Παρατήρησε τη συμπεριφορά του κολλητού ή της κολλητής σου και θα καταλάβεις αν η φιλία σας είναι πραγματική ή συντηρείτε μια εντελώς τοξική σχέση.


Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι την έχουμε πάθει από άτομα τα οποία θεωρούσαμε κολλητούς μας φίλους και φίλες και αποδείχθηκαν στην πραγματικότητα κομπλεξικά υποκείμενα που μόνο μας έβλαπταν. Παρατήρησε λοιπόν τη συμπεριφορά του κολλητού ή της κολλητής σου και θα καταλάβεις αν η φιλία σας είναι πραγματική ή συντηρείτε μια εντελώς τοξική σχέση στην οποία και πρέπει να δώσεις τέλος.

Είναι attention whore

Ένας φίλος ή μια φίλη που συνεχώς επιδιώκουν να βρίσκονται στο προσκήνιο το κάνουν συνειδητά για να κλέψουν από τη λάμψη των γύρω τους. Στην προκειμένη περίπτωση από τη δική σου.

Ζηλεύει τις επιτυχίες σου και τις καλές στιγμές σου

Όταν του/της λες τα ευχάριστα νέα σου, χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να χαρεί με την επιτυχία σου ή με οτιδήποτε όμορφο σου συμβαίνει. Η ανταγωνιστικότητα είναι χαραγμένη στο πρόσωπό του/της και νιώθεις έντονα τη ζήλεια και την αρνητική ενέργεια πάνω σου.

Δεν σε προσκαλεί να κάνετε πράγματα μαζί

Ένας frenemy πάντα ζυγίζει καλά το αν θα σε προσκαλέσει να περάσετε χρόνο μαζί. Ταινία με τα κορίτσια στο σινεμά; Σίγουρα θα σου πει να πάτε παρέα. Πάρτι με πολλά cute αγόρια καλεσμένα; Μην περιμένεις πρόσκληση!

Σε πουλάει ακόμη και για πλάκα

Όταν βρίσκεστε σε κοινή παρέα με άλλα άτομα, δεν θα διστάσει να σε πουλήσει ακόμη και για πλάκα για να κερδίσει την προσοχή του κόσμου. Και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και το να μοιραστεί της πιο ντροπιαστικές σου στιγμές μαζί με όλο τον κόσμο.

Τα κομπλιμέντα του/της δεν είναι ποτέ ειλικρινή

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το γελοίο πουκάμισο που φόραγες στη Β’ Λυκείου άρεσε μόνο στον κολλητό σου που προέκυψε frenemy, δεν νομίζεις;

Δεν είναι ποτέ δίπλα σου όταν τον/την χρειάζεσαι

Ένας ή μία frenemy προσποιούνται τη φιλία τους μόνο και μόνο επειδή έχουν κάτι να εισπράξουν ή καλύτερα να αρπάξουν από εσένα. Όταν εσύ βρεθείς σε δύσκολη θέση, δεν είναι ποτέ δίπλα σου.