Έπειτα από το τέλος μιας σχέσης, δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να ανακάμψει περνώντας ένα διάστημα μακριά από νέες ερωτικές περιπέτειες


Δεν είναι ποτέ ευχάριστο για κανέναν, όμως μερικές φορές πρέπει να συμβεί: ο χωρισμός μετά από μια σχέση που δεν μας έκανε, δεν λειτουργούσε όπως τη θέλαμε και γενικά δεν ανταποκρινόταν σε ό,τι είχαμε φανταστεί είναι ένα από τα αναπόφευκτα κομμάτια της ζωής. Όμως το επόμενο βήμα μετά από μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι πολύ σοφό να σε βρίσκει να αναζητάς κατευθείαν τον επόμενο άνθρωπο που θα δεις ερωτικά, μπαίνοντας σε χρόνο ρεκόρ σε νέα σχέση, αλλά θα έπρεπε να είσαι εσύ σε μια κατάσταση περισυλλογής και ανασυγκρότησης κυρίως με τον εαυτό σου. Να λοιπόν για ποιους λόγους πρέπει να περνάς χρόνο μόνη μετά από έναν χωρισμό.

Χρειάζεσαι χρόνο να θρηνήσεις

Όπως όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή, χρειάζεσαι ένα διάστημα να επεξεργαστείς ότι δεν θα είσαι πια μαζί με το άτομο που μοιράστηκες τόσες στιγμές της ζωής σου. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις τι έγινε και πιο συγκεκριμένα τι συνέβη σε εσένα, ώστε σταδιακά να ξεπεράσεις την απώλεια και να πας παρακάτω χωρίς πικρία, βιασύνη ή κατάλοιπα στενοχώριας που μπορεί να ξεσπάσουν σε ακατάλληλη στιγμή στο μέλλον.

Πρέπει να δεις ποια είσαι και τι θέλεις στο σήμερα

Η περίοδος μετά από έναν χωρισμό είναι η καλύτερη για την καλλιέργεια της συναισθηματικής σου ωριμότητας, υπό την έννοια ότι τώρα μπορείς να δεις με καθαρό μυαλό το ποια είσαι και τι αναζητείς από το μέλλον σου ως άτομο και σε σχέση με τα άτομα που έχεις δίπλα σου. Γι’ αυτό εκμεταλλεύσου την αφορμή ώστε να ανασυγκροτηθείς και να αρχίσεις να κινείσαι με βάση τον νέο, ακόμη πιο ώριμο μετά τον χωρισμό εαυτό σου.

Πρέπει να μάθεις να διασκεδάζεις ξανά μόνη σου

Ναι μπορεί τα προηγούμενα χρόνια ή μήνες να είχες συνηθίσει να περνάς καλά μαζί με τον άνθρωπό σου ως ζευγάρι, όμως η ζωή έχει περίπου τις ίδιες απολαύσεις και όταν είσαι single. Βγες έξω με την παρέα, κάνε εκδρομές, δες ταινίες και σειρές μόνη σου με το αγαπημένο σου comfort food και γενικά μάθε να περνάς ξανά καλά με τον εαυτό σου χωρίς να είναι απαραίτητος ένα ερωτικός σύντροφος. Αυτό άλλωστε θα σε βοηθήσει και όταν με το καλό ξαναβρεθείς σε σχέση, αφού οι άνθρωποι που εκτιμούν τη μοναχικότητά τους, είναι συνήθως και οι πιο τρυφεροί χαρακτήρες σε μια υγιή σχέση.

 

Πηγή