Ο μύθος πως οι διακοπές με σκάφος είναι ακριβές καταρρίπτεται εύκολα όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μία επίσκεψη στην incrediblue.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Ο Αντώνιος Φιοράκης φιλοξενούσε κάποιους φίλους από το εξωτερικό, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους με σκάφος. Όμως,άλλο σκάφος φανταζόντουσαν ότι είχανε νοικιάσει και άλλο τους έδωσαν. Για να μην υπάρχει ξανά τέτοιο φαινόμενο, ο Αντωνης δημιουργήσε τη incrediblue με σκοπο να καταρρίψει και τον μύθο ότι οι διακοπές με το σκάφος είναι ακριβές.Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Το όραμα της incrediblue ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν φιλοξενούσα στην Ελλάδα κάποιους φίλους από το εξωτερικό, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους με σκάφος. Η απογοήτευση που βίωσαν εξαιτίας της ασυμβατότητας αυτού που είχαν ενοικιάσει με αυτό που τελικά συνάντησαν, στάθηκε η αφορμή για τη σύσταση της incrediblue.

 

incrediblue1.JPG



H incrediblue προσφέρει την δυνατότητα σε παρέες ανθρώπων να ζήσουν τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους, είτε είναι οικογένεια είτε φίλοι. Ο μύθος πως οι διακοπές με σκάφος είναι ακριβές καταρρίπτεται εύκολα όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μία επίσκεψη στην incrediblue. Αν συγκρίνει κανείς τις διακοπές με σκάφος με ένα παραδοσιακό τρόπο διακοπών, όπως ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, θα διαπιστώσει αμέσως πως η εμπειρία είναι απλά ασύγκριτη. Επίσης, το σύνολο των εξόδων που έχει μία παρέα ατόμων για μία εβδομάδα ή ένα Σαββατοκύριακο παραδοσιακών διακοπών σε κάποιο νησί της Ελλάδας (ακτοπλοϊκά/αεροπορικά, διαμονή, σίτιση, ενοικίαση ή μεταφορά μεταφορικού μέσου κτλ) σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος της ενοικίασης ενός σκάφους με το οποίο θα επισκεφθούν όχι μόνο έναν αλλά πολλούς προορισμούς διατηρώντας τις ανέσεις που έχουν σπίτι τους, θα διαπιστώσει ότι η επιλογή του σκάφους μπορεί να είναι ακόμα και φθηνότερη. Υπάρχουν πολλές επιλογές από 30 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Για τους απαιτητικούς, όπου το κόστος δεν είναι το βασικό κριτήριο επιλογής, η incrediblue προσφέρει και πολυτελή σκάφη σε σωστές τιμές.

 incrediblue2.jpg


Στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση με ασφάλεια μετακινήσεις με αεροπλάνο, αυτοκίνητο και άλλα μέσα μεταφοράς ή διαμονή σε ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και να έχει μια εικόνα για το τι ακριβώς πληρώνει, κάτι που δεν υπήρχε στην περίπτωση των διακοπών με σκάφος. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Ιncrediblue. Το όραμά μας είναι να καθιερωθούν οι διακοπές με σκάφος ως η νούμερο 1 εναλλακτική διακοπών για ταξιδιώτες. Για να το επιτύχουμε έχουμε χτίσει μία μεγάλη κοινότητα, με βάση την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στη θάλασσα, σε τιμές προσιτές.

incrediblue5.JPG


Από τον Βόλο όπου εδρεύει η εταιρεία κατάφερα να προκαλέσω το παγκόσμιο ενδιαφέρον και να προσελκύσω επενδυτικά κεφάλαια.Σήμερα έχουμε μια ομάδα 10 ταλαντούχων ατόμων. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας εργάζονται  στο γραφείο στο Βόλο, έχουμε όμως και μέλη που δουλεύουν από άλλες πόλεις. Πλέον, μέσω Skype, email, remote desktop και προγράμματα team task managing αυτό είναι εφικτό η απόσταση δεν είναι εμπόδιο στο να προσλάβουμε κάποιον άνθρωπο από τη στιγμή που είναι ο κατάλληλος για τη δουλειά και την εταιρεία.
 

Η αρχή και υλοποίηση μίας φιλόδοξης επιχειρηματικής ιδέας είναι πάντα μία πρόκληση όπου κι όποτε ξεκινήσει κανείς. Στη δική μας περίπτωση θεωρήσαμε ότι οι παγκόσμιες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν θα εμπόδιζαν το εγχείρημα μας, το αντίθετο μάλιστα το ευνοούσαν. Ξεκινήσαμε με μία μικρή και ευέλικτη ομάδα και καθώς περνούσε ο καιρός και η υλοποίηση της ιδέας μας έφερνε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια από έλληνες και ξένους επενδυτές για να προχωρήσουμε την ανάπτυξη μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Βασικές δυσκολίες δεν υπάρχουν, αλλά καθημερινές προκλήσεις που τις ξεπερνάμε με πολύ δουλεία, ευρηματικότητα και προσήλωση στο στόχο μας.

 incrediblue4.jpg


Μία σημαντική πρόκληση για μία νέα καινοτόμα επιχείρηση στην Ελλάδα που ασχολείται με την τεχνολογία είναι η εύρεση ταλέντου με σημαντική εμπειρία στον κλάδο με τον οποίο ασχολείσαι.

 
Φυσικά και η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Δημιουργεί ευκαιρίες για νέα επιχειρηματικότητα, δημιουργεί ευκαιρίας για ανάπτυξη καριέρας σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως για παράδειγμα σε startup επιχειρήσεις. Είναι μία καλή εποχή για να γίνεις μέρος μία ομάδας που έχει βάση στην Ελλάδα αλλά αναπτύσσεται επιχειρηματικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

http://www.incrediblue.com

incrediblue3.jpg