Γιατί καλό είναι να ξέρεις από πριν τι θα τον κάνει να το βάλει στα πόδια


Όπως συμβαίνει και με τα κορίτσια, έτσι και το αγόρι σου δεν πρόκειται να σου πει ευθέως τι τον ενοχλεί αλλά αντίθετα θα το συζητήσει με τους κολλητούς του. Αυτό σημαίνει ότι θα καταλάβεις πολλά περισσότερα για το πώς σκέφτεται ένας άντρας αν ακούσεις κουβέντες μεταξύ τους ή αν έχεις φίλους αγόρια που νιώθουν άνετα να συζητάνε μαζί σου για τα προσωπικά τους.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο κάθε κορίτσι πρέπει να έχει έναν κολλητό άνδρα. Είναι αυτός που θα σου δείξει τον κόσμο μέσα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Σε περίπτωση ωστόσο που σου λείπουν κολλητοί του αντίθετου φύλου, θα σου πούμε τι έχουμε μάθει από τους δικούς μας κολλητούς ώστε να έχεις υπόψη σου ποιες συνήθειες ή συμπεριφορές ξενερώνουν έναν άντρα απίστευτα. Τι τους ενοχλεί, τι αντιπαθούν και τι δεν αντέχουν με τίποτα – έστω κι αν κάνουν προσπάθεια να το κρύψουν.

Τις drama queens

Το νούμερο ένα πράγμα που θα κάνει τους περισσότερους άντρες να το βάλουν στα πόδια είναι να γκρινιάζεις για τα πάντα. Φυσικά, σου επιτρέπεται να παραπονεθείς για τα πράγματα που σε ενοχλούν σε μια σχέση. Ωστόσο, είστε και οι δύο ενήλικες. Οπότε, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις έναν τρόπο να επικοινωνήσεις τα πράγματα διαφορετικά, με λιγότερο δράμα. Η προσοχή σε μια σχέση δεν κερδίζεται με παράπονα ή συνεχείς μελοδραματισμούς και σίγουρα όχι με σκηνές υστερίας, ανασηκωμένα φρύδια, φωνές σε υψηλές οκτάβες ή χειρονομίες λες και δίνεις παράσταση παντομίμας.

Τον ασφυκτικό κλοιό

Το ότι είσαι η ερωτική σύντροφος κάποιου δεν σημαίνει ότι έγινες ξαφνικά το μόνο άτομο στη ζωή του. Ξέρω ότι θες να δείχνεις ότι είσαι διαθέσιμη και εκεί για τον φίλο σου και πιθανότατα θέλεις να περνάς κάθε δευτερόλεπτο της μέρας σου μαζί του, αλλά τον να τον «πνίγεις» δεν είναι ο τρόπος για να τον κρατήσεις.

Αντίθετα, κάθε άντρας εκεί έξω θα σου πει ότι το στενό μαρκάρισμα θα τον απομακρύνει μόνο από μια γυναίκα, ανεξάρτητα από το πόσο του αρέσει. Βλέπεις, οι άνδρες είναι πολύ διαφορετικοί από τις γυναίκες. Ένας άντρας μπορεί να είναι τρελός για σένα, αλλά χρειάζεται προσωπικό χώρο και χρόνο για να είναι και μόνος του.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να νιώσει περικυκλωμένος. Τη στιγμή που θα παρατηρήσει ότι προσπαθείς να τον παγιδεύσεις, θα δει τη συμπεριφορά σου ως απειλή και θα τρέξει μακριά. Έτσι, αν θέλεις να έχεις κάποιον δικό σου, δώσε του ελευθερία κινήσεων. Μην είσαι πολύ κτητική και θα βρείτε τις ισορροπίες σας.

Το ότι αναμένεις να έχει την ικανότητα να διαβάζει τη σκέψη σου

Όσο κι αν όλες οι γυναίκες θα το ήθελαν, η αλήθεια είναι ότι οι άντρες δεν είναι καλοί στην ανάγνωση του μυαλού της σχέσης τους. Κανένας άντρας δεν μπορεί να μαντέψει τι συμβαίνει στο μυαλό σου, ούτε είναι εξοικειωμένος με τα συναισθήματά σου αν δεν του τα εκφράσεις με λέξεις.

Κανείς δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να μαντεύει. Ειδικά οι άντρες θέλουν τα πράγματα απλά και διάφανα και ενίοτε νιανιά μέχρι αηδίας για να τα καταλαβαίνουν. Τους απομακρύνει όταν ένα κορίτσι εμφανίζει παθητικά-επιθετικά πρότυπα συμπεριφοράς και όταν τους δίνει ως απάντηση τη σιωπή – που με τίποτα δεν ξέρουν πώς να την διαχειριστούν.

Πρέπει να καταλάβεις (και να αποδεχτείς) ότι οι περισσότεροι άνδρες είναι λιγότερο αντιληπτικοί από τις γυναίκες. Σπάνια έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές.

Αν λοιπόν θέλεις ο καλός σου να σε καταλαβαίνει, φρόντιζε να εκφράζεις λεκτικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις στάσεις σου. Να είσαι πολύ σαφής για τα πρότυπα και ακριβής σχετικά με τις προσδοκίες σου, εάν θέλεις να πληρούνται.

Το να μοιράζεσαι τα μυστικά της σχέσης σου με την κολλητή σου

Το επόμενο πράγμα στη λίστα με τα πράγματα που τα περισσότερα αγόρια θεωρούν τεράστιο φάουλ είναι να μη σέβεσαι το απόρρητό του. Δεν μιλάω για το να παρακολουθείς το τηλέφωνο του φίλου σου (που κι αυτό είναι επίσης μεγάλο φάουλ). Αλλά αναφέρομαι στην περίπτωση που μοιράζεσαι τα μυστικά της σχέσης σου με τις φίλες σου. Ξέρω ότι πρόκειται για τις φιλίες και τις σχέσεις ζωής σου, ωστόσο εκείνος το βλέπει αλλιώς – θεωρεί ότι μοιράζεσαι προσωπικά του στοιχεία με άτομα που ίσως να μην ανήκουν στον δικό του κύκλο εμπιστοσύνης.

Κοίτα, δεν υπάρχει τίποτα λάθος να μιλάς για τη σχέση σου. Σε τελική ανάλυση, είναι απολύτως φυσιολογικό να εκτιμάς τη γνώμη της καλύτερης σου φίλης και ότι μερικές φορές, θα χρειαστείς τη συμβουλή της. Παρ 'όλα αυτά, σε κανέναν άντρα δεν αρέσει να γνωρίζει ότι η κολλητή σου είναι ενήμερη για όλες τις προσωπικές λεπτομέρειες της ρομαντικής του σχέσης. Δεν θα νιώθει άνετα.

Αναζήτηση συνεχούς επιβεβαίωσης

Δεν θέλω να σε εκνευρίσω, αλλά τα περισσότερα αγόρια δεν θεωρούν ελκυστικά τα υπερβολικά ανασφαλή κορίτσια. Μπορείς να μοιάζεις με top model και να είσαι η πιο έξυπνη γυναίκα στον κόσμο, αλλά αν δεν έχεις υψηλή αυτοεκτίμηση, κανείς δεν θα σε προσέξει όσο θα ήθελες.

Όταν παρατηρούν ότι η αυτοπεποίθησή τους πρόκειται να καταστραφεί, τα κορίτσια συνήθως αρχίζουν να ζητούν συνεχή επιβεβαίωση από τον φίλο τους. Ένα ντόμινο από ερωτήσεις ανασφάλειας αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του και τον βομβαρδίζεις συνέχεια – κάτι που είναι εξαιρετικά κουραστικό για τον άλλον κι επίσης αφαιρεί από σένα πόντους γοητείας.

Δείξε πόσο ικανοποιημένη είσαι από τη ζωή σου και ζήσε τη ζωή που σε ικανοποιεί και ο αέρας αυτής σου της αυτοπεποίθησης θα σε κάνει ακαταμάχητη και θα θέλει εκείνος μετά να έχει τη δική σου επιβεβαίωση!

Πηγή