Η προσδοκία μας είναι να μην χάσουμε την μορφή της παρέας, την αγάπη, την τρέλα και το πάθος για εξέλιξη.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό.Μια ομάδα με μπόλικη δημιουργική "τρέλα" (απλά δείτε την ιστοσελίδα τους), δημιούργησαν την Fooolish Design Agency με υπηρεσίες που αφορούν το marketing, το design και το development. Εκ μέρους της Fooolish Design Agency, μιλήσαμε με τον Γιάννη Αμπελά. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Το ερέθισμα για την δημιουργεία του Foοolish προέκυψε απο την ανάγκη μας σαν ομάδα να αποκτήσουμε δημιουργική ελευθερία και τη αγάπη που έχουμε για το αντικείμενό μας.Το ότι ξεκινήσαμε την δική μας εταιρεία και την βλέπουμε να ωριμάζει και να μεγαλώνει είναι για μας μοναδική εμπειρία και ο δρόμος για να ξεδιπλώνουμε και να εξελίσσουμε δημιουργικά τα ταλέντα μας. Η προσδοκία μας από την αρχή, μα και τώρα και στη συνέχεια είναι να μην χάσουμε την μορφή της παρέας, την αγάπη, την τρέλα και το πάθος για εξέλιξη.

foo_1.jpg


 
Η δουλειά μας αφορά όλους τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η επικοινωνία. Συνεπώς απευθυνόμαστε τόσο σε μία επιχείρηση που μπορεί να χρειάζεται αναδιαμόρφωση της οπτικής της ταυτότητας όσο και σε ένα οργανισμό ή ακόμα και σε κάποιο άτομο που έχει ανάγκη στρατηγικής επικοινωνίας. Οι υπηρεσίες αφορούν τρεις βασικούς τομείς. Το marketing (στρατηγική επικοινωνίας), το design (σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας, ιστοσελίδας ή κάποιας εφαρμογή για κινητές συσκευές) και το development (ανάπτυξή ιστοσελίδων, web εφαρμογών αλλά και εφαρμογών για κινητές συσκευές). Το βασικό μας πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις υψηλού επιπέδου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με το εξωτερικό.

 foo_2.jpg


Αυτό που θα θέλαμε να πετύχουμε στη πορεία μας είναι να επηρεάσουμε όσο μπορούμε το κόσμο του design και της επικοινωνίας μέσω του διαφορετικού τρόπου σκέψης και λειτουργίας μας. Θα θέλαμε να αλλάξουμε το τρόπο με τον οποίο ο κόσμος λαμβάνει την πληροφορία, δημιουργώντας νέους δρόμους πληροφόρησης με γνώμονα το design και τη διαδραστικότητά του.

foo_3.jpg

 
Η ομάδα μας αποτελείται από τρία άτομα όπως ήταν από την αρχή της, με μόνη διαφορά πως τώρα υπάρχουν δύο designers και ένας software engineer. Βάση στο συντονισμό και στην επικοινωνία είναι οι δεσμοί και η χημεία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας, καθώς και ο σωστός καταμερισμός των εργασιών.

 foo_4.jpg


Η Ελλάδα θα λέγαμε πως είναι αρκετά αφιλόξενο μέρος σε ότι έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα. Τόσο λόγω του κόστους και των απαιτήσεων που υπάρχουν από μια νεοσύστατη επιχείρηση όσο και λόγω αντίληψης και νοοτροπίας των ανθρώπων. Η αλήθεια είναι πως δεν σκεφτήκαμε ποτέ να τα παρατήσουμε καθώς αυτό είναι το όνειρο μας και γι’ αυτό ψάχνουμε συνεχώς τις πιο συμφέρουσες και έξυπνες λύσεις.

 

foo_5.jpg

 

 

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι η δραστηριοποίηση μας σε χώρες του εξωτερικού.

 foo_6.jpg


Δεν υπάρχει κάτι στο μυαλό μας που θα θέλαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά, σίγουρα έχουν γίνει μικρά λάθη στη πορεία, αλλά όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί έχουν επιτευχθεί και η ομάδα ωριμάζει με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο. Σε πέντε χρόνια ιδανικά θα θέλαμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, να μεγαλώσουμε την ομάδα μας με δημιουργικούς ανθρώπους και να έχουμε δραστηριοποιηθεί και σε άλλες χώρες.
foo_7.jpg


 
Η κρίση σίγουρα δημιουργεί ευκαιρίες, ξεβολεύει και ξυπνά τον κόσμο, η κρίση άλλωστε ήταν ένας παράγοντας που δημιούργησε και τη δική μας επιχείρηση. Από τη στιγμή που θα σταματήσεις να κυνηγάς τις δουλείες που σε πληρώνουν ελάχιστα για της ώρες εργασίας σου, αρχίζεις να σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις μόνος σου ή σε συνεργασία με κάποιον άλλο. Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσαμε να δώσουμε σε κάποιον, είναι να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπάει, όσο κλισέ και αν ακούγεται, γιατί ο βασικότερος τρόπος για να πετύχεις σε κάτι είναι να το αγαπάς και να σε γεμίζει σαν άνθρωπο.

 

foo_8.jpg


http://www.fooolish.com/