Το codebender απευθύνεται σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο παγκόσμια που έχει την περιέργεια και τη θέληση να δοκιμάσει και να δει τι είναι ικανός να φτιάξει


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. O Βασίλης Γεωργιτζίκης , μαζί με την ομάδα του, δημιούργησαν το codebender όταν συνειδητοποιήσανε ότι δεν υπήρχε εύκολος και γρήγορος τρόπος να προγραμματίσουνε τις ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες κάνανε εργασίες ή ασχολούμασταν στον ελεύθερο τους χρόνο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Το codebender προέκυψε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε εύκολος και γρήγορος τρόπος να προγραμματίσουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες κάναμε εργασίες ή ασχολούμασταν στον ελεύθερο μας χρόνο. Οι συσκευές αυτές,τα Arduino,είναι μικροϋπολογιστές με μεγάλες δυνατότητες στους οποίους μπορούν να συνδεθούν αισθητήρες, κινητήρες, LEDs και άλλα εξαρτήματα. Όταν προγραμματίσεις ένα Arduino του δίνεις πολλές δυνατότητες. Μπορείς να φτιάξεις από ένα μηχανισμό που σου στέλνει tweet ότι ήρθε η ώρα να ποτίσεις τα φυτά σου μέχρι πιο περίπλοκες εγκαταστάσεις και αυτοματισμούς. Κι εκεί έρχεται το codebender, προσφέροντας στο χρήστη μια πλατφόρμα που του επιτρέπει να περάσει στην πράξη εύκολα και γρήγορα, να μοιραστεί τις ιδέες και τα έργα του με την κοινότητα αλλά και να πάει ένα βήμα παραπέρα τη δημιουργία του χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες βιβλιοθήκες.

 

codebender (3).jpg


Το codebender απευθύνεται σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο παγκόσμια που έχει την περιέργεια και τη θέληση να δοκιμάσει και να δει τι είναι ικανός να φτιάξει. Καθώς πολλές φορές οι πολύπλοκες διαδικασίες μπορούν να αποθαρρύνουν κάποιον από το να ασχοληθεί με κάτι που έχει στο μυαλό του, θελήσαμε να βγάλουμε αυτό το εμπόδιο και να διευκολύνουμε το χρήστη να δημιουργήσει. Από άτομα που το χόμπι τους είναι να φτιάχνουν εξεζητημένες κατασκευές και να μοιράζονται τις ιδέες τους και την τεχνική τους με την κοινότητα μέχρι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν συσκευές Arduino στη δουλειά τους καθώς και σχολεία, πανεπιστήμια και εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών, όλοι έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις συσκευές τους απλά και γρήγορα μέσα από την πλατφόρμα, να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που τους προσφέρει το codebender και να συμβάλουν στην κοινότητα με τις δημιουργίες τους και τις ιδέες τους.

 

codebender (4).jpg


 
Η εταιρεία έχει σαν στόχο της να κάνει τη ζωή κάθε χρήστη Arduino ευκολότερη αφήνοντάς τον να αφιερωθεί στο έργο του. Τόσο ο επαγγελματίας όσο και ο χομπίστας, καθώς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται εργαλεία που να απλοποιούν τη δουλειά τους. Φαντάσου να είσαι φωτογράφος και να μη δουλεύει εύκολα και κατανοητά η φωτογραφική σου. Επίσης, ο τομέας της εκπαίδευσης είναι ένας τομέας στον οποίο συμβάλει η πλατφόρμα διευκολύνοντας τη διδασκαλία Arduino και θέλουμε να δούμε την συνεισφορά της πλατφόρμας να γίνεται ολοένα και πιο ουσιαστική. Ο απώτερος σκοπός μας είναι να κάνουμε τον προγραμματισμό συσκευών και την δημιουργία hardware τόσο προσιτά  και εύκολα, χωρίς  να είναι απαραίτητο να είσαι εξειδικευμένος προγραμματιστής, όπως αντίστοιχες δημιουργικές ασχολίες π.χ. η ξυλουργική, η γλυπτική, η ζωγραφική κλπ. και να μπορούν να αποτελέσουν ένα hobby για πολύ περισσότερους ανθρώπους.

codebender (5).jpg


 

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει απλοποιήσει πολύ τα πράγματα και την επικοινωνία. Είμαστε μια ομάδα 7 ατόμων και πολλές φορές χρειάζεται να επικοινωνήσουμε από μακριά και να συντονιστούμε και αυτό γίνεται με σχετικά μεγάλη ευκολία χάρη στα μέσα που υπάρχουν πλέον. Οι ρυθμοί είναι αρκετά έντονοι στην καθημερινότητα αλλά ταυτόχρονα και παραγωγικοί.

codebender (6).jpg

 
Πιστεύω ότι η Ελλάδα  δεν δίνει πραγματικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες ,αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Το Ισραήλ είναι η πιο ανεπτυγμένη επιχειρηματικά περιοχή μετα την SiliconValley, και μιλάμε για μια χώρα που ιδρύθηκε  στην μέση της  ερήμου πριν 50 χρόνια. Όταν υπάρχουν τρομερά πετυχημένες και καινοτόμες εταιρίες στον Λίβανο, τότε όλα γίνονται. Ναι, υπάρχουν δυσκολίες που συναντάς μόνο εδώ, αλλά αυτή είναι η ζωή. Σίγουρα το να σπαταλάς 10% του χρόνου σου σε παράλογες και κοστοβόρες διαδικασίες κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη, αλλά δεν είναι και το δυσκολότερο πράγμα που αντιμετωπίζεις όταν δημιουργείς μια startupπου έχει 95% πιθανότητα αποτυχίας.

codebender (7).jpg


Οι προκλήσεις τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα έχουν τη βάση τους σε συναφή στοιχεία. Μια δεμένη ομάδα προσηλωμένη σε ένα κοινό όραμα, η συνειδητοποίηση πως ο πελάτης σου είναι το κέντρο του κόσμου σου παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω και η διάθεση για δημιουργία σε συνδυασμό με την περιέργεια για το καινούριο είναι στοιχεία που πάντα ωθούσαν τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά παρά την κάθε αντιξοότητα του κάθε καιρού.


Γυρνώντας πίσω στο χρόνο μάλλον δεν θα αλλάζαμε τίποτα, αν δεν πάθεις δε θα μάθεις, και εξελιχθήκαμε και αλλάξαμε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν όμως ξεκινούσαμε σήμερα και πάλι,σίγουρα θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Π.χ. πλέον θέτουμε άλλη προτεραιότητα στο customer development ενώ πριν θεωρούσαμε πιο σημαντικό το development, επίσης πλέον μιλάμε πιο άνετα σε επενδυτές, και έχουμε καλύτερη αίσθηση του πόσο χρόνο θα χρειαστεί η κάθε δουλειά για να γίνει.

 

codebender (8).jpg


Όπου υπάρχει κάποια αδυναμία εκεί υπάρχει και η ευκαιρία για βελτίωση. Αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή, είναι “JustFuckingDoIt”. Καμιά αλλαγή δεν έρχεται όταν γκρινιάζουμε και μεμψιμοιρούμε , αλλά με σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

 

https://codebender.cc/
 

codebender (1).jpg