Πούλα κάτι που κάποιος θα πλήρωνε για να το αποκτήσει. Μετά κάν'το όσο πιο καλά μπορείς.



Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Ο Φώτης Μεράκος σκέφτηκε το The City Game και θέλει να το προωθήσει ως ένα παιχνίδι με το οποίο θα κάνεις καλές πράξεις κάθε μέρα και παράλληλα θα έχεις και επιβράβευση. Για την εφαρμογή αυτή μίλησε στον Παναγιώτη Λουκά.


Το ερέθισμά για την ίδρυση της επιχείρησης ήταν οι σχετικές σπουδές μας και η προϋπηρεσία μας που ήταν πάντα στον επιχειρηματικό τομέα, και στον τομέα της πληροφορικής. Πάντα βλέπαμε τους εαυτούς μας να ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο, και ελπίζουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον. Προσδοκούμε η δουλειά μας να μην είναι βαρετή ποτέ.

 

TheCityGame_1.jpg


 
Η εφαρμογή μας απευθύνεται στον καθένα, και τον βοηθάει να κάνει καθημερινή συνήθεια τις κοινωνικά και περιβαλλοντικά καλές πράξεις. Ο χρήστης συναγωνίζεται τους άλλους, βλέπει το καλό που κάνει και αυτο-επιβραβεύεται ηθικά, και κερδίζει δώρα ανάλογα με το πόσες καλές πράξεις κάνει. Επιπροσθέτως, βοηθάμε οργανισμούς να πετυχαίνουν τους στόχους τους όσον αφορά την κοινωνική τους ευθύνη, και μη κυβερνητικούς οργανισμούς να συγκεντρώνουν χρήματα για καλό σκοπό.

 

TheCityGame_2.jpg


 
Οι στόχοι είναι πολύ συγκεκριμένοι: Να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή η οποία να παροτρύνει τους χρήστες μας να κάνουν χιλιάδες ουσιαστικά καλές πράξεις σε όλο τον κόσμο με εύκολο και επιβραβευτικό τρόπο. Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και επικερδούς επιχείρησης.

 

TheCityGame_3.jpg


Είμαστε τρεις που τρέχουμε την εφαρμογή, και έχουμε και αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες στα τεχνικά και γραφιστικά κομμάτια της δουλειάς μας. Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας δεν δουλεύουμε πάντα από τον ίδιο χώρο, όμως πάντα χρησιμοποιούμε διαδικτυακά εργαλεία για την οργάνωση όλων των εργασιών που έχουν να γίνουν, ακόμα και στο επίπεδο των εργασιών της μισής ώρας. Έτσι είμαστε όλοι υπόλογοι στους άλλους, υπάρχει διαφάνεια, και το κάθε πράγμα ξέρουμε ποιος το αναλαμβάνει, πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, πότε πράγματι ολοκληρώθηκε.

 

TheCityGame_4.jpg


 
Δεν δίνει ιδιαίτερα κίνητρα η χώρα μας, αν και στο παρελθόν κινήθηκε αρκετό χρήμα ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφορικής. Από την άλλη, δεν πιστεύουμε ότι οι παλαιότερες πρακτικές και οι επιχορηγήσεις θα βοηθούσαν την κατάσταση. Η ίδρυση της εταιρίας δεν ήταν ιδιαίτερη υπόθεση, και είδαμε στην πράξη να λειτουργεί η υπηρεσία μιας στάσης. Πήγαμε μια μέρα καλά προετοιμασμένοι, και περιμέναμε μια-δύο εβδομάδες να μας πάρουνε τηλέφωνο για να μας πούνε τον ΑΦΜ της νέας μας εταιρίας. Η μετέπειτα γραφειοκρατία είναι μέσα στο παιχνίδι.

 

TheCityGame_5.jpg


 
Η πιο σημαντική πρόκληση για startups είναι μια διαχρονική πρόκληση. Πούλα κάτι που κάποιος θα πλήρωνε για να το αποκτήσει. Μετά κάν'το όσο πιο καλά, αποδοτικά και μαζικά μπορείς.


 
Ένα λάθος που κάναμε ήταν να χάσουμε χρόνο με το να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Αν το κάναμε από την αρχή, θα το αποφεύγαμε και θα ασχολούμασταν μόνο με την ανάπτυξη της εφαρμογής με ίδια μέσα, αυτό δηλαδή στο οποίο καταλήξαμε μετά το γεγονός. Σε 5 χρόνια ελπίζουμε να έχουμε στην πλάτη μας την εμπειρία του χτισίματος ενός πολύ επιτυχημένου app. Το αν θα προχωρήσουμε σε άλλο αντικείμενο ή αν θα συνεχίζουμε να τρέχουμε το TheCityGame θα το δείξει ο χρόνος. Οι αναγνώστες μπορούν να μπούνε στην ιστοσελίδα μας και να κατεβάσουν την εφαρμογή μας!

 

TheCityGame_6.jpg


 
Για το εάν η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες η διπλωματική απάντηση που μπορώ να δώσω είναι «και ναι και όχι». Αυτό που σίγουρα κάνει είναι να αναγκάζει κανέναν να σκέφτεται δημιουργικά για να λύσει τις οικονομικές και επαγγελματικές του ανάγκες. Σχετικά με επιχειρήσεις, άλλες τις βοηθάει και άλλες όχι. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν λύσεις για οικονομικότερη ή αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων των πελατών τους, μπορούν να ανησυχούν λιγότερο σε περιόδους κρίσης. Για κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, θα παραφράσουμε αυτό που είχε πει κάποτε ένας καθηγητής μας: Τα πτυχία είναι απαραίτητα, χωρίς αυτά δεν ανοίγουν οι πόρτες για συνέντευξη. Από εκεί και πέρα, για να βρει κανείς αξιοπρεπή δουλεία πρέπει να έχει πραγματικές δεξιότητες οι οποίες δεν μαθαίνονται σε σχολές αλλά με την πραγματική και "μερακλίδικη" ενασχόληση με το αντικείμενο.


www.thecitygame.com