλέον δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε όλοι στον ίδιο χώρο για να κάνουμε μια συνάντηση. Η ομάδα μας αποτελείται από 6 άτομα και χάρη στην τεχνολογία και το διαδίκτυο οι αποστάσεις δεν αποτελούν πρόβλημα στην μεταξύ μας επικοινωνία και στο συντονισμό των δραστηριοτήτων του κάθε μέλους της ομάδας.

 

studdle_4.jpg



Στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ακόμα σύσταση εταιρείας, αλλά κάτι τέτοιο είναι στα άμεσα σχέδια μας. Θεωρούμε πως τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δίνεται έμφαση και να παρέχεται βοήθεια σε νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά χρειάζονται ακόμα κάποιες βελτιώσεις για να γίνουν τα πράγματα ιδανικά για την ομαλή ανάπτυξη τέτοιων επιχειρηματικών δράσεων.

 

Σύγχρονη πρόκληση για μια επιχείρηση είναι να θέτει μακροχρόνιους στόχους και να καταφέρνει να τους επιτυγχάνει.
 


Σίγουρα κάποιες ενέργειες μοιάζουν περισσότερο επιτυχημένες συγκρινόμενες με άλλες. Ωστόσο, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής είναι συλλογικές, οπότε τις στηρίζουμε και πορευόμαστε με γνώμονα αυτές.

 
Όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, είναι συνηθισμένο φαινόμενο μέσα από την οικονομική κρίση να δημιουργούνται ευκαιρίες. Συμβουλή μας για κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του και να μην συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει.


www.studdle.gr

 

studdle_kentriki.jpg