To City Tales ξέρει την πόλη σου και διαμορφώνει αρχιτεκτονικές αφηγήσεις γύρω σου.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Την City Tales αποτελούν πέντε νέοι αρχιτέκτονες: οι Ιωσήφ Δακορώνιας–Μαρίνα, Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Σαγώνας, Μιχάλης Στουπάκης και η Γιούλη Φραδέλου. Συνδέονται με πολυετή προσωπική φιλία, ενώ μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν συνεργαστεί επιτυχώς τόσο σε σπουδαστικές εργασίες όσο και επαγγελματικά έργα.To City Tales ξέρει την πόλη σου και διαμορφώνει αρχιτεκτονικές αφηγήσεις γύρω σου. Ιστορίες που συνδέουν τα
κτίρια, τους ανθρώπους πίσω από αυτά, και συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Η εφαρμογή απευθύνεται στον κάθε περιηγητή του κόσμου που ενδιαφέρεται για μια εμπειρία πέρα από τις τουριστικές καμπάνιες ή τους μύθους της σύγχρονης εποχής. Σε παροτρύνει να αντιληφθείς καλύτερα το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι, να ξαναγνωρίσεις οικείες περιοχές, να φανταστείς το παρελθόν και ίσως να οραματιστείς το μέλλον.

-Προς τα που πας; Έχεις λίγο χρόνο;
-Γνωρίζεις για τα κτίρια γύρω σου;
-Θα σου πω μια ιστορία..

Για όλα τα παραπάνω διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε η Γιούλη Φραδέλου στον Παναγιώτη Λουκά

 
Η εταιρεία City Tales ιδρύθηκε πριν από περίπου 1 χρόνο στην Αθήνα, από 5 αρχιτέκτονες που μας αρέσει να περιπλανιόμαστε στην πόλη μας και στοχεύουμε στη δημιουργία νέων αφηγήσεων για το αστικό τοπίο. Όραμά μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση κατοίκων και επισκεπτών με τον αστικό ιστό και να αναζωπυρώσουμε το διάλογο για τη ζωντανή ιστορία.Κύριος στόχος της επιχείρησης αποτελεί η ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου οδηγού πόλης για «έξυπνες» φορητές συσκευές, με άξονα ενδιαφέροντος την αρχιτεκτονική. Έρχεται να εξυπηρετήσει το διαρκώς ανερχόμενο ενδιαφέρον για το αστικό περιβάλλον και ταυτόχρονα να εξοικειώσει το ευρύ κοινό με την έννοια της αρχιτεκτονικής, προωθώντας τον πολιτισμό μέσα από την επαφή με την αρχιτεκτονική δημιουργία της κάθε πόλης.


Η εφαρμογή απευθύνεται σε φίλους της αρχιτεκτονικής, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, αστικούς εξερευνητές που ενδιαφέρονται για κάτι πέρα από τις τουριστικές καμπάνιες ή τους μύθους της σύγχρονης εποχής. Φιλοδοξεί να παροτρύνει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον στο οποίο κινούνται, να ξαναγνωρίσουν οικείες περιοχές και να οραματιστούν το παρόν και το μέλλον των πόλεων. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και έχοντας ως αφετηρία τη θέση τους στο χάρτη, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη και να ακολουθήσουν προσωποποιημένες διαδρομές με διαδοχικά σημεία ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα τους αποκαλύπτονται ιστορίες πίσω από τα κτίρια και τους ανθρώπους που έζησαν σε αυτά. Εναλλακτικά, η εφαρμογή επιτρέπει τη διαμόρφωση σύντομων ελεύθερων διαδρομών  προσωπικής ξενάγησης, προκαλώντας το χρήστη να παρεκκλίνει ελάχιστα από τη συνηθισμένη του πορεία, με στόχο να περιπλανηθεί, να εξερευνήσει, να ανακαλύψει εκ νέου την πόλη του.

 
Αμεσος στόχος της εταιρείας είναι η εύρεση χρηματοδότησης με στόχο την άνοιξη του 2015 το προϊόν να διατίθεται ελεύθερα. Ως πόλη-αφετηρία, επιλέχθηκε η Αθήνα - δοχείο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού πλούτου αλλά και μεγάλης τουριστικής κίνησης. Η άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα είναι ένας θετικός οιωνός για την ανάπτυξη της εταιρείας. Παρόλα αυτά, αφότου η εφαρμογή δοκιμαστεί στην πράξη, επόμενος στόχος της επιχείρησης είναι η γρήγορη επέκτασή της σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
Ο τρόπος εργασίας μέσα στην ομάδα της City Tales είναι αρκετά ευέλικτος και διαφορετικός σε σχέση με τα εργασιακά μοντέλα του παρελθόντος και διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόγραμμα του εκάστοτε συνεργάτη. Η χρησιμοποίηση νέων εργαλείων επικοινωνίας και οργάνωσης της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να δουλεύουν αποτελεσματικά, χωρίς η ποιότητα της δουλειάς τους να εξαρτάται από τη φυσική τους παρουσία στα γραφεία της εταιρείας. Η βασική ομάδα αποτελείται από 5 αρχιτέκτονες που ασχολούνται με την οργάνωση και το συντονισμό των εργασιών, τη συλλογή και παραγωγή του περιεχομένου της εφαρμογής, αλλά και την προώθηση της εταιρείας με στόχο την εύρεση χρηματοδότησης για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Παράλληλα, η ομάδα συνεργατών αποτελείται από μια γραφίστρια και έναν developer, που δουλεύουν εξ’αποστάσεως για την ψηφιακή σχεδίαση της εφαρμογής.


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετά βήματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά υποστηρίζονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το κόστος ίδρυσης αλλά και το καθεστός φορολογίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ίσως ως ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για την ίδρυση μιας εταιρείας. Παρόλα αυτά, οι δυσκολίες που συναντήσαμε δεν απέτρεψαν την ίδρυση της City Tales. Η εταιρεία μας με έδρα την Αθήνα, συνεχίζει να δημιουργεί με προσήλωση στο στόχο της, ενώ συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «egg – enter•grow•go», μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank και του Corallia για την επιχειρηματική επώαση και επιτάχυνση νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων.

 
Αναμφισβήτητα, η σημαντικότερη σύγχρονη πρόκληση ιδιαίτερα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι η αναζήτηση και εξασφάλιση χρηματοδότησης. Εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών των τελευταίων χρόνων, τα επενδυτικά προγράμματα ενίσχυσης  start-up εταιρειών στην Ελλάδα έχουν περιοριστεί, οδηγώντας σε επιβράδυνση της ανάπτυξης των νέων επιχειρήσεων.


Η City Tales μετράει σήμερα σχεδόν ένα χρόνο ζωής στην ελληνική start-up σκηνή, και συνεχίζει να κυνηγά το στόχο της με μεγάλη προσπάθεια, ανεξάντλητη διάθεση και αφοσίωση των  μελών της. Δεν θα αλλάζαμε καμία από τις μέχρι τώρα ενέργειές μας, γιατί αυτές μας έχουν προσφέρει τη μέχρι τώρα γνώση, εμπειρία και ώθηση να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.  Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τον αρχιτεκτονικό πλούτο και την ιδιαίτερη ταυτότητα των πόλεων, να προωθήσουμε τον αστικό τουρισμό και να ανατρέψουμε την αντίληψη των πολιτών που θεωρεί το αστικό περιβάλλον απεχθές. Στοχεύουμε μέσα σε ένα διάστημα 5 ετών να παρέχουμε την αρχιτεκτονική γνώση και εμπειρία για μια διαφορετική ανάγνωση των πόλεων.
 
Η κρίση δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους που κινητοποιούνται, που προτείνουν κάτι διαφορετικό και ειλικρινές. Στους ανθρώπους που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας, το μόνο που θα μπορούσαμε να προτείνουμε είναι επιμονή στα όνειρα και προσήλωση στους στόχους τους. Αυτό είναι άλλωστε που προσπαθούμε να πετύχουμε κι εμείς οι ίδιοι.

 www.citytales.eu

CityTales_logo_bw.jpg