5 συμβουλές για να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου

Να ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να κατακτήσεις την ευτυχία

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΔεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα. Μπορούμε όμως σίγουρα να νιώθουμε γαλήνη, να βλέπουμε τα πράγματα θετικά και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, σε μια κατεύθυνση που μακροπρόθεσμα θα μας φέρνει την πολυπόθητη ευτυχία. Να λοιπόν όσα χρειάζονται ως προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.

Άσε το παρελθόν εκεί όπου ανήκει

Το μόνο που χρειαζόμαστε από το παρελθόν είναι τα μαθήματα που έχει να μας δώσει για λάθη που δεν θέλουμε να κάνουμε ξανά. Κατά τα άλλα, η ευτυχία υπάρχει μόνο στο σήμερα.

Να πραγματοποιείς τα όνειρά σου


Πες στον εαυτό σου ότι έχεις ό,τι χρειάζεται για να υλοποιήσεις τα όνειρά σου και μην σταματάς ποτέ να προσπαθείς να τα πετύχεις. Θα σε ευχαριστείς στο μέλλον.

Ακολούθησε ένα σχέδιο δράσης

Αν υπάρχει κάτι που θέλεις πολύ, δεν αρκεί να το συζητάς ή να ελπίζεις να σου συμβεί. Φτιάξε ένα σχέδιο για να το υλοποιήσεις και αφιέρωσε όση επιμονή, προσπάθεια και αποφασιστικότητα απαιτούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Και μην ξεχνάς να κρατάς σημειώσεις της προόδου σου!

Να δείχνεις περηφάνια για τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες σου


Μην είσαι σκληρός/-ή με τον εαυτό σου και αναγνώρισε ότι έχεις να μάθεις πολλά από τα λάθη και τις αστοχίες σου. Να δείχνεις επίσης περηφάνια για όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή.

Μην αναζητάς την ευτυχία στους άλλους

Μόνο όταν αρχίσεις να αποδέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου θα μπορέσεις να κάνεις καλύτερες τις σχέσεις σου με τους άλλους και θα νιώσεις την ευτυχία, δίχως να την αναζητάς σε τρίτα πρόσωπα. Μην κοιτάς πια τι κάνουν οι άλλοι και πάψε να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία και την ωριμότητα με τα χρόνια.