Να τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσει η σχέση με τους καλύτερους όρους


Έχεις μπει μόλις σε μια νέα σχέση και αυτή τη φορά έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου αυτή όχι απλά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά να συνεχίσει να εξελίσσεται διαρκώς με τους καλύτερους όρους και για τους δυο σας. Για να συμβεί λοιπόν αυτό πρέπει από την αρχή της κιόλας να έχεις δημιουργήσει γερά θεμέλια, παίρνοντας σωστές αποφάσεις και υιοθετώντας την πρέπουσα συμπεριφορά και αντίληψη απέναντι στα πράγματα. Διάβασε λοιπόν ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν μπεις σε μια νέα σχέση.

Άσε το παρελθόν πίσω σου

Προτού προχωρήσεις σε κάτι καινούργιο, είναι απαραίτητο να έχεις αφήσει το παρελθόν σου για τα καλά πίσω. Αλλά ακόμη και αν δεν το έχεις καταφέρει, πάρε τώρα την απόφαση για να κλείσεις όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που μπορεί να είχες με πρώην σου. Εστίασε στο να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο που θα σε ανανεώσει και θα θέλεις να επενδύσεις σε αυτό, επενδύοντας σε συναίσθημα και σε χρόνο στον άνθρωπο που έχεις τώρα δίπλα σου.

Μην κάνεις συγκρίσεις

Κάθε άνθρωπος και σχέση είναι διαφορετική και ξεχωριστή και αυτό πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου. Ξεκίνα λοιπόν αυτή τη σχέση τονίζοντας αυτό μέσα σου, χωρίς να επιδιώξεις ποτέ το να συγκρίνεις αυτό που έχεις τώρα με δικές σου σχέσεις από το παρελθόν ή με παραδείγματα άλλων ανθρώπων.

Συνέχισε να έχεις δραστηριότητες μόνος/-η σου όπως και πριν

Το ότι είστε πια ζευγάρι με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις και τη ζωή που είχες πριν να τον γνωρίσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, συνέχισε να έχεις τις ίδιες δραστηριότητες που είχες και στο παρελθόν, αλλά προσπάθησε και να εντάξεις τον άνθρωπό σου και σε όποιες από αυτές θα επιθυμούσες εσύ και εκείνος.

Μην φοβάσαι να είσαι ευάλωτος/-η

Το να μην φοβάσαι να είσαι εαυτός σου, ακόμη και αν αυτό σημαίνει το να είσαι ευάλωτος/-η μπροστά στον σύντροφό σου, είναι ένα δείγμα ειλικρίνειας που μαρτυρά ότι είσαι έτοιμος/-η να συνδεθείς σε βάθος με έναν άνθρωπο.

Βάλε γερές βάσεις στην επικοινωνία σας

Δώσε στον/στην σύντροφό σου να καταλάβει από νωρίς ότι θα είσαι δίπλα του/της για να συζητήσεις οτιδήποτε και περίμενε και από εκείνον να είναι εκεί αντίστοιχα. Ξεκίνα να μιλάς ανοιχτά από το πρώτο διάστημα για το πώς μπορείτε να λύσετε πιθανά προβλήματα που προκύπτουν, μίλα ανοιχτά για τις ανάγκες σου και δημιούργησε ένα πλαίσιο όπου η επικοινωνία σας θα γίνεται όλο και καλύτερη συνεχώς.