Τρεις μητέρες δημιούργησαν τη Nannuka, με έμπνευσή τους τις δυσκολίες που οι ίδιες αντιμετώπισαν στην αναζήτηση του ιδανικού ανθρώπου για τη φύλαξη των παιδιών τους.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Φίλες, γυναίκες, αλλά προπάντων μητέρες δημιούργησαν μια πλατφόρμα που φτιάχτηκε από γονείς και απευθύνετε σε γονείς. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Το ερέθισμα και η έμπνευση για τη δημιουργία της nannuka.com/el ήρθε από την προσωπική μας εμπειρία ως μητέρες: είναι καθημερινή πρόκληση να μπορέσει κανείς να φέρει ισορροπία μεταξύ του προσωπικού και επαγγελματικού χρόνου και την ίδια στιγμή να απολαμβάνει ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά. Υπάρχει ανάγκη από κάποιον άνθρωπο που θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά όσο λείπουν οι γονείς, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν εύκολο να βρεθεί μέχρι τώρα και έτσι, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τη Nannuka, ένα ψηφιακό σπίτι για όλους τους ειδικούς που έχουν σχέση με το παιδί και με αυτόν τον τρόπο, να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα των γονιών.
 
Απευθυνόμαστε τόσο στους γονείς που αναζητούν ειδικούς, όσο και στους επαγγελματίες  για το παιδί που αναζητούν εργασία και τους φέρνουμε σε επαφή. Οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν εύκολα και γρήγορα προφίλ ειδικών, ανάλογα με την ειδικότητα που επιθυμούν, και να επικοινωνήσουν μαζί τους κλείνοντας ένα ραντεβού για συνέντευξη ή εργασία. Οι ειδικοί που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα, δημιουργούν ένα βιογραφικό προφίλ που πλαισιώνεται από ένα εύχρηστο λογισμικό και ξεκινούν να δέχονται αιτήματα εργασίας. Η προϋπηρεσία, επίσης, δεν είναι απαραίτητη για την εγγραφή στην πλατφόρμα: ένας φοιτητής παιδαγωγικής ή άλλης σχολής μπορεί να πραγματοποιήσει την εγγραφή του και να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία συνεργαζόμενος με μια οικογένεια. Ακόμη, διαθέτουμε τη δυνατότητα «εξακρίβωσης του προφίλ» ενός ειδικού μέσα από τη συνεργασία μας με μια εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων.
 
Θέλουμε να γίνει η καθημερινότητα των γονιών πιο ξέγνοιαστη και η εύρεση εργασίας των ειδικών που ασχολούνται με το παιδί, ευκολότερη. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη λειτουργία μας σε όλη την Ελλάδα και από το Σεπτέμβριο, νέες υπηρεσίες, συνεργασίες και δραστηριότητες θα πλαισιώσουν την πλατφόρμα μας. Όταν θα έχουμε καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της Ελλάδας, όνειρό μας είναι να ταξιδέψει η Nannuka στο εξωτερικό.
 
Η εργασιακή καθημερινότητα μιας online επιχείρησης είναι πολύ διαφορετική από την παραδοσιακή δομή του παρελθόντος, όταν απαιτούνταν φυσική παρουσία όλων των ανθρώπων της ομάδας στον ίδιο χώρο και χρόνο. Μια πλατφόρμα δεν διαθέτει «ωράριο λειτουργίας» και εξελίσσεται καθημερινά, πράγμα που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας. Η nannuka αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται για μια άριστη ψηφιακή εμπειρία καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία. Συντονίζονται με τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία, ακόμα κι αν βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο. Χρειάζεται, απλώς, οργάνωση και σωστό προγραμματισμό.

Ανεξάρτητα από το αν το έδαφος μια χώρας είναι επιχειρηματικά γόνιμο ή όχι, όταν υπάρχει στους νέους επιχειρηματίες η όρεξη για δουλειά και συνεργασία και η κατάλληλη ομάδα για να δουλέψει πάνω σε μια καινοτόμα ιδέα, δημιουργούνται ισχυρά, ενδογενή κίνητρα και αυτά είναι που φέρνουν την αλλαγή.

 Οι σύγχρονές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις είναι να παράγουν ένα προϊόν χρήσιμο και καινοτόμο το οποίο να καλύπτει με έναν λειτουργικό και αποδοτικό τρόπο μια ανάγκη, που δεν καλύπτεται με άλλον τρόπο στην αγορά. Να προσφέρει άριστη ποιότητα χωρίς να θυσιάζει τις αξίες της. Να διαφέρει έναντι του ανταγωνισμού μέσα από τις ενέργειες της.

Η ιδέα μας ήρθε πριν από 2 χρόνια. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στο σχεδιασμό με σκοπό να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Οι προκλήσεις στη πορεία της δημιουργίας ήταν πολλές. Ευτυχώς, δεν άργησε να μπει στην ομάδα μας, ως σύμβουλος και επενδυτής, ο Απόστολος Αποστολάκης που μέσα από την πολυετή εμπειρία του σε πολλά start ups μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τους κανόνες ενός market place. 
 
Αναμφίβολα η κρίση, είναι μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις, όμως όταν κάποιος δει τις προκλήσεις αυτές ως αφορμή για εξέλιξη, τότε ναι, δημιουργούνται ευκαιρίες. Αυτό συμβαίνει διότι οι άνθρωποι, μεταξύ των άλλων, εξερευνούν εναλλακτικές λύσεις, εξελίσσονται, καινοτομούν, εξερευνούν, δημιουργούν ισχυρότερες κοινότητες και ομάδες και καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν με έναν περισσότερο λειτουργικό τρόπο. Η αγορά εργασίας είναι ένας χώρος σύνθετος που απαιτεί προσαρμοστικότητα, συνεργατικότητα, ρεαλισμό, ταχύτητα, οξυδέρκεια, μα πάνω απ' όλα πίστη σε αυτό που δημιουργείς ή θέλεις να δημιουργήσεις.

Κάθε εμπειρία -καλή ή κακή- είχε να μας δώσει κάτι. Μέσα από τις δυσκολίες και τα λάθη, γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον. Βάζουμε στόχους και δουλεύουμε σκληρά για να τους πετύχουμε. Όνειρό μας είναι η Nannuka να ταυτιστεί με την έννοια της ευκολίας και εμπιστοσύνης που αναζητεί κάθε οικογένεια στην καθημερινότητα της. Να ανακαλύψει κάθε σπίτι τη δική του "Nannuka", εντός και εκτός Ελλάδας!

https://www.nannuka.com/el

 

 nannuka2.jpg