Πιστεύω ότι η πρόκληση είναι να διαθέτεις διορατικότητα και να βλέπεις κάτι που δεν βλέπουν οι άλλοι.



Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό.Μια ομάδα δημιουργήσε το www.iRemember.gr, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που να μιλάει μια κοινή γλώσσα και να έχει κοινούς «κώδικες» με το ελληνικό κοινό. Για το iRemember, για τους τρόπους που λειτουργεί μια ομάδα, για την κρίση , μιλήσαμε με τον Αντώνη Βλασσόπουλό. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Ζούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή όσον αφορά τη δικτύωση των ανθρώπων μέσω του internet,καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Τα social media άλλαξαν τον τρόπο που επικοινωνούμε και εκφραζόμαστε. Αυτό που έλειπε ήταν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που να μιλάει μια κοινή γλώσσα και να έχει κοινούς «κώδικες» με το ελληνικό κοινό. Αυτό ακριβώς το σημείο εξερευνούμε με το iRemember, που αποτελεί μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας πράγματα πιο οικεία στο ελληνικό κοινό, όπως τις σελίδες ενός παλιού λευκώματος και τους κώδικες επικοινωνίας που περιέχουν. Όλα αυτά όμως, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και των δυνατοτήτων έκφρασης που προσφέρουν,  εμπλουτίζονται καθημερινά.

irem_1.jpg

 

Απευθυνόμαστε αρχικά σε ολόκληρο το ελληνόφωνο κοινό του internet ανά τον κόσμο, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα δικτύωσης, ανταλλαγής απόψεων, έκφρασης και δημιουργικότητας, εμπλουτισμένης με πολλά στοιχεία που θα την κάνουν έναν ελκυστικό διαδικτυακό προορισμό. Τακτικούς διαγωνισμούς με πλούσια δώρα, διαδραστικά παιχνίδια που διεξάγονται τόσο στον virtualόσο και στο στον πραγματικό κόσμο κι ένα μοναδικό σύστημα πόντων που ανταμείβει τους χρήστες με προϊόντα και υπηρεσίες, όσο πιο συχνά σερφάρουν και αλληλοεπιδρούν με το iRemember.gr

irem_2.jpg


Το iRemember δεν έρχεται απλά να συμπληρώσει ένα κομματάκι στο πάζλ της κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται να προσφέρει μια νέα θεώρηση του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική δικτύωση. Έρχεται να της προσδώσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά της ανταπόδοσης και επιβράβευσης της αφοσίωσης των μελών του. Επιθυμία μας είναι να αποτελέσουμε έναν κόμβο επικοινωνίας, διασκέδασης, ανταλλαγής απόψεων, χαράς και συναισθημάτων, που θα μπει στις καρδιές και στα καθημερινά bookmarks του ελληνόφωνου κοινού σε όλο τον κόσμο. Συγκεντρώνοντας μια μεγάλη βάση χρηστών, θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρέχουμε ακόμα περισσότερες καινοτόμες ιδέες και προϊόντα, αλλά και μια πλατφόρμα επικοινωνίας των brands με το κοινό τους.

irem_3.jpg


Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στον τρόπο που λειτουργεί μια ομάδα, σε σχέση με το παρελθόν. Η τηλε-εργασία, μας έχει εξοικονομήσει πολλές φορές χρόνο αλλά και κόπο. Χάρη στις σύγχρονες παροχές του internet εν κινήσει,η ομάδα μας είναι πάντα ενεργή και έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση ή πρόκληση του iRemember, όπου κι αν βρίσκεται. Η ομάδα μας αποτελείται από 9 άτομα προς το παρόν και ήδη ψάχνουμε κι άλλους για να μπορέσουμε να τελειοποιήσουμε το iRemember.

irem_4.jpg


Δεν πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κίνητρα για νέους επιχειρηματίες. Χωρίς υποδομές μια χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει νέες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό υπήρχαν προβλήματα και θα υπάρχουν ακόμα για πολύ καιρό για μια startup εταιρεία, όπως εμείς, στην Ελλάδα. Αναγνωρίζω όμως ότι υπάρχουν βήματα για ένα καλύτερο αύριο. Εδώ και ενάμιση χρόνο στήνουμε το iRemember βήμα – βήμα.Το τελευταίο δίμηνο που είμαστε online δουλεύει 24/7 όλη η ομάδα χρησιμοποιώντας 2 συστατικά για να πετύχει η «συνταγή», πάθος και πίστη! Πρόκειται για κάτι τόσο δύσκολο, που χωρίς πάθος και πίστη κάθε λογικό άτομο θα τα παρατούσε. Εμείς όμως είμαστε εδώ και προσπαθούμε για το καλύτερο, γιατί αν δεν  αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, αν δεν περνάς καλά όταν το κάνεις και δεν το πιστεύεις με πάθος, θα τα παρατήσεις.

irem_5.jpg


Πιστεύω ότι η πρόκληση, όχι μόνο για επιχειρήσεις αλλά γενικότερα στη ζωή είναι να διαθέτεις διορατικότητα και να βλέπεις κάτι που δεν βλέπουν οι άλλοι. Να συνθέτεις τα πράγματα με τρόπο που κανένας στο παρελθόν δεν το έχει κάνει, αλλά και να μπορείς να βρεις τη φόρμα να το εκφράσεις αυτό στον υπόλοιπο κόσμο.Η νίκη στη δουλειά μας και η επιτυχία ονομάζεται επιβίωση. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε στις μέρες που ζούμε είναι να βρίσκουμε διεξόδους μέσα από την καινοτομία.


Αν θέλεις να ζήσεις δημιουργικά τη ζωή και να θεωρείς τον εαυτό σου καλλιτέχνη, δεν πρέπει να μένεις στάσιμος κοιτάζοντας πίσω. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος και αποφασισμένος να πάρεις αυτό που έχειςκάνει και αυτό που ήδηήσουν και να το εξελίξεις σε κάτι καλύτερο. Αντί να «κολλάς» σε αυτό που συνέβη χτες,προχώρησεμπροστά,σχεδιάζονταςκαλύτερα το αύριο, την επόμενη κίνηση που έρχεται. Μη στέκεσαι πολύ καιρό σε κάτι που έκανες και είναι καλό, απλά σκέψου τι ακολουθεί για να το κάνεις υπέροχο. Έτσι λειτουργούμε στο iRemember.


Η κρίση κάνει τα ανήσυχα μυαλά να σκεφτούν “outofthebox”,γεννώντας ιδέες και εφαρμόζοντας μεθόδους που δεν θα τις διανοούνταν πριν από αυτήν.Αυτό είναι κάτι που μας κρατά σε εγρήγορση, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι παλαιότερα,δίνοντάς μας ακόμη και την ευκαιρία να πειραματιστούμε. Άρα, υπό αυτή την έννοια, ναι γεννά ευκαιρίες. Αρκεί να πιστέψει κανείς στον εαυτό του, στις δυνατότητές του και να έχει δημιουργικότητα και πάθος! Αυτό λέω σε όλα τα νέα παιδιά με τα οποία έρχομαι σε επαφή καθημερινά μέσω του iRemember. Η ανταμοιβή μας είναι το ίδιο το ταξίδι! Πιστέψτε το!

www.iRemember.gr